Olen aina vähän kadehtinut niitä, jotka käpertyvät perjantai-iltaisin perheen ja herkkujen kanssa sohvalle katsomaan Vain elämää. Meillä perjantai-illat pyörivät Muusikon työkuvioiden ja omien harjoitusteni ehdolla eikä lapsiakaan ole jaksanut vielä kiinnostaa, joten tällaisesta työ- ja päiväkotiviikon nollauksesta ei ole kannattanut edes haaveilla. Ei kannata nykyäänkään, sillä lapset kuulivat sekä minun että Muusikon katsoneen lapsena Fort Boyardia, siispä meillä katsotaan perjantai-iltaisin sitä ja syödään iltapala luvan kanssa olohuoneessa. Tai lapset ja jompi kumpi meistä katsoo, sillä toinen on aina keikalla tai harjoituksissa.

Nyt seitsemänvuotias innostui katsomaan Antti Tuiskun päivää jälkeen päin netistä. Antista on puhuttu aika paljon parin viime vuoden aikana ja L kuuntelee biisejä vähintään yhtä paljon kuin minäkin. Ei siis ihme, että kiinnosti. Itseäni vähän mietitytti juttujen taso ja se, kuinka paljon joudun selittelemään mitä joku oikein tarkoitti tai mitä ihmettä tapahtuu. Toki homma lähti heti käyntiin jollain seksikeinujutuilla (en aio linkata tähän mitään iltapäivälehden juttua, googlatkaa itse!) mutta L ei onneksi kiinnittänyt siihen tai muihinkaan "aikuisten juttuihin" juuri mitään huomiota. 

Seitsemänvuotiaan tekemät huomiot olivat ihan huippuluokkaa. Miten Vesala oikein "tekee ton musiikin"? Vesalaa ollaan kuunneltu lähes yhtä paljon kuin Anttia ja bändin puuttumisen lisäksi huomiota herätti se, että Paula näytti "ihan erilaiselta ku siinä mun levyn kannessa". Erin pyyhki kyyneleitään biisin aikana ja se sai miettimään että "onkohan toi Vesalan äiti kun sitä itkettää?". Terveisiä vaan Erinille... Äidin iloksi keskustelua herätti se, että myös miehet liikuttuivat ja lapsi totesi joidenkin kauniiden sanojen jälkeen että "Antista tuntuu varmaan aika kivalta kuulla tollasta". Varhaiskasvattaja minussa iloitsee onnistuneesta tunnekasvatuksesta!

Parasta oli kuitenkin pitkät puheet banaaneista ja Hartwall-keikkojen kuvat Tuiskusta syömässä banaaneita ja ratsastamassa jättiläisbanaanilla (googlatkaa tämänkin, omalla vastuulla!). Varauduin ties mihin kysymyksiin mutta seitsemänvuotias löi silti jauhot suuhun: "Antti Tuisku taitaa tykätä banaaneista aika paljon. Sillä on varmaan tosi kova kakka!"

En kommentoi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Piia kasvattaa muiden lapsia, kuvittelee voivansa oppia joskus laulamaan, rakastaa hyvää ruokaa ja haaveilee kunnon yöunista. Rakastaa kaikkea kaunista, harrastaa eko-hörhöilyä ja on äärimmäisen mukavuudenhaluinen. Kotona arjen jakavat Muusikko, 1/12 syntynyt L ja 8/15 syntynyt N. 

 

onelettavahuolella@gmail.com

Seuraa Bloglovin'issa!

Seuraa Facebookissa

 

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016
Joulukuu