No ainakin siksi, että minulla on tänään vapaapäivä eli viikonloppuni alkoi eilen iltapäivällä! Taaperokin pysyy kotona, vaikka koulun satasivuisia raportteja riittäisi ahkeroitavaksi, mutta ei tänään.

Torstaiaamu alkoi aikaisella neuvolakäynnillä. Sehän toki ahdisti minua hieman, koska viime käynnistä avasin tuntojani tännekin. Vaan mitäpä oli vastassa: aivan ihana opiskelija, jolle terkkani pyyti minulta lupaa suorittaa tämä käynti ja tottakai minä suostuin. Tiedän itse opiskelijana kuinka tärkeää on tällaisella alalla päästä tekemään ja kuinka tavallaan nöyräksi siinä tilanteessa itsensä tuntee. Iso peukku kyllä hänelle, hän otti minut vastaan juuri niin kuin on opetettu ja kuinka huomaavaista oli, että hän lämmitti kätensä veden alla ennen vauvan tarjonnan selvittelyä. Lämpesin omalle varsinaiselle terkalleni myös, koska meillä toimi vuorovaikutus tällä erää tosi kivasti ja hän otti huoleni vauvan tarjonnasta tosissaan varaten jatkossa aikaa jokakertaiselle ultraukselle vauvan perätilan vuoksi.

Keskusteluidemme jälkeen oloni oli yhtä hymyä enkä enää stressannut sitä, että minun kohdalla ei varata neuvolalääkäriaikaa ollenkaan, näillä viikoillahan se muuten olisi. Hauskinta käynnillä oli kuitenkin se, kun sain käteeni immunoglobuliinipiikin - vauvan ja oman veriryhmätekijöiden keskinäisen sodan vuoksi - ja terkan opastaessa opiskelijaa saattamaan rokote käyttökuntoon, katselin sivusta hiljaa miettien, että "vai ampullitavaraa", "G23:n neula eli ei satu". Siinä vaiheessa kun hän sanoi opiskelijalle, että tätä pistetään aika iso määrä niin suustani vaan kuului kysymys, että "ai, paljon sä sit vedät ruiskuun?". No 2 ml kuulemma ja totesin myös, että "no sehän menee mukavasti olkavarteen niin ei tarvitse ventrogluteaalisesti pistää". Kyllä alkoi hävettää, mutta ei vaan voi minkään kun on niin kiinnostunut näistä asioista. 

No hyvä fiilis tietenkin jatkunee myös siksi, että minulla on lähipäivinä synttärit! Mies kysyi jo aiemmin, että mitä haluan tehdä tänä viikonloppuna sen kunniaksi. Ajattelin heti, että hän on joko koulussa tai treeneissä tai vähintään lukittautuu kahdeksi päiväksi omien kouluhommien pariin, mutta kerta voin valita tekemistä niin toki haluaisin käydä vaikka ulkona syömässä ja mennä sen jälkeen Hoploppiin, koska eräs sitä paikkaa niin paljon rakastaa. Ollaan muutenkin oltu Emilion kanssa aina kaksin tai joidenkin muiden kanssa siellä, joten on korkea aika isänkin nähdä se riemu ja juosta vuorostaan perässä. 

Ja mitä lahjoihin tulee niin sain jotain mitä en osannut edes toivoa. Vaikka olenkin hartaasti siitä haaveillut jo pitkän aikaa: Dysonin V6 animal pro-imuri. Ja nimenomaan johdoton varsi-imuri! Olinhan minä aiemmin tehnyt näistä merkeistä vertailuja eikä tästä kauaa ole kun taas tuumasin, että tässä taloudessa olisi välttämätöntä olla tehokas rikkaimuri ihan käden ulottuvilla. Mietitään nyt vaikka yhdistelmää lapset ja keittiö? Muutenkin koirien karvatupot seilaa matoilla aivan liian kauan ennen kuin viikkosiivous ennättää kohdille. Lisäksi nyt hiekka ja lehdet pyörii eteisen tuulikaapissa riesaksi asti, mutta isoa imuria ei tule viritettyä kaapista, koska minähän olen kuitenkin ainut joka sen vaivan näkisi. Joten ai että, mikä materialismionnellisuus minut on nyt vallannut kun olen pari päivää testannut tuota aivan jäätävän uskomatonta laitetta! Ja ihan mahtavaa, että sen ansiosta myös auton siistiminen mullistuu.

Loppuviikosta minulla onkin tiedossa aikamoinen kruunaus tälle viikonlopulle liittyen synnytykseen valmistautumiseen, mutta kerron näistä lisää myöhemmin.

Siivoillen & ulkoillen, Jasu

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Tämä on elämänmakuinen perheblogi, jonka kirjoittajana toimii melkein 30-vuotias äiti, vaimo, doula ja sairaanhoitajaopiskelija Jasu Pirkanmaalta. Päätähtinä postauksissa loistavat kesällä 2015 syntynyt taaperomme sekä tänä vuonna syntyvä jouluvauvamme. Muita sydäntä lähellä olevia asioita ovat mm. lastenvaatteiden ompelu, perheen koiralauma, ravihevoset, matkustelu, ekoilu ja kasvisruoka. Olet tervetullut seuraamaan meidänlaista ruuhkavuosien arkea ja välillä juhlaakin!

Yht.otot ja yhteistyöt: elamaltakaikensain@gmail.com

Tässä linkki vanhalle blogisivustolle!

Kategoriat

Instagram