Aloitin lastenhuoneen muodonmuutosprojektin vauvan syntymän jälkeen. Halusin, että vanhemmalle pojalle löytyy mielekästä tekemistä kotoa kun hän jäi osittain pois päivähoidosta.

Poikien huone on saanut nyt ihan tällä viikolla sen viimeisen silauksen eli kauan odotetun junnusängyn, joten pääsen viimein esittelemään teille meidän lastenhuoneen. Etsin pitkän aikaa kaunista ja ajatonta valkoista sänkyä ja uuden ostamisen sijaan kävi tuuri kun löysin tämän vähän käytetyn puusängyn. Mielestäni sain aikaan toimivan kokonaisuuden siitä huolimatta, etten tehnyt hankintoja tasan tämän asunnon mukaan vaan myös tulevaisuutta silmällä pitäen. Toki tällä kertaa puuttumaan jäi mahdollisuus esimerkiksi kiipeilyyn ja roikkumiseen.

Onnistuin mielestäni lelujen säilytysratkaisuissa.

Asumme väliaikaisesti vuokralla, joten seiniin ei tietenkään alettu tekemään mitään muutoksia. Yllä olevassa kuvassa näkyy valkoinen ja tamminen lipasto. Niiden sisään sain mahdutettua muun muassa vaatteita ja kenkiä, yhteen ja samaan paikkaan kaikki pelit sekä legopalikat. Tärkeintä on tietenkin se, ettei ne kaikista pienimmät ja rikki menevät tavarat ole aivan vauvan ulottuvilla. Myös siivous käy nopeasti kun lapsi tietää mihin jokainen lelu kuuluu. En voisi kuvitellakaan, että päivän päätteeksi kaikki lelut vain kumotaan samaan saaviin. Varsinkin, kun Emilio on sitä sorttia, että saa päähänsä haluta juuri sen tietyn osan tai lelun leikkeihinsä, jolloin etsiminen olisi kamala työ.

Nyt löytyy toiminnallista tekemistä.

Junaradan, kirjojen ja peruspelien lisäksi halusin, että meiltä löytyisi myös aktiivisen pojan energiaa purkamaan jotakin fyysiseen tekemiseen kannustavia asioita. Pikkuveljeni vanhojen lelujen, Lapsimessulöytöjen sekä kesäisten synttäreiden ansiosta meillä voi nyt pelata myös sisällä jalkapalloa ja heittää tikkaa, rakentaa ison tornin tai linnan jumbokokoisista rakennuspalikoista sekä harjoittaa tasapainoa. Laitoin erikseen korkeaan vitriiniin värikynät, muovailuvahat ja älypelit, jotta niihin säilyy tietty mielenkiinto ja tunne rauhoittumisesta tai yhteen asiaan keskittymisestä.

Halusin huoneeseen istumapaikkoja kaikille.

Yksi huoneen lempparihankinnoista ainakin omasta mielestäni on ollut pieni pöytäryhmä. Nyt poika voi puuhailla huoneessaan sen sijaan, että keittiönpöytä täyttyy kaikesta mahdollisesta. Tällä hetkellä pöytäryhmästä on tullut tärkeä pakopaikka erilaisille leikeille, joita vauva ei pääse sotkemaan. Huoneen sisustuksessa on ajateltu myös aikuisia, koska aina ei ole kivaa istua lattialla. Mummoni vanha puusohva sai hienon paikan lastenhuoneesta, koska eipä sille oikeastaan muualla olisikaan nyt tilaa. Sitä hyödynnetään paljon varsinkin silloin kun meillä on aikuisia kylässä.

Mitäs tykkäsit? Tästä huoneesta löytyy myös niitä kaivattuja värejä, mitä ehkä nykytrendeissä kartetaan. Tälläkin hetkellä lastenhuoneen tilavalla lattialla on leikit menossa ja ikkunasta tulvii sisään ilta-auringon säteet.

Sisustusintoillen, Jasu

Otapas myös seurantaan Face tai Insta

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tämä on elämänmakuinen perheblogi, jonka kirjoittajana toimii 30-vuotias äiti, vaimo, doula ja sairaanhoitajaopiskelija Pirkanmaalta. Päätähtinä postauksissa loistavat kesällä 2015 syntynyt uhmaikänsä tavoittanut poika sekä joulukuussa 2017 syntynyt pikkuveljen virkaa toimittava kuopus. Muita sydäntä lähellä olevia asioita ovat mm. lastenvaatteiden ompelu, perheen koiralauma, mökkeily, matkustelu, ekoilu, luonnonkosmetiikka ja kasvisruoka. Olet tervetullut seuraamaan meidänlaista ruuhkavuosien arkea ja välillä juhlaakin!

Terkuin, Jasu

Yht.otot ja yhteistyöt: elamaltakaikensain@gmail.com

Tässä linkki vanhalle blogisivustolle.

Löydät meidät myös somesta!

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017