Äitienpäivän jälkeisissä tunnelmissa on hyvä alkaa fiilistelemään tulevaa kesää.

Päätin jo hoitovapaalla, vuodenvaihteessa, että tuleva rupeama pienelle kuopukselle on ihan tarpeeksi, joten puolen vuoden päiväkodissa oloon tulee ansaittu tauko kesäksi. Syksy tulee olemaan samanlaista, työntäyteistä aikaa, joten nyt on tosiaan lasten aika levähtää. Mikäli en olisi koulussa, niin olisin joka tapauksessa hoitovapaalla. Sama kai se silloin on olla kesäkin kotona. 

Töissä pääsisi lepäämään ja ansaitsemaan rahaa. Saisin jopa hyväksiluettua yhden tulevista harjoitteluistani, mutta päätin, että ei ole sen arvoista. Töitä ehdin tekemään jatkossa aivan tarpeeksi. Tämä saattaa olla viimeinen kesä, kun olen vähään aikaan kotona.

Äidin ja lasten paikka on nyt kotona, ehkä viimeistä kertaa.

Katselin jonkin verran ihan mielenkiinnosta mahdollisia työpaikkoja, lähinnä sairaanhoitajan sijaisuuksia. Isommat sairaanhoitopiirit ovat määritelleet aika tarkasti sen, mikä työssäoloaika kesätyössä on eli koko neljä kuukautta. Itse olen työharjoittelussa vielä kesäkuussa ja osittain myös jo elokuussa, joten en tiedä olisiko heille sopinut mennä minun ehdoilla.

Lisäksi, emme tienneet, kun nyt vasta hiljattain, että miehen työ muuttuu. Se, että me molemmat oltaisiin oltu kesä kolmivuorotyössä ja jouduttu totuttamaan lapset täysin uuteen päiväkotiin meidän vakiohoitopaikan ollessa kiinni koko heinäkuun, alkoi se todella tuntua turhalta ja typerältä. Nimenomaan lasten kannalta. Mieskin olisi saanut lomailla ihan yksinään ja mökille menemisestä tai suvun näkemisestä olisi saanut vain haaveilla.

Jos ei ole pakko olla työssä, niin miksi en käyttäisi sitä hyväksi.

Lapsilisien varassa siis mennään koko kesä. Vaan mihin sitä rahaa minulla yksinään edes menisi, kun bensoja ei tarvitse ostaa koulunkäyntiä varten. Pidän mielelläni huolen puhtaasti omista kuluistani ja siksi minulla on säästöjä. Mikään ei muutu, kulut ei ainakaan kasva, joten myöskään puoliso ei joudu raatamaan enempää sen vuoksi, että jään kotiin.

Onneksi myös hän ymmärtää näkökulmani. Koen kuitenkin loppupelissä, että koska olen äiti ja nainen, niin tällainen päätös on ennen kaikkea kuitenkin pois minulta. Kahden villin pojan kanssa voi tulla aika menevä kesä, mutta antaa tulla. Työtä se äitiyskin on. Palkkana vain rakkaus. Kutsumusammatti, vähän niin kuin tuo minun tulevakin.

Minkälainen kesä sinulla on tulossa, vietätkö sen kotona vai töissä?

Jasu

 

Kommentit (6)

Vierailija
1/6 | 

4viikkoa lomaa, 1 toukokuussa ja loput 3 elokuussa. Muuten nautin sitten siitä, että sairaanhoitajana olen saanut napattua päivätyön, elikkä illat ja viikonloput on vapaat ja pystyy nauttimaan toiv. aurinkoisista säistä.

Mun mielestä sillon kun lapset on vielä noin pieniä, on ihan ok olla kotona, kun siihen on kerran mahdollisuus. Kuitenkaan sitten ensi kesänä ei lomaa todennäköisesti ole kuin se about viikko, ellet sitten ota palkatonta lisäksi. Ja ”kohtahan” ne sit jo kasvaa ja alkaa oleen ihan omia menoja jne, niin nyt kannattaa nauttia yhteisestä ajasta! Lisäkokemusta voi sit hieman myöhemmin hankkia vaikka keikkailemalla, jos siltä tuntuu.

Toisekseen muistelen et teidän kuopuksen tarhan aloitus ei ollut ihan kovin ruusuista, niin ehkä helpompi ettei tarvii alottaa nyt taas uudessa paikassa. (Vaikka tietty kesä on pitkä ja syksyllä voi sit taas uudelleen jännittää, mut ainakin paikka on tuttu.)

Jasunen
Liittynyt25.7.2017

Samaa mieltä. :) Ja hyvältä kuulostaa sunkin tilanne! Kuopuksen hoitoon menoa tosiaan paikoin ihan kamalasti, mutta loppujen lopuksi se aloitus menikin hyvin. En tainnut koskaan siitä sitten enempää kirjoittaa, mutta kohtuutonta olisi hänet siirtää. Reagoi jo nyt, jos eri hoitaja vuorossa.

* Elämältä kaiken sain -bloggari, tervetuloa lukijakseni! *

Vierailija
2/6 | 

Minä päätin myös olla kotona tämän kesän 😊. Palasin äitiyslomalta/hoitovapaalta töihin sairaanhoitajan pestiin tammikuussa ja samaan aikaan kuopuksemme aloitti päivähoidon. Lapsemme ovat 11, 9 ja 1.5v. Tämä koti, lasten koulu, päiväkoti ja työkuvio on ollut aikamoista rumbaa vaikka olenkin tehnyt osittaista työaikaa, joten on ihana hengähtää hetki ja olla enemmän lapsia varten kotona. Etenkin kun siihen on nyt mahdollisuus ja tuo kuopuksemme vielä niin pieni. Kyllä siellä töissä on tullut vietettyä monen monta kesää ja tullaan jatkossakin viettämään, joten nauttikaamme tästä vapauden kesästä 😉. Aurinkoista ja mukavaa kesää ☀️!

Vierailija
3/6 | 

Hyvä hyvä. Täällä kans aloitettiin lapsen kanssa kolmen kuukauden mittainen kesäloma. Täällä oli koko perhe sit mieltä, että nyt kun mahdollista olla kotona koko kesä niin sit ollaan. Tulevaisuudessa ne lomat on sit rajattu siihen kuukauteen. Ihanaa kesää poikien kanssa!!!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tämä on elämänmakuinen perheblogi, jonka kirjoittajana toimii 30-vuotias äiti, vaimo, doula ja sairaanhoitajaopiskelija Pirkanmaalta. Päätähtinä postauksissa loistavat kesällä 2015 syntynyt uhmaikänsä tavoittanut poika sekä joulukuussa 2017 syntynyt pikkuveljen virkaa toimittava kuopus. Muita sydäntä lähellä olevia asioita ovat mm. lastenvaatteiden ompelu, perheen koiralauma, mökkeily, matkustelu, ekoilu, luonnonkosmetiikka ja kasvisruoka. Olet tervetullut seuraamaan meidänlaista ruuhkavuosien arkea ja välillä juhlaakin!

Terkuin, Jasu

Yht.otot ja yhteistyöt: elamaltakaikensain@gmail.com

Tässä linkki vanhalle blogisivustolle.

Löydät meidät myös somesta!

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017