Nyt kun tämä raskausmatka alkaa olla pian ohitse, on vielä palattava viime kevääseen. Mahdollisten plussakuumeilijoiden kannattaakin lukaista tämä! 

Tämän vuoden alussa meidän perheessä oli kaikenlaista touhua ja uusia juttuja meneillään. Toisaalta oli myös sellainen seesteinen elämäntilanne. Oltiin kunnolla asetuttu taloksi tähän uuteen asuntoon. Esikoinen oli puolitoista vuotias. Mies oli juuri aloittanut insinööriopintonsa työn ohella ja itse aloin valmistautua erikoissairaanhoidon työharjoitteluuni. Mielestäni olimme myös pitkästä aikaa löytäneet sen puuttuvan sävelen mieheni kanssa. Olimme palautuneet vauvavuodesta (tai ainakin minä olin). Vielä edellisenä syksynä ajattelin, että ei lapsia vähään aikaan, mutta hormonitoiminnan tasaannuttua kelloni alkoi selkeästi taas tikittää ja kovaa. 

Sitten tapahtui meille jo aiemminkin tuttu tilanne. Tulin juurikin sellaisesta "yhdestä kerrasta" raskaaksi. Kun ajatukseen oltiin totuttu, se kuitenkin taas vietiin meiltä pois. Itse otin sen todella raskaasti ja ilmoitin, että en halua käyttää enää jatkossakaan ehkäisyä.

Joidenkin kuukausien päästä olimme mökillä. Se oli kevät-talvea ja ihmettelin miten olen niin väsynyt ja otin jopa päikkäreitä, mitä en yleensä tee ikinä. Tiesin, että menkkojen pitäisi alkaa juuri tuon reissun aikana, joten olin varustautunut siihen, mutta ne eivät koskaan alkaneet. Minusta oli outoa, että sykkeeni oli levossa todella korkea. Koin myös, että kaikki alapään asiat eivät olleet normaalisti eikä minua turvottanut vatsasta yhtään kuten tapana oli paria päivää ennen kuukautisia. Ihoni oli oudon kuiva, mutta hiukset tuntuivat likaiselta. Minua huimasi, vilutti ja nälätti. Jossain vaiheessa aloin tuntea nipistelyä ja kuplintaa vatsassa ja yöllä tunsin omituista pistelyä rinnoissa. 

Olen ollut tarpeeksi monesti raskaana, että tunnistan kyllä oireet hyvinkin aikaisin. En kuitenkaan uskonut yhtään, että voisin nyt olla raskaana. Tavallisesti olisin jo tässä vaiheessa tehnyt ekoja testejä ja Googlannut raskausoireita hirveässä piinassa.

Siinä vaiheessa kun ajelimme takaisin kotiin päin, niin pahoinvointi autossa tuntui yllättävän tutulta. Olin myös omituisen herkällä päällä, mutta toisaalta kaikki raskausoireet voi helposti olla myös pms-oireita, jotka ainakin itselläni on aina voimakkaat. Myös aivastaessa tuntuvat niin sanotut repäisevät kivut, jotka kohdentuvat lantion ja toisen puolen nivusen seutuun sai minut heti kotiin päästyä tekemään testin. Tiesin, että yksi sellainen olisi vielä jäljellä edellisestä paketista. Oli jo ilta ja kaikki tavarat oli purettu autosta eteiseen, menin heti vessaan kun hätäkin oli sopivasti sellainen. Tulin vessasta ulos tikku kädessä, jossa oli selkeä, mutta ei kovin vahva toinen viiva. Silloin, 18. huhtikuuta meidän yhteinen matka saattoi alkaa.

Ne ketkä Instassa minua seuraa, niin huomasi varmaan tänään, että mistä sain kimmokkeen muistella raskauden alkuaikoja. Löysin nimittäin vessan korista kaksi plussatestiä, juurikin sieltä huhtikuulta.

Vielä joskus siitä kolmannesta plussatestistä haaveileva, Jasu

Kommentit (5)

Vierailija
1/5 | 

Ihana tarina. Hauskaa miten itse en huomannut tarkkailla esikoiseni kohdalla raskausoireita kovinkaan tarkasti. Sen muistan, että olin todella väsynyt ja ajatus aamukahvista ennen aamupalaa kuvotti. Jospa mahdollisen toisen raskauden kohdalla tunnistaisin muitakin oireita. :) Tsemppiä loppuun 💞

Mauja
2/5 | 

Oi, kuulostaa ihanalta! Meidän esikoinen ln pian 1.5v ja tuntu että vauvavuoden muistot ovat jo silattu ohuella kullalla... Iso huoh. Ehkäpä vielä joskus!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tämä on elämänmakuinen perheblogi, jonka kirjoittajana toimii 30-vuotias äiti, vaimo, doula ja sairaanhoitajaopiskelija Pirkanmaalta. Päätähtinä postauksissa loistavat kesällä 2015 syntynyt uhmaikänsä tavoittanut poika sekä joulukuussa 2017 syntynyt pikkuveljen virkaa toimittava kuopus. Muita sydäntä lähellä olevia asioita ovat mm. lastenvaatteiden ompelu, perheen koiralauma, mökkeily, matkustelu, ekoilu, luonnonkosmetiikka ja kasvisruoka. Olet tervetullut seuraamaan meidänlaista ruuhkavuosien arkea ja välillä juhlaakin!

Terkuin, Jasu

Yht.otot ja yhteistyöt: elamaltakaikensain@gmail.com

Tässä linkki vanhalle blogisivustolle.

Löydät meidät myös somesta!

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017

Instagram