Meillä oli tänään tärkeä päivä kun rakas toinen poikamme sai kastejuhlassa nimensä. Näin vaalivalvojaisten päätteeksi onkin hyvä hengähtää ja palata juhlapäiväämme.

Kerroinkin jo aiemmin kuinka näihin ristiäisten järjestämiseen liittyi muutama jännittävä seikka. Yksi niistä ei suinkaan ollut se, etteikö me vanhemmat oltaisi päästy yhteisymmärrykseen vauvan nimestä. Se onkin aina ollut tilanne, joka ei ole aiheuttanut tappeluita! Ensimmäinen oli se kun ystäväni, jolta nykyään yleensä juhlaherkkuja tilaan, sairastui perheineen. Toinen epävarmuutta aiheuttava tilanne oli myös papin sairastuminen ja loppuviikosta jo soittelinkin kirkkoherranvirastoon, että joutuuko tässä perumaan koko kinkerit. Kaikki kuitenkin selvisi ja onnekseni sain lyhyelläkin varoitusajalla toisen kakkujen tekijän. Kahvipöydästä tuli oikein kaunis ja ihan erilainen kuin esikoisen ristiäisissä. Mustikka-valkosuklaakakku, kasvisvoileipäkakku, lohipiiras ja suklaakaurakeksit valikoituivat tällä kertaa tarjottavaksi.

Juhlat järjestettiin meillä kotona. Emilio kastettiin aikanaan kesällä, jolloin oli mielekästä varata kirkko seremoniaa varten, mutta nyt päätimme toisin. Se oli kätevä päätös. Ihan kuten sekin, etten tee tarjottavia itse. Aamu oli suhteellisen kiireinen ja hermoja raastava, koska kuten osasin odottaa niin vauva huusi ihan viime metreille saakka. Tilanteen pelasti toinen kummeista, kun pitkäaikainen ystäväni saapui meille minun kihartaessa hiuksiani tuskanhiki niskassa samalla kuin vauva rääkyi sitterissä. Virallisen osuuden ajan hän onneksi nuokkui puoliunessa, eikä vedenkään kosketus pieneen päähän haitannut. Koskettavan siitä hetkestä teki tietenkin se kun Emilio sai kuivata pikkuveljen hiukset. Lopuksi kuuntelimme virren laulamisen sijaan Suojelusenkeli-kappaleen Samuli Edelmannin tulkitsemana. 

Ja entäpä se nimi sitten? No siitä tuli esikoisen nimen tavoin nelikirjaiminen. Mielestäni poikien etunimet ovat sopivasti samanlaiset, mutta kuitenkin erilaiset. Esikoisen toinen nimi on Emilio, millä hän esiintyy myös täällä kirjoituksissani. Hänellä on myös kolmas nimi ja kolme nimeä vauvakin sai. Vauvan toisen nimen päätti puolisoni, Emilion kohdalla hän päätti kolmannen nimen. Vauvan oikean toisen nimen käyttämisen sijaan otan oikeuden täällä blogin puolella nimittää jatkossa vauvaa nimellä, jonka itse olisin toiseksi nimeksi valinnut ja se on Eevert. Poikien nimistä hauskan tekee se sattuma, että molempien toinen ja kolmas nimi alkaa samoilla kirjaimilla. Molempien nimissä näkyy meidän kummankin kädenjälki, jotain suomalaista sekä kansainvälistä. Itse olen omissa nimivalinnoissani sujauttanut mukaan oman puolen suvun miehiltä jotain vanhaa ja tuttua.

Sovimme aikanaan mieheni kanssa, että jos saamme tytön niin hän voi päättää nimen, mutta jos saamme pojan niin minä haluan tehdä päätöksen etunimestä. Täten koin sen tehtävän tärkeäksi myös tällä kertaa.

Valokuvista vielä tunnelmia fiilistellen, Jasu

Tykkäätkö jo Facebookissa? Seuraa myös Instassa!

Kommentit (2)

Annni
1/2 | 

Hei, löysin blogisi vasta hetki sitten, mutta jään seuraamaan 😊 Kysyisin tuosta esikoisesi kauluspaidasta, minkä merkkinen se on?

Jasunen
Liittynyt25.7.2017

Kiva että löysit! <3 Hänen juhla-asunsa on Jenkeistä eli en voi valitettavasti auttaa. :( Se onkin ollut kovassa käytössä, tuo kauluspaita on tosi kiva mielestäni. Kuitenkin sen verran yksinkertainen (sinivalkoruutu) että ehkä löytyy täältäkin kaupoista?

* Elämältä kaiken sain -bloggari, tervetuloa lukijakseni! *

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tämä on elämänmakuinen perheblogi, jonka kirjoittajana toimii 30-vuotias äiti, vaimo, doula ja sairaanhoitajaopiskelija Pirkanmaalta. Päätähtinä postauksissa loistavat kesällä 2015 syntynyt uhmaikänsä tavoittanut poika sekä joulukuussa 2017 syntynyt pikkuveljen virkaa toimittava kuopus. Muita sydäntä lähellä olevia asioita ovat mm. lastenvaatteiden ompelu, perheen koiralauma, mökkeily, matkustelu, ekoilu, luonnonkosmetiikka ja kasvisruoka. Olet tervetullut seuraamaan meidänlaista ruuhkavuosien arkea ja välillä juhlaakin!

Terkuin, Jasu

Yht.otot ja yhteistyöt: elamaltakaikensain@gmail.com

Tässä linkki vanhalle blogisivustolle.

Löydät meidät myös somesta!

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017