Täytyy sanoa, että itse en siis usko lainkaan siihen, että raskaudet jotenkin eroaisivat vauvan sukupuolen vuoksi. Mitä mieltä sinä olet, entä mitkä ovat omat kokemuksesi?

Mitä enemmän olen jutellut asiasta sellaisten äitien kanssa kenellä on takana monta synnytystä ja perheeseen kuuluu sekä tyttöjä että poikia, niin olen saanut vahvistusta siihen ettei sillä voi olla mitään merkitystä raskauden kannalta. Tuleeko sitä vain helpommin ajateltua, että esimerkiksi toisen raskauden ollessa kyseessä kaikki voi tuntua hieman erilaiselta ja jos tulokas on vielä toista sukupuolta kuin esikoinen niin uskomus saa vahvistusta?

Raskauspahoinvointi 

Muistaakseni vain hieman yli 50% kaikista odottajista, jotka kärsivät pahasta raskauspahoinvoinnista, on mahdollisuus saada tyttövauva. Ja jos ajatellaan, että odottajalla on joka tapauksessa 50% mahdollisuus saada tyttö niin.. Itse voin tässä raskaudessa todella huonosti ja edellisessä tunsin vain hieman kuvotusta ja oksensin pari kertaa ilman sen erikoisempia oloja. Nyt olin ainakin kuukauden miltein pedin pohjalla! 

Vatsan muoto ja koko

Tässä on mielestäni toinen omituisuus, jonka voin ainakin omalla kohdallani selittää helposti niin, että oma vatsani oli ensimmäisen lapsen saamisen jälkeen ikuisesti erilainen. Vaikka sisuskalut varmaan löysivät paikoillensa myöhemmin niin vatsalihakset ja varmaan jokin muukin sisäisessä anatomiassa on kokenut muokkauksia mikä vaikuttaa nyt siihen, että tässä toisessa raskaudessa vauvamasuni on erilainen. Itselläni on takana neljä raskautta, mutta tämä viimeisin on toinen, joka on edennyt näin pitkälle. Vatsan koko oli valtava heti alussa, ainakin viikkoihin nähden. Vatsalihakseni eivät ole enää ehyet ja olen muutenkin altis turvotuksille. Pienen kokoni vuoksi masu erottuu erittäin hyvin, oli sitten poikanen tai tyttönen. Mielestäni kaikki tämä on ihan luonnollista, eikä mitenkään selitettävissä vauvan sukupuolella.

Ihon kunto

Viime raskaudessa ihoni alkoi loistaa ja kaikki epäpuhtaudet katosivat, ah! Vaikka söin todella huonolaatuista ruokaa ja olisi voinut olettaa, että se rasvan määrä näkyisi myös kasvoilla. Nyt tässä raskaudessa ihoni on aivan järkyttävä. Kärsin kamalista hormonifinneistä ja se tuntuu uskomattomalta senkin vuoksi, että ruokavalioni on muuttunut aika radikaalisti kahden-kolmen vuoden takaisesta. Kumpis sukupuoli se olikaan joka sai ihon kukkimaan (ei siis kauneudesta)?

Painon kertyminen 

Itse olen vakaasti sitä mieltä, että painonnousu raskaudessa ja sen kertyminen tiettyyn paikkaan johtuu joko omasta syystä, aineenvaihdunnasta, sairaudesta tai taipumuksesta kerryttää rasva tiettyyn paikkaan ilman raskauttakin. Itse kerrytin huomattavasti liikaa painoa jota tuli 25 kiloa. Suurin osa siitä tuli puhtaasti syömällä. Väärin. Nyt tässä raskaudessa olen syönyt kuten ennenkin ja herkutellut kuten ennenkin, mutta koska laatu poikkeaa parin vuoden takaisesta niin painoa on tullut todella hillitysti. En silti seuraa sitä mitenkään, koska omalla kohdallani sille ei ole tarvetta. En pelkää saada lisäkiloja. :) 

Vauvan syke

Olen tiedustellut tätä hoitoalan ammattilaisilta, jotka tekevät työtä vauvojen tai raskaana olevien parissa ja vastaus on ollut, että kaikkien sikiöiden syke on tiettyihin viikkoihin asti hyvin samanlainen. Lisäksi se pieni hetki kun niitä aina kuunnellaan niin siitä ei kuulemma voi tehdä mitään johtopäätöksiä, koska vaihteluväli kaikilla vauvoilla on välillä suurikin. 

Siitä huolimatta, että olen kovin epäileväinen näitä "ennusteita" kohtaan niin on pakko todeta, että tein itse monien muiden äitien tapaan kaikkia hassun hauskoja testejä siihen liittyen, että kumpaa sukupuolta tulokas olisi. Ne eivät kyllä menneet oikein, mutta kuitenkin.. Uskon toki, että eri sukupuolet voivat erittää äidin verenkiertoon hormoneita eri tavalla, joten varmaan jotain mikroskooppista eroa voisi olla havaittavissa.

Meillehän on siis povattu toista poikaa. Olisinko itsekin mennyt niin sanotusti halpaan jos vauva olisi tyttö? Jokainen raskaus on samallakin yksilöllä erilainen, edellinen jättää aina jälkensä ja jotkut naiset ottavat kaikki raskautensa vastaan tietyllä kaavalla. Minulle raskaudet ovat olleet sekä henkisesti että fyysisesti aina helppoja.

Mahakkain terveisin, Jasu

Kommentit (2)

Vierailija
1/2 | 

kun odotin esikoistyttöäni himoitsin rasvasia pihvejä ja mansikoita, maha oli iso pallo eteenpäin,närästi kauheesti . painoa tuli 10kg. alusta asti mulle oli selvää että odotan tyttöä, ja kun hän syntyi tyttö sieltä tuli :) .

kuopusta odottaessa himoitsin kaikkea raikasta ruokaa,salalaatteja ,hedelmiä. maha levisi sivuille ei pallona eteen, raskausvaivat oli todella pieniä ja koko raskaudessa painoa tuli vähän alta 1kg lisää. rakenne ultrassa kun ultraaja kysyi halautko tietää kumpi tulee sanoin "no voithan sä katsoa vaikka ihan selvästi poika siellä on," ja niin olikin :).

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tämä on elämänmakuinen perheblogi, jonka kirjoittajana toimii 30-vuotias äiti, vaimo, doula ja sairaanhoitajaopiskelija Pirkanmaalta. Päätähtinä postauksissa loistavat kesällä 2015 syntynyt uhmaikänsä tavoittanut poika sekä joulukuussa 2017 syntynyt pikkuveljen virkaa toimittava kuopus. Muita sydäntä lähellä olevia asioita ovat mm. lastenvaatteiden ompelu, perheen koiralauma, mökkeily, matkustelu, ekoilu, luonnonkosmetiikka ja kasvisruoka. Olet tervetullut seuraamaan meidänlaista ruuhkavuosien arkea ja välillä juhlaakin!

Terkuin, Jasu

Yht.otot ja yhteistyöt: elamaltakaikensain@gmail.com

Tässä linkki vanhalle blogisivustolle.

Löydät meidät myös somesta!

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017