Äitiyslomilla on tullut oltua aika huolittelematon, mutta olinpa sitten kotona tai koulussa niin pari vakiintunutta luottotuotetta hoitaa ihoa ja kauneutta elämäntilanteestani huolimatta.

Olen luopunut suuresta osasta kosmetiikkaa vuosien varrella, koska vähemmälläkin pärjää. Yli kaksi vuotta sitten vaihdoin asteittain kaiken luonnonkosmetiikkaan. Myös mies, lapset, koirat sekä koko koti sai omat tuotteensa. Luonnonkosmetiikan valikoima ja saatavuus on parantunut tässä ajassa ihan huimasti. Ja mikä parasta, fysikaaliset aurinkovoiteen eivät jätä enää tympeän valkoista ihoa.

Mossan kuorinta -ja kasvovoide saatu Natural Goods Companylta.

Kasvoihin pyrin käyttämään mahdollisimman vähän mitään. Kotioloissa pesen kasvot vain vedellä ja suihkun jälkeen olen luopunut kasvorasvan käytöstä. Iho on tällä tavalla itse saanut kosteustasapainoa korjattua. Meikin pesen pois Mossan todella riittoisalla ja ihanan tuoksuisella voidemaisella saippualla. Tämä tuote kestää käytössäni helposti yli vuoden. Ajoittain myös kuorin ihoa (kuvassa keskellä) ja kosteuttamisen hoitaa joko Weledan tai Mossan kasvovoide. Olen herkkäihoinen atoopikko, joten sopivien tuotteiden löytäminen on joskus hankalaa allergioiden vuoksi.

Whamisan hoitoemulsio saatu Natural Goods Companylta.

Ihoni on siitä kreisi, että vaikka se on kuiva niin varsinkin kasvot ovat kuitenkin rasvaiset. Olenkin käyttänyt jo teiniajoista lähtien finneihin teepuuöljyä, siitä voi tehdä laimennettua seosta. Tutustuin myös Whamisan emulsioon, joka on kehitelty epäpuhtauksien paikalliseen hoitoon. Se vähentää ihon rasvaisuutta tosi tehokkaasti ja laitan sitä aina välillä otsaan ja leukaan, koska pahin kiilto lähtee myös pois. Syväpuhdistusta kaivatessani käytän savinaamiota Madaralta.

En käytä hiuksiini muotoilutuotteita ja hiuslakkaakin vain juhliin mennessä. Hiukseni ovat hyvässä kunnossa, koska lopetin synteettisten hiusvärien (ja varsinkin blondaamisen) yli vuosi sitten. Värjään toki edelleen hiuksia ja olen ollut tyytyväinen ekokampaamon palveluihin ja löytänyt hyviä kasvivärejä myös kotiin. Hyvän shampoon ja toimivan hoitoaineen löytämiseen on mennyt kuitenkin hetki. Olen tottunut käyttämään kampaamotuotteita kutreilleni äitini ammatin puitteissa, joten seulani on ollut tiukka. Santen tuotteisiin olen tyytyväinen.

Hiusseerumi saatu MayBeautylta.

Luonnonkosmetiikan shampoissa ei ole niitä tuttuja keinotekoisia ja silottavia ainesosia, joten harmittelin pitkään sitä takkupehkoa mikä takaraivossa riivasi suihkun jälkeen. Siihen löytyi yksi hyvä selvityssuihke Urtekramilta ja toinen mitä olen nyt rakastanut käyttää on kuvan hiusseerumi (muista tuotteista poiketen se ei ole sertifioitua luonnonkosmetiikkaa, mutta omaa yksinkertaisen INCI-listan). Sen kanssa hiukset myös kuivaa nopeammin. Luonnonkosmetiikassa yksi puhutuimpia ja testatuimpia tuotteita on varmasti dödö. Olen kokeillut ennen Madaran deodoranttia kainalooni vain muutamaa eri tuotetta ja tästä ei ole kyllä pois tarvinnut vaihtaa. Pitää ainakin minun hien hajut poissa, ainoastaan ensimmäisen imetyskuukauden ajan huomasin, että teho ei aina riitä. Onneksi se hormoniperäinen megahiki meni kuitenkin ohitse!

Sitten päästään vielä meikkeihin. Tässä on oikeastaan ne ainoat tuotteet, joita tarvitsen. Hyvä ja toimiva mineraalipuuteri sekä näyttävän lopputuloksen loihtiva ripsari. Enempään en enää jaksa nähdä vaivaa tavallisen arjen keskellä. EDM:lla on ihania sävyjä aurinkopuutereissa, joten niitä sipaisen myös usein poskille. Tulen työskentelemään alalla, jossa tälläytyminen on syytä jättää työpaikan ulkopuolelle, mutta näillä tuotteilla saan luonnollisen hehkun aikaan. Löysin muuten Boholta upeita huulipunia ja pieni korostus huulissa kuuluu nyt joka päiväiseen ehostukseen (myös muuten meikittömiin kasvoihin).

Se mistä olen nyt kiinnostunut on erilaiset palasaippuat. Muutamia olen jo kokeillut ja suihkussa peseydyn aina "oliiviöljyisellä" palasaippualla. Hiusten osalta mietin onko ne kuinka käteviä sitten loppujen lopuksi.

Toivepostausten parissa jatkaen, Jasu

Kattavammin kosmetiikasta Instan puolella!

Kommentit (2)

Henna | Pölyä Pinnoilla
1/2 | 

Olipa kiva postaus! :)

Viimeisten kuukausien aikana on itseäkin alkanut luonnonkosmetiikka kiinnostamaan ja kaapista löytyykin muutamia tuotteita.

Hiusten suhteen olen vähentänyt radikaalisti erilaisten kemikaalien käyttöä viimeisten parin viikon aikana.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tämä on elämänmakuinen perheblogi, jonka kirjoittajana toimii 30-vuotias äiti, vaimo, doula ja sairaanhoitajaopiskelija Pirkanmaalta. Päätähtinä postauksissa loistavat kesällä 2015 syntynyt uhmaikänsä tavoittanut poika sekä joulukuussa 2017 syntynyt pikkuveljen virkaa toimittava kuopus. Muita sydäntä lähellä olevia asioita ovat mm. lastenvaatteiden ompelu, perheen koiralauma, mökkeily, matkustelu, ekoilu, luonnonkosmetiikka ja kasvisruoka. Olet tervetullut seuraamaan meidänlaista ruuhkavuosien arkea ja välillä juhlaakin!

Terkuin, Jasu

Yht.otot ja yhteistyöt: elamaltakaikensain@gmail.com

Tässä linkki vanhalle blogisivustolle.

Löydät meidät myös somesta!

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017