Elän viimeistä viikkoani alle kolmekymppisenä. Se onkin saanut minut miettimään yhtä sun toista elämän suurta kysymystä. Parikymppisenä ennustelin, että minulla olisi kymmenen vuoden päästä lapsi jos toinenkin.

Mikä sitten on oikea ikä lasten saamiseen – onko sellaista edes? Tuskin. Tai sitten, kun siltä vihdoin tuntuu, elämä ei heitä annakaan. Ei varmasti ole olemassa yhtä ja tiettyä hetkeä, joka olisi paras aika perheen perustamiselle. Uskon kuitenkin, että yksilötasolla sellainen hetki voi olla olemassa. Itse koen, että kuuluin ryhmään, joka odotuttaa äidiksi tulemista. Esimerkiksi omalla kohdallani näin aina jotenkin epätodennäköisenä sen, että olisin äiti parikymppisenä tai edes alle kaksivitosena.

Minulla on aina ollut kova halu elää ja kokea, mutta olen onnellinen, etten jäänyt sille tielle.

Biologinen kelloni alkoi selvästi tikittää vasta, kun olin saanut sinkoilla elämässäni mielinmäärin. Olin päässyt tekemään valintoja ja uppoutunut sellaisiin mielenkiinnon kohteisiin, jotka ei välttämättä perheelliselle sopisi. Saattaahan tämä vähän turhamaiselta kuulostaa, koska tiedän itsekin varsin hyvin, että myös lasten kanssa pystyy elää täysillä ja kokea paljon uusia asioita, jos vain uskaltaa. Toisaalta, enhän edes päässyt siihen ikään saakka, joka maassamme vallitsee ensisynnyttäjiä koskien.

Sain omat lapseni juuri silloin kun ne halusinkin, en liian aikaisin tai liian myöhään.

Olen kokenut keskenmenoja, joten tiedän miten kipeä aihe tämä voi olla. Raskaaksi tuleminen on ollut kohdallani jopa liian helppoa, sen eteneminen plussasta eteenpäin ei ehkä niinkään. Sain esikoiseni, kun olin vielä 26-vuotias. Kuopus syntyi viime vuoden lopussa kun olin jo täyttänyt 29-vuotta. Kuten olen aina tiennyt, etten halua lapsia liian nuorena niin olen myös aina ajatellut, että haluan lapsiluvun olevan täynnä ennen kuin olen 33 -tai 34 -vuotta.

Nähtäväksi jää mitä nelikymppinen minä ajattelee katsoessaan 10 vuotta taaksepäin.

Vaikka elämää ei voi käsikirjoittaa niin olen tyytyväinen siihen kuinka asiat ovat menneet. Haluan myös muiden ymmärtävän, että on olemassa ihmisiä, jotka haluaa ja pystyy suunnitella elämäänsä ehkä hieman useampaa tarkemmin. Ennen lapsia elämässäni oli todella tärkeitä asioita itselleni. Nautin siitä kun sain toteuttaa itseäni ja luoda tavoitteita, enkä halunnut luopua siitä vapaudesta. Kaiken sen lisäksi pidin parisuhteen vakiinnuttamista tärkeänä.

Vauvakuume iski talon hankinnan jälkeen todella lujaa päälle.

Kun ajatus perheestä ja häistä alkoi tuntumaan ajankohtaiselta, niin mikään ei tuntunut enää sitä tärkeämmältä. Ei kuitenkaan auttanut kuin odotella sitä molemmille oikeaa hetkeä. Kosinta tuli yllätyksenä, mutta isompana yllätyksenä tuli raskaus. Se on ollut paras sattumien summa koskaan. Vaikka siitä raskaudesta ei vauvaa saatukaan, niin sain siitä tunteen, että oikealla tiellä ollaan. Kaikki aiempi alkoi äkkiä tuntua todella turhalta.

Minulle on tosi tärkeää se, että olen elämääni tyytyväinen. Tällä hetkellä en voisi olla enää yhtään tyytyväisempi! Suurin syy siihen on ehdottomasti lapset ja uusi kypsä ikäni, vaikken vieläkään tiedä miltä aikuisuuden kuuluisi tuntua.

Äiti, aina parhaassa iässä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (2)

Tikkuli
1/2 | 

Jännittävää. Tuntuu kuin olisi lukenut omia ajatuksiaan. Aina lasten (ja omaa ikää myöten). Elämä on tässä ja nyt. Vaikka ihan kaikki ei ole mennyt kuin oppikirjassa, niin onnellinen kahdesta lapsesta ja vähän liian pienestä asunnosta (toivittavasti pian vähän isommasta).

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tämä on elämänmakuinen perheblogi, jonka kirjoittajana toimii 30-vuotias äiti, vaimo, doula ja sairaanhoitajaopiskelija Pirkanmaalta. Päätähtinä postauksissa loistavat kesällä 2015 syntynyt uhmaikänsä tavoittanut poika sekä joulukuussa 2017 syntynyt pikkuveljen virkaa toimittava kuopus. Muita sydäntä lähellä olevia asioita ovat mm. lastenvaatteiden ompelu, perheen koiralauma, mökkeily, matkustelu, ekoilu, luonnonkosmetiikka ja kasvisruoka. Olet tervetullut seuraamaan meidänlaista ruuhkavuosien arkea ja välillä juhlaakin!

Terkuin, Jasu

Yht.otot ja yhteistyöt: elamaltakaikensain@gmail.com

Tässä linkki vanhalle blogisivustolle.

Löydät meidät myös somesta!

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017