Kirjoitukset avainsanalla ekoilu

En ole muotibloggari, joten koreilevien asukuvien sijaan toivon, että idea ja sanoma merkitsee. 

Ostan harvoin vaatetta itselleni, mutta silloin kun ostan (tai ompelen), niin haluan niiden olevan melkeinpä joka vuodenaikaan sopivia.

Aika kylmältä tämäkin kesä alkaa vaikuttamaan, mutta pieni epätoivo iski, kun yritin etsiä edes jotain kesäistä vaatetta niille päiville, jos ja kun hiki alkaisi virtaamaan. Ja onhan tässä yhdet festarit tulossa! Tykkään suosia peittäviä vaatteita jo senkin vuoksi, että oma nahkani ei tykkää yhtään auringon kosketuksesta. Leggarit ja tunikat ovat vakiovaatteeni kesät ja talvet.

Viime kesältä on vain imetysvaatteita kaapit täynnä, joten oli pakko alkaa käydä vaatepinoja läpi. Omistan paljon vaatteita, jotka eivät ole käyneet päälläni varmaan viiteen vuoteen. Siihen on syynä osittain ammatinvaihto, mutta myös raskaudet. En kuitenkaan halua heittää mitään pois, koska aina niiden joukosta löytää jonkun aarteen ja säästyy uuden hankinnalta.

Käyn tosi vähän kirppareilla, koska en tykkää ostaa edes sieltä vaatetta vaan koska edullisesti voisin. Koen sen turhana. Varsinkin, kun hankkii itselleen jotain kerran vuoteen, niin kirppisten anti ei mitenkään voi tarjota juuri sitä mitä tarvitsen.

Ostosten perustelusta itselle on tullut tapa.

Vaan nyt päätin, että annan itselleni luvan hankkia jotain uutta. Pihisti panostamalla sain kolme mahtavaa ja monikäyttöistä päälle laitettavaa. Hankin esimerkiksi kierrätysmateriaalista tehdyn kokouikkarin. Olen kokenut lasten kanssa bikinit tosi huonoiksi. Lisäksi, viihdyn nykyään paremmin peittävämmässä asussa. Niimpä sijoitin alessa olevaan vaihtoehtoon, josta löytyi vielä lempparikuosikin. Olen halunnut kyseistä pukua jo pitkään ja voin käyttää sitä talvella myös uimahallissa.

Toinen ostos oli uudet kengät. Nykyiset, joista niin kovasti pidän, on melkein kulutettu loppuun nyt parin, kolmen vuoden aikana. Olen pitänyt niitä kesät talvet. Kaapissa olevat korkkarit ja muutamat hankaavat ballerinat eivät löydä enää tietään jalkoihini, joten sijoitin ohuisiin ympäristöystävällisesti valmistettuihin kangaskenkiin.

Kolmas ostos oli ihanan vihreä (Instagram-kuvassa alhaalla) olkaimeton trikoohaalari, jossa on leveät lahkeet. Se väri sattui vielä sopivasti olemaan reilussa alessa. Tämäkin asu muuntuu helposti hellekeleistä aina syksyllä käytettäväksi.

Tämä uimapuku on käännettävä eli voin pitää sitä myös vihreä kuosi näkyvillä. 

En tiedä, että onko tällainen "pihistely" yhtään trendikästä, mutta mietitkö sinä omia ostoksiasi tarkasti?

Jasu

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Henkilön Jasu 💋 (@elamaltakaikensainblogi) jakama julkaisu

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tämä on elämänmakuinen perheblogi, jonka kirjoittajana toimii 30-vuotias äiti, vaimo, doula ja sairaanhoitajaopiskelija Pirkanmaalta. Päätähtinä postauksissa loistavat kesällä 2015 syntynyt uhmaikänsä tavoittanut poika sekä joulukuussa 2017 syntynyt pikkuveljen virkaa toimittava kuopus. Muita sydäntä lähellä olevia asioita ovat mm. lastenvaatteiden ompelu, perheen koiralauma, mökkeily, matkustelu, ekoilu, luonnonkosmetiikka ja kasvisruoka. Olet tervetullut seuraamaan meidänlaista ruuhkavuosien arkea ja välillä juhlaakin!

Terkuin, Jasu

Yht.otot ja yhteistyöt: elamaltakaikensain@gmail.com

Tässä linkki vanhalle blogisivustolle.

Löydät meidät myös somesta!

Blogiarkisto

2019
2018
2017