Varhaiskasvattajat. Me iloiset, lempeät ja lehmänhermoiset ihmiset. Me, jotka jaksamme toistaa samoja asioita loputtomiin, saamme kaksi tusinaa lasta rauhoittumaan päivälevolle ja lähdemme saman porukan kanssa museoihin silmää räpäyttämättä. Me, jotka löydämme asioista aina jotakin positiivista, jaksamme auttaa ja kannustaa ja jotka letitämme hiukset päiväunien jälkeen vaikka kesken kahvitauon. Me.

Monen mielikuvissa olemme Marimekossa hiihteleviä, aina iloisia ja loputtoman kärsivällisiä. Meidätkin saa kuitenkin hengittämään syvään, joskus ärähtämäänkin (ainakin sisäisesti), eivätkä syynä kymmeneen laskemiseen ole aina lapset.

Vanhemmat, tässä viisi vinkkiä joiden avulla saat varhaiskasvatuksen ammattilaisen huokaisemaan!

Aamupala. Ei kannata mainita, jos lapsesi ei kerta kaikkiaan kykene syömään minkäänlaista puuroa ja että hänet on omassa päiväkodissa vapautettu koko hommasta. Turha sanoa sitäkään, jos lapsi joinakin päivinä on syönyt aamupalan kotona. Käymme mielellämme neuvotteluja siitä, pitääkö puuroa tänä aamuna syödä vai ei ja yritämme keksiä, lateleeko lapsi omiaan vai onko hän tosiaan syönyt.

Hoitoajat. Mitä niitä turhaan ilmoittamaan, meillä on aikaa odottaa. Tuo lapsesi aamupalalle joka aamu mutta jätä ilmoittamatta, kun päätätkin tuoda vasta yhdentoista jälkeen. Muista pahastua, jos muut ovat lähteneet retkelle ja vieras aikuinen ottaa lapsesi vastaan. Harmittele myös isoon ääneen, miten vesileikit/nukketeatteri/pullan leipominen jäi lapseltasi väliin.

Vapaapäivät. Ilmoita lapsesi vapaapäivästä, jos jaksat. Henkilökunta kyllä ymmärtää, että tekstiviestin näpytteleminen on vaivalloista. Ei meitä haittaa, vaikka ruokaa on tilattu reilusti yli tarpeiden. Työvuoroja on myös mukava muutella ja henkilökuntaa on myös mukava siirrellä osastolta toiselle turhaan. Ei sillä niin väliä, että lapsia onkin paljon odotettua vähemmän.

Sadevaatteet. Älä turhaan vaivaudu tuomaan lapsellesi sadevaatteita vaikka tiedät, että päiväkodissa ulkoillaan myös sateella. Käymme mielellämme pitkiä ja itseään toistavia keskusteluja siitä, miksi neuletakilla ei voi mennä vesisateeseen ja otamme vastaan lapsesi kiukun joka kerta, kun hän joutuu turvautumaan päiväkodin (tyhmään) sadetakkiin.

Sairaspäivät. Päivähoitoon voi hyvin tulla, vaikka lapsen sisarukset ovat vesirokossa tai jos perheessä on täitä/kihomatoja/silmätulehdus. Suurissa lapsiryhmissä ne leviävät mukavan tehokkaasti ja henkilökunnallakin on viikonloppuisin yllin kyllin aikaa sairastaa!

Rivien välistä voi ehkä lukea, että viiden viikon päivystyshuki päättyi juuri. Vaikka työkaverit olivat mukavia ja työpäiviin mahtui paljon kaikkea mukavaa niin en voi sanoa, että tulisi ikävä.

 

Piia

Kommentit (8)

Vierailija
1/8 | 

Juuri näin. Ja tuo lapsesi aivan pokkana hoitoon ja ilmoita että aiemmin ilmoitettu kesäloma on koko sisaruskatraalta peruttu. Eihän ne lapset nyt kesälomaa tarvitse.
Älä missään tapauksessa nimikoi yhtään hanskaa tai paitaa, mutta muista olla närkästynyt jos vaatteita on vaihtunut tai kadonnut. Me muistamme kyllä kenelle ne21 erilaista/ samanlaista rukkasta tai kuomakenkää kuuluu.
Älä tuo kuivaksi opettelevalle lapselle varavaatteita. Kyllähän se pissainen ulkohaalari toki kuivuu kuivauskaapissa, mutta se tuoksu tai oikeastaan haju.
Ole hyvin tarkka lapsesi allergioista, mutta kerro kuitenkin että voi hän sitten syödä maitoa kun on pullaa, muutenhan lapselle tulisi paha mieli.
Ilmoita että lapsesi saa nukkua vain 15 min ja Määrää meidät herättämään juuri nukahtanut väsynyt lapsi( tässä en kyllä aina tottele)
Anna lapsesi ottaa uusi legoalus päiväkotiin ja oleta minun etsivän kadonnutta pikkuosaa viiden jälkeen vaikka työaikanikin on jo loppunut. Eihän minulla ole omaa elämää.
Tule hakemaan lastasi 17.10 vaikka päiväkoti on suljettu viideltä ja pahoittele kun kampaaja oli vähän myöhässä. Eihän sillä ole niin väliä jos minä myöhästyn sovituista menoistani.
Minä keksisin näitä paljon lisää, ensimmäinen työpäivä loman jälkeen toi taas arjen realismin mieleen. Ja silti tykkään enimmäkseen työstäni ja kiinnyn hoitolapsiini

Vierailija
4/8 | 

Juuri tämän äärettömään negatiivisuuden takia en lastani enää varhaiskasvatuksen ammattilaisten oppiin laita. Ihan vaan tiedoksi, lapset oppivat kyllä erottamaan sarkasmin. Ja tietävät ettei heitä tällöin mitenkään kehuta.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Piia kasvattaa muiden lapsia, kuvittelee voivansa oppia joskus laulamaan, rakastaa hyvää ruokaa ja haaveilee kunnon yöunista. Rakastaa kaikkea kaunista, harrastaa eko-hörhöilyä ja on äärimmäisen mukavuudenhaluinen. Kotona arjen jakavat Muusikko, 1/12 syntynyt L ja 8/15 syntynyt N. 

 

onelettavahuolella@gmail.com

Seuraa Bloglovin'issa!

Seuraa Facebookissa

 

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016
Joulukuu