Sanon suoraan: vappu ei ole vappu ilman simaa. Eivätkä kaupan simat ole simaa nähneetkään.

Siksi tehtiin tänäkin vuonna sima itse. Viime vuonna tein lime-rosmariinisimaa (joka oli muuten tosi herkkua!). Tänä vuonna laitettiin pöhisemään ihan normi-simaa, vaikka Kinuskikissan salmiakkisima vähän houkuttelikin.

Sima ehtii vielä vapuksi kun et laita sitä jääkaappiin vaan annat sen käydä huoneenlämmössä. Fariinisokeripaketin kyljestä löytyvällä ohjeella tulee ihan täydellistä perussimaa!

 

Perinteinen sima

4 litraa vettä
250 g fariinisokeria
250 g sokeria
1-2 sitruunan mehu
herneen kokoinen pala hiivaa
sokeria, rusinoita

Kiehauta puolet vedestä ja kaada sokereiden päälle. Lisää sitruunamehu ja loput vedestä, anna jäähtyä kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva tilkkaan nestettä ja sekoita joukkoon. Anna siman käydä huoneenlämmössä noin vuorokausi.
Lisää pulloihin teelusikallinen sokeria ja muutama rusina. Sima on valmista, kun rusinat nousevat pintaan (jääkaapissa n. viikossa, huoneenlämmössä muutamassa päivässä). Valmis sima säilyy jääkaapissa viikon verran.

 

L toimi tänäkin vuonna rusinavastaavana. Nyt vain odotellaan rusinoiden nousemista!

 

Piia

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Piia kasvattaa muiden lapsia, kuvittelee voivansa oppia joskus laulamaan, rakastaa hyvää ruokaa ja haaveilee kunnon yöunista. Rakastaa kaikkea kaunista, harrastaa eko-hörhöilyä ja on äärimmäisen mukavuudenhaluinen. Kotona arjen jakavat Muusikko, 1/12 syntynyt L ja 8/15 syntynyt N. 

 

onelettavahuolella@gmail.com

Seuraa Bloglovin'issa!

Seuraa Facebookissa

 

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016
Joulukuu