Alkaneen mehustusintoni ensimmäinen tuotos oli "poppelsiini-patruunamehu", jota valmistaessani otin porkkanoista syntyneen kuitumassan erikseen talteen ajatuksenani lisätä se hummukseen.
Olen hummusta tehnyt useimmiten maustaen sen vain runsaalla valkosipulilla (niin että suuta melkeinpä kirvelee syödessä) ja toisinaan olen sekaan laittanut väriksi ja mauksi aurinkokuivattua tomaattia. Nyt päädyin vähän kuin vahingossa kokeilemaan uusia hummusmakuja, koska "kiksulevite" oli helpoin ja nopein minkä keksin, mihin kuidun saa käytettyä.
 

Porkkanahummus

2 mehustetun porkkanan kuitumassa
1 tlk (290/175 g) kikherneitä
1-2 rkl aquafabaa (=kikherneiden liemi)
0,5 sitruunan mehu
1 rkl oliiviöljyä
1-2 valkosipulinkynttä silputtuna
tilkka seesamiöljyä
mustapippuria
suolaa
 

Soseuta ainekset sauvasekoittimella sileäksi.

Seesamiöljyä voit laittaa enemmänkin ihan oman maun mukaan. Omaan suuhuni se on niin vahvan makuista, että tykkään että sitä on vain pieni tilkka. Öljyjen ja aquafaban määrällä voit säätää hummuksen paksuutta.

Porkkana ei kovin paljoa tässä maistu, joten sitäkin voi laittaa enemmän. Minulla nyt vain sattui sopivasti olemaan juuri kahden porkkanan kuitu jonka halusin hyödyntää.

 

♥ Jenny

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Vanhassa talossa, värikkäässä, boheemissa kodissa häärää käsityöyrittäjä Jenny, aviomies Mumu ja kolme kissaa.

Täällä remontoidaan ja sisustetaan, kierrätetään, tuunataan ja kokkaillaan vegaanista ruokaa.
Haaveillaan valmiista kodista, selkeästä järjestyksestä, kauniista pihasta ja matkustelusta.

Kaikista eniten haaveilemme kuitenkin vauvasta. Mahdollisuudesta tulla äidiksi ja isäksi.


Seuraa blogia
Facebook
Instagram

Blogit.fi
Blogipolku
Bloglovin'

Ota yhteyttä
jenny.kotilainen[a]hotmail.com

Hae blogista

Blogiarkisto