Päätin jatkaa vielä synttäriteemalla fiilistelyä ja laittaa jakoon meillä hyväksi havaittuja ideoita juhlia varten.

Meidän poikien syntymäpäivät ovat ajoittuneet hassusti niin, että esikoista juhlitaan aina viikkoa ennen juhannusta ja kuopusta nyt viikkoa ennen joulua. Ei ehkä ne parhaat hetket juhlien järjestämistä varten. Onko sinun lapsellasi vielä juhlat edessä?

Teetä kuvakirja

Minulla on ollut tapana teettää pojista pieni kuvakirja aina kuluneelta vuodelta. Varsinkin nämä vauvavuoden aikaiset kuvat ovat mummoille ja papoille mieleen, koska he eivät välttämättä ole somessa. Kannattaa laittaa myös kiertämään vauvakirja, mikäli semmoista on täytellyt. Usein niissä on sivu synttärijuhlia varten, jolloin vieraatkin voivat osallistua kirjan tekoon.

Smash cake

Meillä on ollut molempien poikien yksivuotissynttäreillä niin sanottu smash cake -hetki. Ideana on antaa vauvalle oma pala kakkua, jolla hän saa tehdä mitä haluaa. Idea on alunperin Yhdysvalloista ja muistan, kun omat siellä asuvat serkkuni toteuttivat sitä aikanaan. Nyt kun moni on löytänyt sormiruokailun, tästä ohjelmanumerosta saa harvemmin enää viihdettä aikaan. Ainakin meillä kuopus söi kakkunsa todella hillitysti, enkä toki muuta odottanutkaan.

Eläimiä hedelmistä

Esikoisen yksivuotisjuhlat olivat paljon isommat, kun nyt menneet juhlat. Vaikkei nekään olleet vielä kaverisynttärit, niin halusin ottaa huomioon paikalla olevat pienet lapset. Eihän päivänsankarillekaan ole pakko tarjota perinteistä kakkua. Tein silloin kiivistä ja viinirypäleistä kilpikonnia ja banaaneista delfiinejä. Ohessa oli myös tuorejuustopedillä lepääviä leppäkerttuja, jotka tein pikkutomaateista ja oliiveista. Olen myös nähnyt muilla hienoja junia paprikoista sekä vesimelonihain!

Lahjarahatili

Ainakaan meillä toiselle lapselle ei ole enää lahjatoiveita samanlailla kuin ensimmäiselle. Siksi kannattaakin pyytää vieraita tai varsinkin lähimpiä perheenjäseniä osallistumaan johonkin suurempaan hankintaan. Se saattaa olla vaikkapa uusi turvaistuin tai alkava harrastus. Esimerkiksi meillä on kaksi autoa, jolloin turvatuoleja pitää hankkia kaksi. Reissaava perhe voisi arvostaa vaikkapa passin kustantamista taaperolle.

Olen kokenut hyväksi tyyliksi sen, että molemmilla lapsilla pidetään kaverisynttärit vain joka toinen vuosi. Voisi kuvitella, että tällä pienemmälläkin pojalla on jo vuoden päästä ihan omia ystäviä. 

Jasu

Muista ottaa Instatilini seurantaan, niin näet lomakuvia jouluisesta Dubaista!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Tämä on elämänmakuinen perheblogi, jonka kirjoittajana toimii 30-vuotias äiti, vaimo, doula ja sairaanhoitajaopiskelija Pirkanmaalta. Päätähtinä postauksissa loistavat kesällä 2015 syntynyt uhmaikänsä tavoittanut poika sekä joulukuussa 2017 syntynyt pikkuveljen virkaa toimittava kuopus. Muita sydäntä lähellä olevia asioita ovat mm. lastenvaatteiden ompelu, perheen koiralauma, mökkeily, matkustelu, ekoilu, luonnonkosmetiikka ja kasvisruoka. Olet tervetullut seuraamaan meidänlaista ruuhkavuosien arkea ja välillä juhlaakin!

Terkuin, Jasu

Yht.otot ja yhteistyöt: elamaltakaikensain@gmail.com

Tässä linkki vanhalle blogisivustolle.

Löydät meidät myös somesta!

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017

Instagram