Kirjoitukset avainsanalla Olohuone

Kirjoitellaanpa välillä iloisemmasta aiheesta; kodista. ♥

Asumme Heinolassa 1938 rakennetussa puisessa omakotitalossa. Tässä talossa on alunperin ollut kolme asuntoa, kaksi keittiöllistä yksiötä alakerrassa ja yksi yläkerrassa. Yläkertaan on tuolloin ollut myös oma sisäänkäyntinsä. Asunnot on joskus yhdistetty yhdeksi ja yläkerran oma sisäänkäynti on poistettu käytöstä.

Kokonaisuudessaan talo on noin 80/110 m².
Kokonaispinta-ala on siis tuon 110 m² ja asuintiloiksi laskettava ala 80 m². Asuinpinta-alaksi ei lasketa tilaa jonka korkeus on alle 160 cm, eli viistokattoisesta yläkerrasta jää osa mittauksen ulkopuolelle.

Alakerrassa on keittiö, puuhahuone (tällä hetkellä työhuoneenamme), olohuone, makuuhuone ja wc.
Yläkerrassa on sivuvintti ja kaksi huonetta, jotka eivät ole nyt käytössä, koska ne ovat osin purettuina ja odottavat remonttia.

Tässä muutama kuva alakerrasta.
Kuvat eivät ole tuoreita. Ihan samalta ei enää näytä, mutta kovin paljoa ei ole muuttunutkaan.

Siis kovin paljoa ei ole muuttunut viime talvesta jolloin tätä pääsimme sisustamaan remontin jälkeen.
Koko 2016 kesä ja syksy menivät remontoidessa alakertaa ja vieläkin homma on vähän kesken. Niin, se perinteinen, listat vielä puuttuvat. ;)

On hassua miten värikkäältä tämä koti vaikutti vielä talvella kun seinät oli vasta maalattu ja aloimme sisustaa. Nykyään olen alkanut kaipaamaan lisää väriä ja sitä on hieman jo lisäiltykin. Laittelen tuoreita kuvia myöhemmin, koska sisustuksesta tulen kirjoittelemaan lisää. Myös throwback-postauksia remonttiin on luvassa.
 

Vetoaako värit sinuun vai oletko enemmän mustavalkoisen sisustuksen ystävä?

 

♥ Jenny

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (6)

ParusMajor
1/6 | 

Värikkyys ehdottomasti. Harmi vain että vuokra-asunnoissa ei saa tapetoida räikeästi. Tavoitteena olis hommata mahdollisimman paljon tavaraa 70-luvulta, silloin keittiövälineetkin olivat värikkäitä. Toisaalta itämaisuuskin kiinnostaa mut miksipäs ei voisi yhdistellä. Sitten taas toisaalta en haluaisi hommata mitään ylimääräistä, mutta olen kuullut usein että meillä on kolkkoa kun tavaraa on niin vähän :D Eli jokin on onnistunut :D Verhoilla lampuilla ja kuviotapeteilla pelastaa onneksi paljon jos ne ovat värikkäitä. Oon koittanut etsiä sateenkaarenväristä kattokruunua, samanlaista kuin tuossa makuuhuonekuvassa on vaaleansinisenä. Mut ei vain löydy -_-

Jenny In a boho home
Liittynyt2.9.2014

Kiitos kommentista! Kiva kuulla että värit innostaa. Ja aina voi yhdistellä eri tyylejä, vaikka samassakin huoneessa. Pääasia että itseä miellyttää. :)
Tori.fi:ssä on välillä tullut vastaan kirjavia kattokruunuja, kannattaa seurata sitä.

In a boho home -blogi Vanha talo, värikäs koti. Remonttia, sisustamista, vegaaniruokaa, diy juttuja ja lapsihaaveita.
Instagram
Facebook

Vierailija
2/6 | 

Hei,

Ihania kuvia. Oma sisustustyylini on aivan toisenlainen, pelkistetyn moderni, mutta ihailen luovia ihmisiä ja sitä, että esimerkiksi sisustuksessa tai pukeutumisessa välittyy persoonallisuus, ettei kaikki ole aina yhtä ja samaa esim. nykyisin niin suosittua valkoista, mustaa ja harmaata, josta omassa kodissani itsekin tykkään :-D.

Mutta lyhyesti sanottuna ihailen luovia ihmisiä!  Ihanan kotoisaa, lämminhenkistä, tunnelmallista ja pehmeän syleilevää. Paitsi mielestäni ehkä tuo työhuone :-D, mutta käytännöllisyyttäkin tarvitaan, ja pitäähän miehelläkin olla joku paikka :-D Mutta tämähän on vain minun mielipiteeni, pääasia luonnollisesti on, että te rakastatte elämäänne ja oloanne kodissanne :-)

Jenny In a boho home
Liittynyt2.9.2014

Kiitos!

No työhuone ei tosiaan silmää hivele, eikä kotoisuutta huou. :D Mutta huone onkin tarkoitettu aivan muuhun käyttöön kunhan yläkerran saa remontoitua ja siirrettyä työkamppeet niille kuuluviin paikkoihin. Eli väliaikaista tämä järjestys tuossa huoneessa. :) Ja mies kyllä viihtyy työpisteensä lisäksi myös keittiössä, olohuoneessa kuin makuuhuoneessakin, eli miehelle on tilaa ihan yhtälailla kuin minullekin. :)

In a boho home -blogi Vanha talo, värikäs koti. Remonttia, sisustamista, vegaaniruokaa, diy juttuja ja lapsihaaveita.
Instagram
Facebook

Maria(is)Strong
3/6 | 

Ihanan näköinen koti. Minulla on värikäs, yhteensopimaton sisustus. Edellisessä kodissa repäistiin fuksian väriset seinät makuuhuoneeseen ja vessaan taituroi (tai tunaroin) leopardikuvioiset seinät vapaasti käsin maalaamassa. Nykyisessä kodissa olen hieman malttanut mieltä, mutta olohuoneessa on kolme seinää eri värisiä - ja tykkään :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Vanhassa talossa, värikkäässä, boheemissa kodissa häärää käsityöyrittäjä Jenny, aviomies Mumu ja kolme kissaa.

Täällä remontoidaan ja sisustetaan, kierrätetään, tuunataan ja kokkaillaan vegaanista ruokaa.
Haaveillaan valmiista kodista, selkeästä järjestyksestä, kauniista pihasta ja matkustelusta.

Kaikista eniten haaveilemme kuitenkin vauvasta. Mahdollisuudesta tulla äidiksi ja isäksi.


Seuraa blogia
Facebook
Instagram

Blogit.fi
Blogipolku
Bloglovin'

Ota yhteyttä
jenny.kotilainen[a]hotmail.com

Blogiarkisto