Lasketko sinä koirat todellisiksi perheenjäseniksi? 

Elämän prioriteetit ennen lapsia ovat usein erilaisia. Minulla pelko koirieni menettämisestä meinasi jopa lykätä lasten saamista.

Olen joskus aiemmin viihtynyt enemmän eläinten, kuin ihmisten seurassa. Löysin hevosten ja koirien parista erilaisia harrastuksia tai oikeastaan jopa elämäntavan. Kasvatin myös koiria viitisen vuotta, joten ne antoivat myös elinkeinon. Ne toivat omanlaisen turvan, säännöllisyyden ja pysyvyyden elämääni sen ikävimpinä hetkinä.

Olen itse allerginen vähän kaikelle. Ajattelin sen vuoksi, että tulevilla lapsillakin olisi suuri riski eläinallergiaan. Onneksi toisin kävi! Ainakaan tällä hetkellä pojilla ei ole mitään viitteitä eläin - tai ruoka-allergioista. Kuinka onnekkaita he ovatkaan, ihan niin kuin minäkin.

Allergioista voi parantua? 

Omat allergiani ovat väistyneet iän myötä. En saa oireita omista koiristani, mutta ei tarvitse mennä kuin kaverille tai vaikka omalle äidilleni, jossa asuu samanrotuisia koiria, kuin meillä, niin en välttämättä pysty pusutella heitä samalla tavalla kuin omia karvaturrejani. Oman kodin bakteerikantaan kuulemma pystyy siedättymään.

Itselläni on atooppisen ihottuman lisäksi astmataustaa, joten pystyn helposti huomaamaan, mikäli lapseni alkaisi oireilemaan. Uskon kuitenkin, että poikien elinympäristö on myös suojannut heitä allergioilta. Kolmen koiran taloudessa nimittäin roskaa riittää! Lisäksi, olen aina ollut sitä mieltä, että mullassa saa pyöriä ja kotia ei tarvitse kiillottaa kovilla kemikaaleilla. Oman lapsuuteni koti oli tästä aivan päinvastainen.

Miehen voi aina valita siten, ettei hänellä ole rajoitteita lemmikkejä kohtaan, mutta lasten kohdalla on toisin. Olen ollut nyt melkein kymmenen vuotta parisuhteessa ja muistan suhteemme alkuajoilta sellaisen pienen pelon siitä, että jos me pian alkaisimme miettimään perheenlisäystä, niin ajattelin heti, että kuinka se tulisi vaikuttamaan siihen astisiin perheenjäseniini eli koiriin. Minua ei haitannut yhtään, ettei miehelläni ollut kovinkaan kiire tulla perheelliseksi.

Koiran totuttaminen lapseen? 

Tottakai myöhemmin pienen lapsen äitinä aloin kuvittelemaan, että mistä muusta syystä saatan nyt joutua luopumaan koirista. Entä jos ne eivät sopeudu lapseen? Loppujen lopuksi totutin neljä erilaista ja eri ikäistä koiraa kahteen erilaiseen lapseen. Yksi heistä ei pidä lapsista ollenkaan, eikä ole itseasiassa koskaan pitänytkään, mutta oman perheen lapset hän hyväksyy.

Vanhin koiristani joutui kuitenkin myöhemmin muuttamaan äitini luokse, mutta muuten koko lauma elää nykyään sulassa sovussa. Vaikka aika ei aina tahtoisi riittää koirille, niin haluan kantaa heistä vastuun loppuun saakka. En usko, että voisin olla onnellinen ilman näitä nelijalkaisia. Ne ovat minulle sielunkumppaneita, varsinkin silloin, kun tuntuu, etten ymmärrä tässä perheessä ketään muuta. Nykyään käyn myös tallilla hoitamassa omaa henkistä hyvinvointia, jotta voin olla entistä parempi äiti kotona. 

Äidiksi tulemisen jälkeen elämän prioriteetit muuttuivat jälleen. Yhtäkkiä eläimet oli syrjäytetty. Ei nyt kokonaan, mutta heillä tulisi olemaan ikuisesti aivan toinen rooli.

Jasu

PS. Olethan huomannut, että kaikki blogit loppuvat Vauva.fi:n alaisuudesta? Otathan seurantaan somekanavani eli Insta tai vlogi, jotta pääset jatkossakin seuraamaan elämääni?

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tämä on elämänmakuinen perheblogi, jonka kirjoittajana toimii 30-vuotias äiti, vaimo, doula ja sairaanhoitajaopiskelija Pirkanmaalta. Päätähtinä postauksissa loistavat kesällä 2015 syntynyt uhmaikänsä tavoittanut poika sekä joulukuussa 2017 syntynyt pikkuveljen virkaa toimittava kuopus. Muita sydäntä lähellä olevia asioita ovat mm. lastenvaatteiden ompelu, perheen koiralauma, mökkeily, matkustelu, ekoilu, luonnonkosmetiikka ja kasvisruoka. Olet tervetullut seuraamaan meidänlaista ruuhkavuosien arkea ja välillä juhlaakin!

Terkuin, Jasu

Yht.otot ja yhteistyöt: elamaltakaikensain@gmail.com

Tässä linkki vanhalle blogisivustolle.

Löydät meidät myös somesta!

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017

Instagram