Onko tänä vuonna enemmän pöpöjä liikenteessä vai mikä on homman nimi? 

Meidän perhe on sairastanut käytännössä koko alkuvuoden. Onko sinunkin? Tästä vertaistukea.

Avaan kalenterin. Minun on helppoa osoittaa siitä ne viikot, kun kotonamme on asunut tervettä porukkaa. Laskujeni mukaan niitä viikkoja on kaksi. Tänä vuonna kuluneita viikkoja on yhteensä ollut jo se 11 kappaletta. Mikä meitä riivaa? Vatsatautia, ripulia, nuhakuumetta, pitkittynyttä yskää.. Esikoisen "vaaperoaikoina" ei tosiaan ollut tällaista.

Useammin kipeinä, kuin terveinä. 

Onnistuimme vuodenvaihteessa kaikkia maailman lakeja vastaan tekemään ulkomaanmatkan terveinä. Sen jälkeen nautin kaksi viikkoa lasten kanssa kotiarjesta, kunnes tammikuun puolivälissä opintoni alkoivat. Tiesin, että tauteja tulee pian kotiin, mutta en osannut uskoakaan, että tällä tahdilla. Toki nämä ihan samat taudit jyllää ruokakaupassa, kerhoissa, liikennevälineissä jne. Olen silti vakaasti sitä mieltä, että jos kuopus olisi hieman isompi lapsi, niin taudit ei tulisi meille tätä tahtia.

Pari, kolme noroa?

Se oli tammikuun viimeisiä päiviä, kun paljon pelätty noro iski meihin kaikkiin ripotellen. Oksennusta ei kestänyt kauaa, mutta joka ikisen suolisto toimi vielä viikko sen jälkeen todella erikoisella tavalla. Ei siitä sen enempää. Alan melkein tuhahdella nauraen, kun katson minun ja äitini välistä viestienvaihtoa. Kaikki päivämäärät löytyy sieltä helposti, milloin mikäkin tauti on aina iskenyt. Laitoin hänelle viestiä nyt tälläkin kertaa. 

Ei enää koskaan näin pientä päiväkotiin!

Eihän me kaikki tietenkään koko aikaa olla oltu samaan aikaan sairastuvalla. Se onkin ehkä kuluttavinta! Kun olimme hiihtolomalla, nuorin sai ensimmäisenä päivänä kovan kuumeen. Siitä alkoi hänen kolmen viikon räkätautinsa, joka tarttui meihinkin. Jokin aikaa sitten kiinnitin jo huomiota siihen, että kenenkään nokka ei enää vuoda ja minunkaan kurkku ei ole kipeytynyt aikoihin (eli pariin viikkoon). Sen jälkeen nuorin alkoi ripuloida.

Vanhempia on toisaalta turha syyllistää. 

Norosta on liikkeellä useaa eri kantaa, siihen ei muodostu immuniteettiä. Voihan olla, että lievimmillään se ilmenee juurikin päivän kestävällä ripulilla. Nimittäin se kiersi meistä kolme. Kuitenkin tähän päivään heräsimme siten, että nuorin on melkein 39:n asteen kuumeessa ja hän oksensi aamupalat ulos. Kolmas noro siis menossa? Toivottavasti ei mikään osastolle vievä influenssa. 

Onneksi en ole yksinhuoltaja. 

Olen nähnyt kuinka tarttuva tauti ottaa paikkaansa sairaalaolosuhteissa eristyksistä ja ammattilaisten toteuttamasta aseptiikasta huolimatta. Siksi en jaksa kuulua niihin, jotka syyttää vanhempia lasten liian aikaisesta hoitoon tuomisesta taudin jälkeen. Oireettoman päivän -sääntö on siis ehdoton ja tarvittava, mutta let's face it. Paikka, jossa jokainen pinta on vajaa vuotiaiden tai ylipäätään lasten hallussa, niin ei sieltä kukaan selviä koskemattomana.

Miksi juuri nyt, kun en saisi tulla kipeäksi.

Onneksi en ole yksinhuoltaja. Nostan todellakin hattua taas niille vanhemmille siitäkin syystä, että minun lukukauteni koulussa olisi saanut äkkiä useita hylätty -merkintöjä, jos mieheni ei olisi se joka jää aina lasten kanssa kotiin, kun he sairastaa. Luojan kiitos, että siitä saa myös palkkaa. Muuten oltaisiin sekä koulusta, että varmaan jo kodista ulospotkittuja.

On alkamassa viimeinen viikko koulua koko tänä vuonna. Pakolliset simulaatiot, kolme tenttiä ja eräänlaiset näytöt esimerkiksi koskien laskimoverinäytteenottoa on todellakin suoritettava seuraavan viiden päivän aikana.

Jasu

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Arvatkaa mitä? Aamu alkoi kuopuksen vajaan 39:n asteen kuumeella ja aamupalojen oksentamisella.. 👀 Nyt sitten hirveä säätö miehen kanssa, kumpi jää kotiin hoitamaan. Hän lähtee tänään yövuoroon ja mulla on huomenna tietty pakollinen laskimoverinäytteenoton kertaustyöpaja. Myös 3 eri tenttiä odottelisi tekijäänsä, joten mä en vaan voi nyt sairastua! Jotta ei mene valituksen puolelle, niin iloitsen siitä, kuinka oltiin viime viikko terveenä. Se oli toinen viikko täysin tervettä aikaa sitten tammikuun. Mitä nyt pikku ripuli kiersi viikko sitten, mutta.. Toivottavasti pientä ei vaivaa mikään vakava, esimerkiksi influenssa.💔

Henkilön Jasu 💋 (@elamaltakaikensainblogi) jakama julkaisu

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tämä on elämänmakuinen perheblogi, jonka kirjoittajana toimii 30-vuotias äiti, vaimo, doula ja sairaanhoitajaopiskelija Pirkanmaalta. Päätähtinä postauksissa loistavat kesällä 2015 syntynyt uhmaikänsä tavoittanut poika sekä joulukuussa 2017 syntynyt pikkuveljen virkaa toimittava kuopus. Muita sydäntä lähellä olevia asioita ovat mm. lastenvaatteiden ompelu, perheen koiralauma, mökkeily, matkustelu, ekoilu, luonnonkosmetiikka ja kasvisruoka. Olet tervetullut seuraamaan meidänlaista ruuhkavuosien arkea ja välillä juhlaakin!

Terkuin, Jasu

Yht.otot ja yhteistyöt: elamaltakaikensain@gmail.com

Tässä linkki vanhalle blogisivustolle.

Löydät meidät myös somesta!

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017