Juhlin kolmekymppisiäni parisen viikkoa sitten ja nyt onkin sopiva hetki kertoa, että missä tunnelmissa näissä Hollywood-teemaisia pippaloita vietettiin. Ehkäpä saat tästä muutaman tipsin omiin juhliisi.

Olin jo pidemmän aikaa sitten päättänyt, että juhlat järjestetään, koska niitä ei todellakaan ole ollut tarpeeksi tässä lähivuosina. Viimeksi, kun juhlin useiden näiden samojen henkilöiden kanssa niin vietimme uuden talomme tupareita viisi vuotta sitten. Juhliminen ei ole määrittänyt elämääni enää moneen vuoteen ja tottakai kavereita voi tavata ilmankin, mutta se oikeastaan oli koko juhlien idea, että pääsen varmasti tapaamaan heitä kaikkia ja vielä samaan aikaan.

Polttarit ja häät vietettiin esikoisen raskausaikana.

Suurin osa näistä ihanuuksista oli polttareissani ja sen jälkeen hääjuhlassamme. Kolme vuotta sitten satuimme kuitenkin kaikki olemaan joko raskaana tai muuten pienten vauvojen äitejä, joten juhlimisesta ei todellakaan voinut puhua. Tosin, sain tuntea, että näköjään krapula voi iskeä myös silloin, kun ei ole nauttinut yhtään alkoholia. Kutsuin synttäreilleni noin 20 lähintä ystävääni puolisoineen ja sen vuoksi halusin myös vuokrata erillisen tilan. Valitettavasti paikalle pääsi loppujen lopuksi vain hieman yli puolet, mutta illan edetessä pieni ja intiimi porukka toimi selkeästi paremmin kuin hyvin.

Vuokrasin meille baarin, joka oli helppo ratkaisu.

Halusin, että juhlien järjestäminen olisi suht vaivatonta. Alkuperäinen idea oli vuokrata mökki tästä meidän kylältä, jotta mahdollisimman moni pääsisi jäämään yöksi. Kaveripiirini koostuu ympäri Suomen asuvista murusista, joten siksikin kaiken tällaisen järjestäminen on vaikeaa ja paikalle ei ymmärrettävästi kaikki siltikään pääse. Lopulta päädyin vuokraamaan meille baarin, mutta en ihan pikkutunneille asti, koska muuten lasku olisi varmasti ollut suurempi. Parasta oli tietenkin se, kun siivoaminen jäi muille.

Juhlien epäonnistuminen oli lähellä.

Kyseisestä paikasta saimme myös bile-evästä. Halusin vihersalaatin, majoneesipohjaisen kanasalaatin sekä siitä erillisen kasvisversion ja miniburgereita. Lisäksi ystäväni loihti jälkkäriksi upean kakun. Näiden lisäksi sain koristella paikan ja tuoda sinne muita herkkuja mukanani. Juomatarjoilu hoitui sutjakkaasti baaritiskiltä. Olin tilannut ennakkoon hieman drinkkilippuja, joita jaoin paikalla olijoille ja niitä sai kilpailujen palkinnoksi. Juhlien tunnelma meinasi kuitenkin lopahtaa heti alkuun, kun selvisi, ettei musiikkilaitteet toimi. Emme siis saisi toivemusiikkia taustalle ja se olisi ollut itselleni todella kova paikka!

Saimme muisteltavaa pitkäksi aikaa!

Pääsimme onneksi musiikkiongelmien yli, koska omistaja antoi luvan soittaa koko baarissa meidän toivomaamme musiikkia. Kyseisessä ravintolassa oli nimittäin ulkoterassi ja tiski auki myös muille. Saimme kuitenkin olla rajatussa tilassa todella rauhassa myöhään saakka. Vasta puolen yön aikaan paikalle virtasi tavallista bilekansaa ja pian olisi aika vapauttaa meidän tila kaikkien käyttöön. Huvittuneilta katseilta ei vältytty, koska välillä toivemusiikkimme oli todella omituista. Sanotaanko nyt niin, että ne noloimmat ysäribiisit oli edustettuna.

Ennalta laadittu musalista olisi ollut järkevä.

Eniten harmittelin sitä, etten tajunnut ennakkoon laatia kirjallista listaa kappaleista, joita olisin tahtonut kuulla. Sen vuoksi siellä soikin usein joku Burak Yeter varmaan nelisen kertaa tunnissa. Ei vaan tullut mieleen mitään järkevää, kun musiikin toisto alkuperäisen suunnitelman mukaan ei onnistunutkaan. Rajallisen aikamme jälkeen keräsimme tavarat ja ruoat parkissa olevaan autoon ja lähdimme jatkoille toisaalle. Aamulla melkein pilkkuun asti juhliminen hieman kadutti, varsinkin kun jouduin viettämään loppuillan puolisokeana hävinneiden silmälasieni vuoksi.

Kolmenkympin kriisi ei kuitenkaan iskenyt vaikka juhlimisen jätän nyt selkeästi sitä paremmin kestäville. Iän karttuminen ei haittaa minua laisinkaan, sillä olen todella iloinen, että saan täällä olla ja elää. Siitä muistuttaa esimerkiksi tämän päiväinen pyhäinpäivä.

Se aikuinen nainen, Jasu

Instassa pääset storyjen muodossa arvuuttelemaan, että mitä hullutuksia juhlissa tapahtui!

Kommentit (4)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tämä on elämänmakuinen perheblogi, jonka kirjoittajana toimii 30-vuotias äiti, vaimo, doula ja sairaanhoitajaopiskelija Pirkanmaalta. Päätähtinä postauksissa loistavat kesällä 2015 syntynyt uhmaikänsä tavoittanut poika sekä joulukuussa 2017 syntynyt pikkuveljen virkaa toimittava kuopus. Muita sydäntä lähellä olevia asioita ovat mm. lastenvaatteiden ompelu, perheen koiralauma, mökkeily, matkustelu, ekoilu, luonnonkosmetiikka ja kasvisruoka. Olet tervetullut seuraamaan meidänlaista ruuhkavuosien arkea ja välillä juhlaakin!

Terkuin, Jasu

Yht.otot ja yhteistyöt: elamaltakaikensain@gmail.com

Tässä linkki vanhalle blogisivustolle.

Löydät meidät myös somesta!

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017