Niin, kaipailisin vinkkejä siitä, että missä teillä vauva hoidetaan? Onko se nyt ihan katastrofi, jos vaatteet ja vesipiste ei ole lähettyvillä?

Meillä ei siis enää ole kodinhoitohuonetta, sitä ihanaa ja valoisaa tilaa, jossa vauvanvaatteet oli aina samassa paikassa, niine uudelta tuoksuvine kaappeineen ja tilavine vesipisteineen. Seinällä oli puinen kasaan taitettava hoitopöytä, joka oli kovassa käytössä käden ulottuvilla olevine hoitotarvikkeineen niin pitkään, että esikoinen oli vuoden. Ja muutimme talostamme pois. Minä siis todella tarvitsen tilan, joka on varustettu edellä mainituilla välttämättömyyksillä. Puhumattakaan, että vaunuja pystyi säilyttää sisällä ja samasta tilasta pääsi pihalle.

Nyt tilanne on siis se, että mitään hoitopöytää ei ole saatika sitä kodinhoitohuonetta. Olisi edes se tilava vessa tai pesuhuone, johon saisi hoitopöydän laatikostoineen! Vai tarvitsenko asiaan nyt aivan uuden näkökulman, kaipaanko ihan turhaan jotakin, joka on korvattavissa toisella tavalla? Missä siis tulen hoitamaan vauvaa, millaisen hoitopisteen hänelle luon? 

Olen törmännyt nyt siihenkin, että mitään virallista hoitonurkkausta ei olla luotu vauvalle vaan vaipat vaihdetaan siellä missä sattuu ja ehtii: olohuoneen lattialla tai makuuhuoneen sängyllä. Itse en näe meillä sen toimivuutta lainkaan (ajatella nyt näitä uteliaita koiriakin). Haluan, että ylimääräisiä kakkavahinkoja ei satu matoille ja toivon myös oman ergonomiani otettavan huomioon kun sitä vaipan -ja vaatteidenvaihtoa niinkin monesti päivässä (ja yössä) saa harjoittaa. Että ottaa nyt sitten stressiä tällaisestakin asiasta..

Kerro siis miten ja missä teillä vauva hoidetaan, kiitän jo etukäteen vinkeistä ja pahoittelen ettei minulla selkeästi ole sitä kekseliäisyyttä mitä jo toisen lapsen äidiltä voisi olettaa, hehe.

Ratkaisua miettien, Jasu

 

Kommentit (18)

Askeleitatiia
1/18 | 

Meillä oli halpa ikea hoitopöytä vauvan vaatekaapin vieressä. Vaatteet lähellä, vesipiste toisella puolella asuntoa, meillä mentiin siis puhdistuspyyhkeillä melkein koko vauvavuosi :)

Vierailija
2/18 | 

Meillä pieni kaksio joten hoitopöytä ei mahtunut mihinkään. Vauvaa hoidettiin hoitoalustalla pesukoneen päällä. Vauvan kasvaessa olemme siirtyneet sängylle.

Vierailija
3/18 | 

Me hommattiin kylppäriin jaloilla seisova vauvan kylpyamme, jonka päällä on käännettävä kansi. Se on valmiiksi pehmustettu hoitopöydäksi. Oli esikoisella ihan paras, ja pian syntyvälle kakkoselle toivottavasti myös toimiva ratkaisu.

Tiia S
4/18 | 

Meillä vaipanvaihto on järjestetty kylppäriin sivusta täytettävän pyykkikoneen päälle. Vaipat ja tykötarpeet roikkuvat seinällä lokerikossa ja vesipiste on vieressä. Vaatteet säilytetään eri huoneessa. Me on pääsääntöisesti hoidettu vauvan pesut vedellä. Pesupyyhkeet ovat käytössä sitten kodin ulkopuolella. Itse koen, että vesihanan välitön läheisyys on ihan pakollinen juttu :)

Vierailija
5/18 | 

Meillä hoitopöytä laitettiin makuuhuoneeseen odottamaan tulokasta :) Vaatteet tulee pöydän laatikoihin ja vesipiste on seinän toisella puolella. Kodinhoitohuone olisi ollut paras paikka, mutta sinne ei meillä hoitopöytää mahdu tai pikemminkin sitä ei pysty sijoittamaan järkevästi.

Jasunen
Liittynyt25.7.2017

Luulen että hoitopöytää ei kyllä nyt tule meille. :( Se seinään kiinnitettävä oli ihana edellisessä khh:ssa, mutta täällä sitä ei saa mihinkään.

* Elämältä kaiken sain -bloggari, tervetuloa lukijakseni! *

Vierailija
6/18 | 

Voih kun olisikin kodinhoitohuone... Meillä on vauvan sängyn päällä kovapohjainen hoitoalusta, ja on vielä ergonomisesti oikealla korkeudella molemmille vanhemmille. Vesipisteelle päästäkseen joutuu kyllä kulkemaan yhden huoneen läpi, muttei mielestäni ole ollut olleenkaan paha homma. Vaatteet ovat sängynvieressä olevassa laatikostossa ja siinä päällä on ikeasta ostettu laatikkoon sopiva lokerikko josta löytyy kaikki pienempi ja enemmän käytetyt tarvikkeet.

T / Tasapainoilua
7/18 | 

Kuopuksen vauva-aikana asuttiin kahta kerrosta. Yläkerrassa oli makkarissa pinnasängyn päällä hoitotaso (Brion molemmat), siinä vaihdettiin vaipat yöllä. Kylppäri oli vieressä, mutta sinne ei mahtunut mitään hoitotasoa. Sinne piti siis kiikuttaa pesulle, jos oli tarvis. Alakerran wc:ssä hoitoalusta oli pesukoneen päällä ihan hanan vieressä. Sitä käytettiin enemmän ja oli meidän kannalta paras :)

Vierailija
8/18 | 

Meillä pienessä kaksiossa ei myöskään mahtunut hoitopöytää mihinkään ja pesukonekin on päältätäytettävä, joten hoitoalustaa ei senkään päälle saanut. Päädyimme siis pinnasängyn päälle kiinnitettävään hoitotasoon, joka on osoittautunut erittäin toimivaksi ratkaisuksi. Vaatteet ym. tarvikkeet on lipastossa lähellä ja vaippoja sekä puh.pyyhkeet hoitotason laidalla. ☺ vesipiste on kylppärissä viereisessä huoneessa mutta en ole kokenut sitä ongelmaksi, sinne "lentäessä" nakuna vauva saa samalla ilmakylpyä ja meillä ainakin tyttö 2,5kk nauraa kun päristellään nakuna toiseen huoneeseen. Hoitotaso on kova pohjainen ja päällä valmiiksi pehmusteet. Ergonomian kannalta juuri sopivalla korkeudellakin. Kun lapsi kasvaa ja alkaa liikkua itse, silloin ei varsin ole enää hoitoalustalla käyttöä vaan vaipat vaihdetaan juurikin siellä missä ipanan saa kiinni. 😉😄

Vierailija
9/18 | 

Esikoisen aikaan meillä oli hoitopöytä makuuhuoneessa ja vesipiste löytyi sitten kylpyhuoneesta makuuhuoneen vastapäätä. Toinen lapsi on tulossa tammikuussa ja tällä kertaa meillä on edestä täytettävä pesukone, joten hoitoalusta (sellainen vähän paksumpaa mallia oleva) tulee pesukoneen päälle.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tämä on elämänmakuinen perheblogi, jonka kirjoittajana toimii 30-vuotias äiti, vaimo, doula ja sairaanhoitajaopiskelija Pirkanmaalta. Päätähtinä postauksissa loistavat kesällä 2015 syntynyt uhmaikänsä tavoittanut poika sekä joulukuussa 2017 syntynyt pikkuveljen virkaa toimittava kuopus. Muita sydäntä lähellä olevia asioita ovat mm. lastenvaatteiden ompelu, perheen koiralauma, mökkeily, matkustelu, ekoilu, luonnonkosmetiikka ja kasvisruoka. Olet tervetullut seuraamaan meidänlaista ruuhkavuosien arkea ja välillä juhlaakin!

Terkuin, Jasu

Yht.otot ja yhteistyöt: elamaltakaikensain@gmail.com

Tässä linkki vanhalle blogisivustolle.

Löydät meidät myös somesta!

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017