Tälle aiheelle oli selkeästi kysyntää somen puolella, joten tartuinpa toimeen. Farmakologia on yksi lempiaiheistani opinnoissakin. 

Mitä meiltä löytyy?

Kuumetta alentavaa lääkettä, varsinkin parasetamolia, on aina hyvä löytyä kaapista. Olen täydentänyt varastoja myös lapsille sopivilla tulehduskipulääkeillä. Puuduttavat korvatipat yhdistettynä särkylääkkeeseen takaa helpotusta yöllä, mikäli epäilee korvatulehdusta. Kuumemittareitakin kannattaa olla useampi. 

Suolasumute on kuulunut jo heti alusta alkaen niinkään niihin valmisteisiin, jotka ei saa koskaan loppua. Nyt kun lapset ovat jo sen verran isoja, niin myös nenäsumutteita voi antaa. Yö ilman tukkoista nenää on todellinen pelastus. Meillä on joka kuukausi räkätauteja, jotka haittaavat unta, eikä siinä valkosipulit sukassa auta.

Nestetasapainoa korjaavat juomajauheet ovat myös hyvä apu esimerkiksi ripulin aikana. Varsinkin, kun eräs noro tykkää viihtyä joskus pidempäänkin lapsen kaverina. Jos taas ummetus vaivaa, niin siihenkin on lapsille sopivia valmisteita. Pelkkä luumu ei välttämättä anna nopeaa apua kivuliaaseen tilanteeseen. 

Allergialääkkeet ovat tietysti vielä asia erikseen, mutta niitä harvemmin käytetään ihan pienille lapsille. On kuitenkin olemassa helppoja tippavalmisteita yli 2-vuotiaille lapsille. 

Tein taannoin toimivan löydön apteekista, kun kokeilin koko perheelle sopivaa lääkkeellistä hunajaliuosta yskään. Olimme jo viikon verran nukkuneet miten sattuu, kun yskiminen vuorotteli kaikkien kesken. Kyseinen valmiste todella toimi. Vauvoille eli alle 1-vuotiaille hunajaa ei saa antaa missään muodossa. 

Myös lääkehiili on mielestäni ehdoton hankinta lapsiperheessä. Pitää kuitenkin muistaa, että sitä ei anneta jos lapsi on niellyt syövyttävää ainetta. Hiilivalmisteesta riippuen, sitä voi myös käyttää lapsen ripulin hoitoon. 

Muu välineistö? 

Meillä on kattava kokoelma sidetarpeita ja laastareita. Painesiteen tekeminen kannattaa opetella. Lapsen verivolyymin ollessa kyseessä  verenvuodot pitää tyrehdyttää nopeasti. Sen lisäksi haavanpuhdistusaine ja kortisonivoide ovat tarpeellisia.

Lasten tukkoisuuteen liittyen, jo edellä mainitun suolasuihkeen lisäksi meillä on tehokas nenäimuri, josta hyötyy myös isompi lapsi sairasteluiden ulkopuolella. Sitä ei tarvitse kiinnittää imuriin vaan suoraan verkkovirtaan. Laite on ollut pelastus varsinkin vastasyntyneen nuhanenän kanssa. 

Myöskään kyypakkausta ja punkkipihtejä ei kannata unohtaa. Vaikka borrelioositestiä ei kannata ostaa varalle etukäteen, niin mainitsen kuitenkin sen olemassaolosta. Vasta-ainemäärityksiä ei tehdä rutiinisti tai edes pyydettäessä ainakaan julkisella puolella, mikäli oireita ei ole. 

Voiteista ja rasvoista meillä ei ole pulaa. Itse kun olen atoopikko ja tällä hetkellä omaan vielä ikävän ekseeman kädessä. Sinkkivoide ja dekspanthenolia sisältävä voide antaa pikaisesti apua lapsen nirhaumiin.

Omasta kokemuksestani voisin neuvoa, että myös vitamiinit kannattaa pitää lääkkeiden tavoin jossain hyvin korkealla ja piilossa. Paniikkitilanteissa ja isovanhempiakin varten helpotusta tuo, kun pitää myrkytystietokeskuksen numeron lääkkeiden läheisyydessä.

Löytyykö kotoasi tai autostasi ensiapulaukku? 

Osaatko elvyttää lasta? Moni tietää varmasti kuinka toimia, jos epäilee lapsen tukehtumista, mutta tosipaikan tullen ja avun saamisen viivästyessä suosittelen tutustumaan vauvan ja alle kouluikäisen poikkeaviin elvytysperiaatteisiin.

Jasu 

Klikkaa Instaan!

Kommentit (2)

Jasunen
Liittynyt25.7.2017

Erittäin fiksua! Kannattaa samalla ostaa lasten tulehduskipulääkettä. Se on kätevä pitää rinnalla parasetamolin kanssa, jos tarve vaatii. Itse olen hoitanut esimerkiksi lapsen korvatulehduksen pelkästään kipulääkkeellä.

* Elämältä kaiken sain -bloggari, tervetuloa lukijakseni! *

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tämä on elämänmakuinen perheblogi, jonka kirjoittajana toimii 30-vuotias äiti, vaimo, doula ja sairaanhoitajaopiskelija Pirkanmaalta. Päätähtinä postauksissa loistavat kesällä 2015 syntynyt uhmaikänsä tavoittanut poika sekä joulukuussa 2017 syntynyt pikkuveljen virkaa toimittava kuopus. Muita sydäntä lähellä olevia asioita ovat mm. lastenvaatteiden ompelu, perheen koiralauma, mökkeily, matkustelu, ekoilu, luonnonkosmetiikka ja kasvisruoka. Olet tervetullut seuraamaan meidänlaista ruuhkavuosien arkea ja välillä juhlaakin!

Terkuin, Jasu

Yht.otot ja yhteistyöt: elamaltakaikensain@gmail.com

Tässä linkki vanhalle blogisivustolle.

Löydät meidät myös somesta!

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017

Instagram