Meillä on tänään kolmas hääpäivä eli vietämme nahkahäitä. Vihkipäivänä laskettuun aikaan oli enää kuukausi.

Kolmisen vuotta sitten yleisimpiä puheenaiheita tuntemattomien kanssa oli, että menemmekö naimisiin syntyvän lapsen takia. Emme menneet. Häitä oli suunniteltu melkein viimeiset puolitoista vuotta. Ja kyllä, raskaus oli suunniteltu. Tuttujen kanssa puheenaiheena taas oli se, että kannattaisiko häitä siirtää. Ei kannata. Minulla oli vahva luotto siitä, että kaikki menee hyvin. Näin jälkeenpäin ajateltuna olen iloinen ettei häitä siirretty loppukesään, koska en olisi silloinkaan mahtunut hääpukuun ja olisin varmasti ollut muissa ajatuksissa esikoisvauvan äitinä.

Raskaana oleva morsian stressaa kaikesta varmasti tuplasti sen verran kuin ei raskaana oleva nainen. Varsinkin siinä vaiheessa kuin olin hankkinut hääpukuni jo ennen kun lapsiasioita oltiin edes mietitty. Kohtalo taisi kuitenkin olla pelissä kun puku oli juuri sellaista mallia, että se oli muokattavissa kasvavaa vatsaa varten. Samalla piti venyttää myös budjettia. Olin koko raskauden ajan hyvässä kunnossa ja täten pystyinkin juhlimaan 12 cm timanttikorkkareissani huoletta. Edes letkajenkka raskausviikoilla 35 ei tuntunut missään!

Viikkoa ennen häitä alkoi kuitenkin tapahtua..

Olin menossa hakemaan Tampereelta viimeistelyssä olleen hääpukuni, mutta sillä samalla reissulla päädyttiin myös sairaalaan. Jouduin lähtemään näytille lapsiveden tihkumisepäilyni vuoksi. Se kuitenkin osoittautui vääräksi, onneksi. Sain silti Bricanylia olkavarteen rauhoittamaan päällä olleita kestosupistuksia. Säikähdyksellä selvittiin. Loppujen lopuksi herra viihtyi yksiössään melkein kaksi viikkoa yli lasketun ajan.

Hääpäivä sujui hyvin enkä ollut väsynyt kun vasta yöllä taksissa kun lähdimme kohti meille varattua sviittiä. Iso plussa oli myös se, etten ollut humalassa. Ilman raskautta tilanne olisi todellakin ollut toinen ja voi olla että myös muistot olisivat sitä sitä luokkaa. Jos jonkin neuvon tuleville kesän morsiammille – vatsan kanssa tai ilman – antaisin, niin älkää ihmeessä tehkö kaikkea yksin kaason kanssa niin kuin minä: koristelimme ison kartanon salin keskenään ja teimme alkupalat yli sadalle hengelle omin pikku kätösin. Unisaldo olikin vaivaiset kolme tuntia.

Sattuukos siellä ruudun toisella puolen olemaan raskaana olevia tulevia rouvia? Vai muuttiko vauva suunnitelmia?

Häähumua muistellen, Jasu

Instassa nyt myös ihanat mustavalkoiset kuvat häistämme!

PS. (K)Akkavalta -blogissa suunnitellaan häitä tulevalle kesälle!

Kommentit (4)

Vierailija
1/4 | 

Täällä kaaso ensi kesänä viimeisillään olevalle morsiamelle 🙋 Onko vinkkejä mitä kannattaa muistaa hääpäivälle erityisesti, kun morsian on noin rv33? Pieniä välipaloja jo ennen hääpaikan ruokaa? Jotain muuta mitä ei itselle tule mieleen?

Jasunen
Liittynyt25.7.2017

Jos on taipuvainen pahaan tai heikkoon oloon niin tosiaan vähän välipalaa ja närästyslääke lähettyville. Myös matalat kengät mitkä voi vaihtaa korkkareiden tilalle jos semmoiset on. :) Joku hyvä alkoholiton kupliva juoma voisi myös olla paikallaan koska joku perusvissyn juonti voi olla tunnelman kannalta tylsää. Ihania häitä teille! <3

* Elämältä kaiken sain -bloggari, tervetuloa lukijakseni! *

Vierailija
2/4 | 

me mentiin tosin kylläkin maistraatissa naimisiin 5 päivää ennen laskettua aikaa :). tosin neiti oli viellä 2viikkoa yli lasketun mutta joo :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tämä on elämänmakuinen perheblogi, jonka kirjoittajana toimii 30-vuotias äiti, vaimo, doula ja sairaanhoitajaopiskelija Pirkanmaalta. Päätähtinä postauksissa loistavat kesällä 2015 syntynyt uhmaikänsä tavoittanut poika sekä joulukuussa 2017 syntynyt pikkuveljen virkaa toimittava kuopus. Muita sydäntä lähellä olevia asioita ovat mm. lastenvaatteiden ompelu, perheen koiralauma, mökkeily, matkustelu, ekoilu, luonnonkosmetiikka ja kasvisruoka. Olet tervetullut seuraamaan meidänlaista ruuhkavuosien arkea ja välillä juhlaakin!

Terkuin, Jasu

Yht.otot ja yhteistyöt: elamaltakaikensain@gmail.com

Tässä linkki vanhalle blogisivustolle.

Löydät meidät myös somesta!

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017