Facebookilla on tapana ilmoittaa muistoista vuosien varrelta. Kyseisten muistutusten kautta tunnen kiitollisuutta joka päivä. Mitä elämääni on kuulunut viimeisen viiden vuoden aikana?

Viisi vuotta sitten elimme vuotta 2013. Kevät oli jo pitkällä ja olimme tehneet kaupat uudesta omakotitalosta. Se oli juuri lopputarkastettu ja me jatkettiin siitä mihin sen rakentajat jäivät. Teimme vielä sisätiloissa suuria muutoksia pintoihin ja hankimme paljon uusia huonekaluja. Se oli meidän ensimmäinen yhteinen koti, johon muutimme miehen pienestä kaupunkikaksiosta. Meidän kolme pientä koiraa sai jopa oman huoneen. Kasvatin vielä silloin koiria, joten niiden omat tilat olivat perusteltuja kennelin pentujen vuoksi. Myöhemmin samana vuonna hankimme vielä neljännen, ison koiran, joka oli oma unelmani jo vuosien takaa. Elämääni kuului tuolloin myös aktiivinen saliharrastus, koska olin valmennuksen alla tulevien fitnesskisojen vuoksi.

Kerrostalon kasvattina olen aina haaveillut omakotitalossa asumisesta.

Sen vuoden lopussa minua odotti vielä suuri yllätys. Lähdimme vastaanottamaan uutta vuotta Ylläkselle. Minulla ei ollut aavistustakaan, että mieheni aikoo kosia minua. Ja niin siinä kävi, että paluumatkalla kotiin oli jo hääpäiväkin sovittu noin puolentoista vuoden päähän. Se oli ehkä yksi elämäni onnellisimmista vuosista. Toinenkin haaveeni siis toteutui, koska minusta tulisi rouva. Emmekä osanneet arvata, että noin kolmen kuukauden kuluttua olisin raskaana. Se oli jotain mitä olin toivonut jo teiniajoista saakka. Elämässäni mikään ei ole ollut yksinkertaista, mutta en silti olisi arvannut, että tälläkin tiellä tulen kokemaan vastoinkäymisiä. Kesästä 2014 tuli raskas kun turvallisille viikoille edennyt raskaus meni kesken. Sitä ennen kävi muutakin ikävää ja päätimme lähteä nollaamaan tilannetta Meksikoon eli paikkaan, jossa olen aina halunnut käydä. 

Syksyn tullen mieli kirkastui kun tein positiivisen raskaustestin. 

Keväällä 2015 menimme naimisiin ja siitä kuukauden päästä syntyi esikoisemme. Minusta tuli äiti! Haaveistani suurin oli nyt totta. Äitiyslomalla päätin, että en aio enää mennä takaisin töihin omalle alalleni. Olin jo parisen vuotta hakenut kouluun sairaanhoitajan opintojen pariin tuloksetta. Kipinä alasta muotoutui aikanaan kun asuin Helsingissä Kätilöopiston läheisyydessä, siitä se ajatus sitten lähti ilman, että kuitenkaan toteutin sitä silloin. Nyt vuosia myöhemmin aioin hakeutua alalle tavalla tai toisella ja pääsinkin opiskelemaan lähihoitajaksi. Tuolloin elimme vuotta 2016 ja pistimme myös talomme myyntiin uusien suunnitelmien alta. Uuden talon hankkiminen sekä toiselle paikkakunnalle muutto kuitenkin kariutui, koska yllätykseksi pääsin opiskelemaan toivomalleni linjalle sairaanhoitajaksi.

Mieheni alkoi myös toteuttaa haudattuja haaveitaan ja aloitti insinööriopinnot.

Muistan kun kirjoitin itselleni kirjeen parikymppisenä. Siinä luettelin missä elämäntilanteessa toivoisin olevani viiden ja kymmenen vuoden kuluttua. Rehellisesti sanottuna en olisi uskonut, että siihen päästään näin nopeasti. Tie on kuitenkin tuntunut todella pitkältä. Joulukuussa 2017 sain kokea äitiyden onnea uudestaan kun toinen poikamme syntyi. Tänä vuonna pääsen vielä juhlimaan 30-vuotista elämääni ystävien kesken. Kyseisten synttärijuhlien järjestämiseen tulen todella panostamaan. Ei voi kun ihmetellä, että mitä kaikkea olen saanut viidessä vuodessa! Ja mitä kaikkea seuraavat viisi vuotta tuovat mukanaan? Toivottavasti sellaista ihan tavallista ja onnellista arkea.

En ole koskaan unelmoinut maineesta ja mammonasta. En edes hienosta urasta vaan yksinkertaisista asioista, joita voi loppujen lopuksi olla vaikeaa saavuttaa. Sattumien kautta sain kuitenkin elämältäni kaiken.

Silti edelleen haaveillen, Jasu

Insta & Face

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tämä on elämänmakuinen perheblogi, jonka kirjoittajana toimii 30-vuotias äiti, vaimo, doula ja sairaanhoitajaopiskelija Pirkanmaalta. Päätähtinä postauksissa loistavat kesällä 2015 syntynyt uhmaikänsä tavoittanut poika sekä joulukuussa 2017 syntynyt pikkuveljen virkaa toimittava kuopus. Muita sydäntä lähellä olevia asioita ovat mm. lastenvaatteiden ompelu, perheen koiralauma, mökkeily, matkustelu, ekoilu, luonnonkosmetiikka ja kasvisruoka. Olet tervetullut seuraamaan meidänlaista ruuhkavuosien arkea ja välillä juhlaakin!

Terkuin, Jasu

Yht.otot ja yhteistyöt: elamaltakaikensain@gmail.com

Tässä linkki vanhalle blogisivustolle.

Löydät meidät myös somesta!

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017

Instagram