Onko sinuun iskenyt kolmekympinkriisi? 

Täytin viime syksynä legendaariset 30 vuotta ja vaikka olen sitä mieltä, että tämä ikä on todellakin paras tähän asti, niin toi se oikea aikuisuus kaikenlaista muutakin mukanaan. 

Ovatko muut kolmekymppiset huomanneet eroja itsessään juuri tässä iässä, hyvässä ja pahassa? Tuntuu, että ihan kaikki muuttui siltä seisomalta, kun tämä ikä tuli täyteen. Ensinnäkin kroppa on alkanut reistailla niin omituisista paikoista, ettei ole tosikaan! Tälläkin hetkellä joudun käyttämään paikallista lääkerasvaa rannekipuun. Myös toinen olkapää kipeytyy päivittäin. Kohta minulla ja mummollani on entistä enemmän yhteistä puhuttavaa!

En haikaile parikymppisvuosia.

Se, mistä olen kuitenkin erityisen tyytyväinen on selkeä aineenvaihdunnan hidastuminen. Kyllä, tyytyväinen. Olen lapsesta saakka ollut niin sanottu "läpipaska", jos tiedät mitä tarkoitan. Esikoisen raskauden jälkeen laihduin tahtomattani noin 20 kiloa. Eli raskauskilot todella lähti pois, vaikka olisin halunnut niitä hieman pitää.

Nyt viimeisimmän vauvavuoden jälkeen ruokavalionkin muututtua radikaalisti entistä parempaan – ison osan eläinrasvaa jäätyä pois – kiloja on kuitenkin jäänyt edes ne muutamat. Vihdoinkin alan saamaan jalkoihin muotoa. Ryppyjä sun muiden ilmiöiden esiin tulemista en ala vaihtaamaan. Minusta on ollut ihanaa saada kasvoihinkin sellaista aikuisen naisen näköä, olenhan aina ollut aika nuoren näköinen.

Ei kolmenkympinkriisiä.

Siitä huolimatta, että joissain asioissa huomaan todella tulleen vanhemmaksi, niin en haikaile yhtään nuoruusvuosia. Ei niissä ollut sellaista arvokasta sisältöä, jota minulla on nyt. En toisaalta myöskään kriiseile. Haluan uskoa, että minulla on vielä aikaa kokea vaikka mitä! Olen kuitenkin huomannut, että juuri tämä ikä kannustaa elämään täysillä tai jos ei täysillä, niin ainakin toteuttaen itseään ja haaveitaan. Olen rohkeampi. 

En tiedä onko osasyyllisenä myös tuleva ammattini, mutta jotenkin oman terveyden tärkeys on oikeasti korostunut vasta nyt. Myöskin ne pelot siihen liittyen.

Jasu

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Niin outoa löytää itsensä asioiden keskeltä, mitä ennen on melkein jopa vihannut! Yksi niistä on laskeminen. 💵 📉En tiedä kuinka olen päässyt aiemmat koulut läpi, koska käytännössä en silloin pärjännyt edes ala-astematikassa. Laskutaidottomuus haittasi tietenkin myös ihan arkeani. Nyttemmin uusi ala pakotti minut aika kovasti epämukavuusalueen ulkopuolelle ja pian olen ammatissa, jossa laskutaitoa tarvitaan aikalailla. Ja tykkään vääntää lääkelaskuja! Ehkä hienointa on ollut huomata se, että aina oppii jos haluaa. Myös se, jolla kyky ei ole automaattisesti lahjakkuus. Toinen on ollut ehdottomasti käsityöt. 👕🧣 Ennen kuin aloitin oman ompeluharrastuksen, niin olin viimeksi käyttänyt ompelukonetta ylä-asteella. Olen aina ollut tosi huono kaikessa sellaisella, nyhertämisessä. Myöhemmin lapsestani inspiroituneena halusin alkaa ommella itse vaatteita. Ostin siltä seisomalta saumurin ja aloin vain opetella. Onkin huvittavaa, kun minua kannustetaan ompelemaan vaatetta myyntiin asti. Oikeasti siihen pystyisi kuka tahansa, joka haluaa oppia. Kerrohan omasta viha-rakkaussuhteesta, joka kuitenkin nykyään lämmittää mieltäsi? 💚 #päivänajatus #ompeluelämää #oppiaikäkaikki #positiivisuus #mom #äiti #sairaanhoitajaopiskelija

Henkilön Jasu 💋 (@elamaltakaikensainblogi) jakama julkaisu

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tämä on elämänmakuinen perheblogi, jonka kirjoittajana toimii 30-vuotias äiti, vaimo, doula ja sairaanhoitajaopiskelija Pirkanmaalta. Päätähtinä postauksissa loistavat kesällä 2015 syntynyt uhmaikänsä tavoittanut poika sekä joulukuussa 2017 syntynyt pikkuveljen virkaa toimittava kuopus. Muita sydäntä lähellä olevia asioita ovat mm. lastenvaatteiden ompelu, perheen koiralauma, mökkeily, matkustelu, ekoilu, luonnonkosmetiikka ja kasvisruoka. Olet tervetullut seuraamaan meidänlaista ruuhkavuosien arkea ja välillä juhlaakin!

Terkuin, Jasu

Yht.otot ja yhteistyöt: elamaltakaikensain@gmail.com

Tässä linkki vanhalle blogisivustolle.

Löydät meidät myös somesta!

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017