Ensi viikolla se alkaa. Arki.

Palasin hoitovapaalta töihin jo melkein kaksi kuukautta sitten. Alunperin oli tarkoitus palata vasta elokuussa mutta tajusin, että on kaikkea muuta kuin leppoisaa aloittaa työt samaan aikaan, kun lapset menevät päiväkotiin. Ratkaisu on osoittautunut hyväksi, sillä näiden viikkojen aikana olen tottunut työrytmiin ja lapset ovat saaneet jatkaa lomailua kotona. Eikä ole huono asia sekään, että Muusikko on vuorostaan se, joka pyörittää arkipäiviä ja saa samalla viettää aikaa lasten kanssa. Win-win -tilanne, sanoisin.

Mutta koska suutarin lapsilla ei ole kenkiä niin on vähän vaikea käsittää, että päiväkoti alkaa jo parin päivän kuluttua. Lapset saivat hoitopaikat tutusta päiväkodista, jossa L ehti ennen äitiyslomaani olla yli kaksi vuotta, ja L saa jatkaa päiväkotiuraansa tutussa ryhmässä (onneksi, sillä en lukuisten asian murehtimiseen käytettyjen tuntien aikana ehtinyt keksiä, miten olisimme selvinneet toisenlaisesta arjesta!). Koko homma tuntuu niin tutulta etten osaa ottaa asiaa tarpeeksi "vakavasti". Vähän niin kuin vain jatkettaisiin siitä, mihin pari vuotta sitten jäätiin. Tuttu päiväkoti, tutut kaverit, tuttuja aikuisia.

Mutta eihän se noin mene! Vaikka L palaa päiväkotiin mielellään ja odottaa, että pääsee leikkimään ja "tekemään kaikkea kivaa", niin siinä samalla joudun viemään päiväkotiin oman vauvani. Viikon kuluttua jo kaksivuotiaan, mutta silti oman, pienen vauvani, joka on muka jo iso mutta silti vielä niin pieni! N:n ryhmän aikuiset ovat ihania ja tiedän, että N on hyvissä käsissä, mutta silti! 

Omaksi pelastuksekseni taitaa koitua se, että Muusikko hoitaa lasten viemisen aamuisin.

 

Piia

 

P.S. Muistathan osallistua edellisen postauksen arvontaan! 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Piia kasvattaa muiden lapsia, kuvittelee voivansa oppia joskus laulamaan, rakastaa hyvää ruokaa ja haaveilee kunnon yöunista. Rakastaa kaikkea kaunista, harrastaa eko-hörhöilyä ja on äärimmäisen mukavuudenhaluinen. Kotona arjen jakavat Muusikko, 1/12 syntynyt L ja 8/15 syntynyt N. 

 

onelettavahuolella@gmail.com

Seuraa Bloglovin'issa!

Seuraa Facebookissa

 

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
Joulukuu

Instagram