Kaipasin kesällä ihan kamalasti sitä tunnetta, että jes, tänään on perjantai ja viikonloppu alkaa. Kotona ollessa arki on sitä samaa myös viikonloppuna ja se todella menettää merkityksensä. 

Nyt kun se kaivattu arki taas alkoi niin olen huomannut pitäväni omasta arjesta sen verran paljon, että viikonlopun tulo lähinnä tylsistyttää. Perjantaina kun lähdin koulusta vasta hieman ennen neljää niin tuntui kuin olisin voinut tulla lauantaina uudestaan. Tuntui ihan tyhmältä pitää parin päivän tauko (olen siis varmaan sekoamassa). No ei hätää, kouluhommia saa painaa kyllä vapaa-ajallakin. Joka ilta pyhitän opiskelulle ainakin tunnin aikaa tenttien vuoksi, paitsi tänään koska tulee Gåsmamman, hahaa.

Tosin siitä ei ole kiistäminen, etteikö meillä olisi ollut tosi kiva viikonloppu (eli tekemisen täyteinen). En oikeasti tiedä mitään sen pahempaa kuin vaan olla ja möllöttää! Vaikka osaan minä sitäkin tarvittaessa suorittaa. Meillä kun tällä kylällä ei muutenkaan ole liikaa tuttuja saati minun puolelta perhettä niin aika omissa oloissaan saapi olla. Toki viikonloput on aikaa jotka pyhitän lapselle. Isämieshän on lauantaisin koulussa, joten millekkään retkillekkään ei tule lähdettyä enää.. Ulkoilut jäivät nyt poikkeuksellisen vähäisiksi säiden vuoksi.

Päätin jo hyvissä ajoin loppuviikosta, että tänä viikonloppuna ei möllötellä kotona, joten lauantaiaamuna valmistelin ruoaksi pitsan, jonka jälkeen lähdimme uimahalliin pitkästä aikaa. Pienen välikuoleman jälkeen lähdimme Emilion kanssa vielä Ideaparkkiin. Löysin kangasta ja muita tykötarpeita tuleviin käsitöihin vauvaa varten ja tein löydön imetyspaidasta. Sain myös viimein hankittua kauniin puukasvin olohuoneeseen niiden kaikkien tapettujen tilalle, joten tästä oikeasti itken jos käy samanlailla. Illalla sain vielä inspiraation vauvanvaateinventaariolle ja käsitöille (pojille onkin valmistumassa kaikkea ihanaa).

Viikonlopuissa parasta on tietenkin se, että saa nukkua hieman pidempään. Tosin tietenkin tänä aamuna aloin kahdeksan aikaan pyörimään sängyssä siihen tahtiin, että hieman tahalleen aloin herätellä myös poikaa ylös. Siitä oli hyvä aloittaa aamuaskareiden jälkeen siivous, koska sitä jos jotain en arkena tee. Aamupäivästä lähdettiin ystäväperheen luokse Porvooseen ja sovittiin lounastärskyt ravintolaan. Seurueemme pienet pojat pääsi vielä leikkimään kun lähdimme heille jälkiruoalle. Tarjottavana oli erinomaista vegaanista suklaakakkua. Nyt raskauden aikana sokerihammastani on kolottanut epätavallisen paljon, joten toivotaan, että tuolla herkulla pääsisin nyt pitkälle ensiviikkoon ilman sortumisia pätkispusseihin (no vasta kaksi on mennyt). 

Miten sinulla, onko viikonloppu pakollinen hengähdystauko viikkoon niin fyysisesti kuin henkisesti? Vai teetkö kenties sellaista työtä, jossa viikonlopun merkitys on kadonnut?

Maanantaita jo innolla odottava, Jasu.

Kommentit (2)

Ihanasti Sopivan Noora
Liittynyt3.6.2016
1/2 | 

Olen arjenrakastaja ja viikonloput ovat arkiviikkoisin mahtava hetki - juuri sellainen hengähdystauko.

Kiireinen viikko saa arvoisensa päätöksen, kun viikonloppu alkaa ja saa pysähtyä, köllötellä sängyssä, nauraa lasten kanssa pienille ja suurille iloille ja olla hetken ilman aikatauluja.

Oma blogini: Ihanasti Sopiva

Lastentarhanopettaja, metsäläinen, kahden lapsen mami ja just ihanasti sopiva näin.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tämä on elämänmakuinen perheblogi, jonka kirjoittajana toimii 30-vuotias äiti, vaimo, doula ja sairaanhoitajaopiskelija Pirkanmaalta. Päätähtinä postauksissa loistavat kesällä 2015 syntynyt uhmaikänsä tavoittanut poika sekä joulukuussa 2017 syntynyt pikkuveljen virkaa toimittava kuopus. Muita sydäntä lähellä olevia asioita ovat mm. lastenvaatteiden ompelu, perheen koiralauma, mökkeily, matkustelu, ekoilu, luonnonkosmetiikka ja kasvisruoka. Olet tervetullut seuraamaan meidänlaista ruuhkavuosien arkea ja välillä juhlaakin!

Terkuin, Jasu

Yht.otot ja yhteistyöt: elamaltakaikensain@gmail.com

Tässä linkki vanhalle blogisivustolle.

Löydät meidät myös somesta!

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017