Niin hassulta kun se kuulostaakin niin minun matkani kohti äitiyttä alkoi juurikin ruudun kautta seuraamalla jonkun toisen äidin matkaa, joka bloggasi kokemuksistaan.

Tästä on nyt noin 4,5 vuotta aikaa kun aloin töissä googlettelemaan raskausoireita. Aika pian aiheeseen liittyvät hakusanat vei minut keskustelupalstojen lisäksi erilaisten blogien sivuille. Raskauteen liittyvät postaukset sai minut todella koukuttumaan. Eräs jo lopettanut bloggari oli raskautunut hieman minua aiemmin ja muistaakseni yllätyksenä (jos nyt näin voi edes sanoa) asia oli heillekin tullut. Aloinkin kahlaamaan hänen postauksiaan läpi. Hänen oudot olotilat ja väsymys paljastui pian joksikin ihan muuksi. Paljastuuko minunkin? Enhän tuolloin vielä ollut edes niin pitkällä, että olisin voinut tehdä testiä varmistaakseni asiaa. Pystyin vain jatkaa arvailua ja lukemista muiden tilanteista.

Eräästäkin blogista tuli tosi tärkeä. Se oli kuin hyvä kirja, johon uppoutua.

Sitten alkoi ensimmäiset huolet ja ongelmat. Halusin löytää kokemuksia esimerkiksi varhaisultrasta ja myöhemmin keskenmenosta. Kaikkeen löytyi tarinoita. Ja ihan oikeita ihmisiä niiden takaa. Raskauteen ja äitiyteen liittyvien postausten löytäminen auttoi jaksamaan, koska oli jotain mihin samaistua. Sitähän ne on vielä tänäkin päivänä! Olin niihin aikoihin ensimmäisiä kaveripiiristäni, joka lapsen olisi saanut, joten jostain oli saatava vastauksia kysymyksiin. Harvemmin minä mitään kommentoin, kuten en nykyäänkään. Nyt tässä ajassa on kunnia seurata niiden blogien somekanavia, joiden iloissa ja suruissa sitä itsekin on kulkenut joskus mukana. Mahtaakohan joku ajatella samoin omasta bloggaamisestani?

Kun synnytys läheni niin suklaan lisäksi myös blogien ahmiminen lisääntyi.

Synnytyskertomukset. Niitä riitti, ja hyvä niin. Ajatella, että nyt minullakin on kirjoitettuna kaksi kokemusta jollekin toiselle luettavaksi. Esikoisen aikoihin sain lisää uutta luettavaa sitä mukaan mikä sattui mieltä askarruttamaan. Lähes jokaisesta raskauden tuomasta huolesta jollakin oli olemassa kokemus. Muistan kun päädyin parillekin sivustolle, jossa äidit kirjoitti tyttäriensä erityisyydestä tai muusta erityispiirteestä. Tunsin kiitollisuutta siitä, että he olivat avoimesti halunneet jakaa tarinansa. Tiesin tietenkin, ettei toisten ihmisten nettiin kirjoitetut mittaustulokset rakenneultrasta tai verikoearvot ole millään tapaa verrattavissa, mutta jollain hassulla tapaa en halunnut olla yksin omien pelkojeni kanssa. 

Blogit ovat avanneet ainakin itselleni tärkeän väylän äitiyden maailmaan.

Tälläkin hetkellä varmaan kolmannes naisista keiden kanssa olen joko oikeasti ystävystynyt tai vaihdan muuten päivittäin ajatuksia on tullut elämääni nimenomaan sähköisen portin kautta. Siinä missä etsin ohjetta ompelutöihini tai kokemuksia jostakin tuotteesta niin samanlailla koen saavani apua uhmaikäisen kanssa tarpomiseen blogikollegoiltani sekä tietenkin lukijoilta. Sitä mukaa kun oma elämä menee eteenpäin niin myös lukeminen vaihtuu. Toki ne muutamat timantit pysyy lukulistalla siitä huolimatta. Koen, että ilman blogeja tai somea olisi ollut aika mahdotonta tutustua edes pintapuolisesti moniin sellaisiin ihmisiin, jotka jakaa kanssani saman elämäntilanteen yli maantieteellisten rajojen. Toivonkin todella, että joku on saanut myös minun teksteistä sellaista kaivattua vertaistukea.

Kerro mitä sinä olet saanut elämääsi blogeista? Eihän sekään ole yhtään tavatonta, että seuraa blogia, joka on hyvällä tavalla kaukana siitä omasta elämästä. 

Raapustellen, Jasu 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tämä on elämänmakuinen perheblogi, jonka kirjoittajana toimii 30-vuotias äiti, vaimo, doula ja sairaanhoitajaopiskelija Pirkanmaalta. Päätähtinä postauksissa loistavat kesällä 2015 syntynyt uhmaikänsä tavoittanut poika sekä joulukuussa 2017 syntynyt pikkuveljen virkaa toimittava kuopus. Muita sydäntä lähellä olevia asioita ovat mm. lastenvaatteiden ompelu, perheen koiralauma, mökkeily, matkustelu, ekoilu, luonnonkosmetiikka ja kasvisruoka. Olet tervetullut seuraamaan meidänlaista ruuhkavuosien arkea ja välillä juhlaakin!

Terkuin, Jasu

Yht.otot ja yhteistyöt: elamaltakaikensain@gmail.com

Tässä linkki vanhalle blogisivustolle.

Löydät meidät myös somesta!

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017