Kyllä meillä riittää vauhtia tänä kesänä, jos säät sallivat. Viimeksi, vajaa puolivuotta sitten oltiin näissä rantaleikeissä.

Mikä ihmeen fysikaalinen aurinkovoide? Se on tavallaan vastakohta kemialliselle aurinkovoiteelle.

Aloitetaan vaikka raskaana olevista. Heille ei suositella tavallista eli kemiallista aurinkorasvaa käytettäväksi, vaan juurikin fysikaalista eli iholta UV-säteilyn pois heijastavaa vaihtoehtoa. THL:n äitiysneuvolaopas on tullut tutuksi, siellä on maininta asiasta. Lisäksi kerrotaan, että aurinkorasvoissa on tutkimuksissa havaittu olevan ainesosia, jotka käyttäytyy naishormonien tavoin. Toisin sanoen, ovat hormonihäirikköjä.

Mielestäni oli hälyyttävää, että tällaiset arkipäivän altistukset on koettu olevan yksi mahdollinen syy lisääntyvään lapsettomuuteen. Sen tähden olisi hyvä kiinnittää sekä naisena, että miehenä huomiota siihen, millaisia kosmetiikkatuotteita tulee käytettyä päivittäin. Kemikaalikuormaa nostaa muutenkin esimerkiksi ravinto ja muukin ympäristö, joten omalla kohdallani ja perheeni tähden tykkään olla ennemmin käyttämättä moniakin eri tuotteita. Vaikka sitten vain varmuuden vuoksi. Onneksi nykyään voi myös vain vaihtaa toiseen.

Säteily heijastuu iholta pois. Suoja on voimassa välittömästi. 

Fysikaalisista aurinkosuojista kannattaa katsoa sellainen vaihtoehto, missä ei olla käytetty nanoteknologiaa. Luonnonkosmetiikan tuotteissa nanopartikkeleita ei ole, joten tuotteen mineraalit, jotka auringolta suojaa, on luonnosta peräisin olevia.

Lapsen iho imee myrkkyjä tehokkaammin, kuin aikuisen. Iho on ohutta ja sen pinta-ala on suuri verrattaen painoon. Tämä on tuttua matematiikkaa omista opinnoistani, kun ollaan pienten potilaiden lääkkeiden (tai lääkevoiteiden) kanssa tekemisissä. Sen vuoksi suojaan omat lapseni mahdollisimman pitkälle kaikelta kosmetiikalta.

Aurinkovoiteet tuhoaa ympäristöämme. Mitä sellainen tekee elimistölle?

Fysikaalinen aurinkovoide ei myöskään tuhoa ympäristöä eli tässä tapauksessa vesistöjä. Me ollaan muutaman kerran ulkomailla reissatessa törmätty siihen, että veteen ei ole aina kaikissa paikoissa asiaa ennen kuin suihkussa on käyty pesemässä aurinkorasva pois. Näin ainakin osassa Meksikoa ja Floridan Key Westissä.

Tätä ongelmaa ei tarvitse pelätä näiden tuotteiden kanssa. Ihon palaminen on silloin riskinä aika monella, jos matkaan on valikoitunut tavallinen aurinkorasva, jonka kemikaalit siis tuhoavat esimerkiksi koralliriuttoja. Fysikaalinen voide on myös siitä hyvä, että sen suoja on voimassa heti, eikä puolen tunnin odottelun jälkeen.

Fysikaaliset suojatuotteet ovat kehittyneet miellyttäviksi käyttää. 

Silloin kolmisen vuotta sitten, kun ostin ensimmäiset "uuden polven" aurinkosuojat, niin ne jätti ihon valkoiseksi ja oli epämiellyttäviä levittää. Ne saattoi myös tahmata vaatteet keltaisen väriseksi. Edelleenkin suojaan itseni ja lapseni mielellään vaatteilla ja varjolla, mutta lasten kasvaessa meno yltyy ja uiminen kiinnostaa, joten on tosi mahtavaa, että näinä vuosina on tapahtunut suuri kehitys fysikaalisissa voiteissa.

Kasvoilla olen tykännyt käyttää aurinkosuojaa, jossa on niin sanottu BB-voide samassa. Se tasoittaa epätasaisuutta meikin tavoin. Viimeksi Dubaissa se oli todellinen pelastus, kun halusin näyttää huolitellulta. Luonnonkosmetiikan mineraalipuuterit toimivat muuten myös aurinkosuojana samojen heijastavien mineraalien vuoksi. Kokeiltu on ja toimii!

Olen kokeillut muutamia eri merkkisiä tuotteita, joten tule katsomaan Instaan, mitkä ovat suosikkini nyt tänä kesänä!

Jasu

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tämä on elämänmakuinen perheblogi, jonka kirjoittajana toimii 30-vuotias äiti, vaimo, doula ja sairaanhoitajaopiskelija Pirkanmaalta. Päätähtinä postauksissa loistavat kesällä 2015 syntynyt uhmaikänsä tavoittanut poika sekä joulukuussa 2017 syntynyt pikkuveljen virkaa toimittava kuopus. Muita sydäntä lähellä olevia asioita ovat mm. lastenvaatteiden ompelu, perheen koiralauma, mökkeily, matkustelu, ekoilu, luonnonkosmetiikka ja kasvisruoka. Olet tervetullut seuraamaan meidänlaista ruuhkavuosien arkea ja välillä juhlaakin!

Terkuin, Jasu

Yht.otot ja yhteistyöt: elamaltakaikensain@gmail.com

Tässä linkki vanhalle blogisivustolle.

Löydät meidät myös somesta!

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017