Vaippojen ohessa meillä on käytössä kestovaipat, joiden käyttö on tosi kätevää tällaisen taaperoikäisen kanssa, varsinkin öisin.

Täysin vaipattomaksi oppiminen on lapselle ja vanhemmalle jännittävää aikaa, ainakin mun mielestä. Se on aina yhden aikakauden loppu!

Meillä esikoinen oppi päiväkuivaksi parissa viikossa, kun tein tehotreenit paria kuukautta ennen hänen kolmevuotissynttäreitään. Sitä aiemmat yritykset eivät onnistuneet ollenkaan, joten ajattelin antaa asian olla.

Nyt viime kesänä poika täytti neljä vuotta ja muistan kun tuskailin edelleen siitä, kun yöllä täytyy edelleen käyttää vaippoja. Sain kuitenkin neuvolasta tukea siihen, ettei vielä ole mikään hätä tämän asian suhteen.

Se tapahtui sittenkin, kuin itsestään!

Viikot ja kuukaudet vierivät, kun tajusin, ettei lapsi ole kastellut vaippaansa enää ollenkaan öisin. Ties kuinka kauan tätä olikaan jatkunut, mutta kehuin kyllä asiasta joka aamu. Sain unohtaa suunnittelemani tarrataulun teon, koska mitään "kuivakoulutusta" ei koskaan tarvinnut aloittaa.

Vaan mitäpä kävi sen jälkeen, kun keskustelimme asiasta lapsen kanssa ja päätettiin yhdessä luopua yövaipasta. No, kastelut alkoivat heti! Tämän on pakko olla jotain psykologista. Lapsi ei ehkä ollutkaan vielä valmis, vaikka taito selkeästi oli hallussa.

Takapakkia, kuinka tässä näin kävi?

Se, minkä hän oppi, oli vessaan meno aamuyöstä, koska hän kuitenkin havahtui heti, ennen kuin sänky ehti oikeasti kunnolla kastua. Siellä hän teki myös sen, että vaihtoi vaipan päälle ennen kuin meni takaisin nukkumaan. En ymmärrä, mutta turha siitä on tuskastuakaan.

Olen nyt aivan kahden vaiheilla: kannattaako yön vaipattomuutta ja joka päiväistä lakananvaihtorumbaa jatkaa vai odottaa vielä se pari kuukautta? Ehkä otan sen tarrataulun käyttöön. Lapsi, nyt siis 4,5 -vuotias, on itsekin nyt alkanut stressaamaan kasteluiden vuoksi ja kokee, ettei pärjää ilman vaippaa.

Lapset ovat eritahtisia, mutta vinkit ja kokemukset ovat taas tervetulleita. Oletko huomannut, että uusimmalla videolla YouTubessa ilmoitan blogini lopettamisesta?

Jasu

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tämä on elämänmakuinen perheblogi, jonka kirjoittajana toimii 30-vuotias äiti, vaimo, doula ja sairaanhoitajaopiskelija Pirkanmaalta. Päätähtinä postauksissa loistavat kesällä 2015 syntynyt uhmaikänsä tavoittanut poika sekä joulukuussa 2017 syntynyt pikkuveljen virkaa toimittava kuopus. Muita sydäntä lähellä olevia asioita ovat mm. lastenvaatteiden ompelu, perheen koiralauma, mökkeily, matkustelu, ekoilu, luonnonkosmetiikka ja kasvisruoka. Olet tervetullut seuraamaan meidänlaista ruuhkavuosien arkea ja välillä juhlaakin!

Terkuin, Jasu

Yht.otot ja yhteistyöt: elamaltakaikensain@gmail.com

Tässä linkki vanhalle blogisivustolle.

Löydät meidät myös somesta!

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017

Instagram