Kirjoitukset avainsanalla keskenmeno

Millainen on sinun mielikuvasi stereotyyppisestä keskenmenosta?

Miten ajattelet tuon mielikuvan mukaisen keskenmenon vaikuttavan seksielämään?

Arvaanko oikein, jos veikkaan että ensimmäiseen kysymykseen sinulla on ainakin jonkinlainen vastaus, mutta toinen kysymys ei ole tullut koskaan mieleenkään?

Sellainen ei vain tule mieleenkään, jos se ei kosketa omaa elämää

Minun mielikuvani stereotyyppisestä keskenmenosta on ollut yht’äkkisesti alkava sietämätön kipu ja runsas verenvuoto, jossa tulee kaikki ulos kerralla. Keskenmeno on nopeasti ohi, jonka jälkeen käydään ehkä lääkärissä tarkastuksessa ja sitten kaikki on kunnossa.
Ennen kuin olin itse kokenut yhtäkään keskenmenoa, en ollut uhrannut ajatustakaan sille, kuinka moinen voisi vaikuttaa seksielämään. Sellainen ei vain tule mieleenkään, jos se ei kosketa omaa elämää.

Keskenmenon ja jälkivuodon aikana ei yhdyntöjä suositella

Keskenmeno- ja jälkivuodon kesto on yksilöllistä ja kestää yleensä muutamasta päivästä muutamaan viikkoon. Vuotojen aikana ei yhdyntöjä suositella tulehdusriskin takia, mutta kohtutulehduksen voi saada muutenkin. Itsehän sen "onnistuin" saamaan kolmannen keskenmenoni jälkeen, vaikka pidättäydyinkin seksistä.

"No eikö sitten ole sama harrastaa seksiä jos tulehduksen voi saada muutenkin?"
No periaatteessa kyllä, koska eihän se varsinaisesti kiellettyä ole. Mutta.
Sitten on vuodon lisäksi se toinen elämistä ja olemista rajoittava seikka, kivut.
Normaalitilanteessa kivut rajoittuvat lähinnä pahimpaan vuotoaikaan, mutta mikäli kohtu ei tyhjenny itsekseen kunnolla, kivut voivat pitkittyä. Kipuja voi olla myös ilman vuotoa ja mahdolliset tulehdukset voivat aiheuttaa kipuja. Kivun kokemus on tietysti yksilöllistä, eikä minullakaan kaikki neljä keskenmenoa ole olleet identtisiä kipujenkaan suhteen.

Mutta entäs sitten kun vuoto ja kivut kestävät pari kuukautta

Mikäli siis vuoto kestää vain muutaman päivän, eikä kipujakaan ole sen pidempään, ei keskenmeno teoriassa vaikuta seksielämään juurikaan. Mutta entäs sitten kun vuoto ja kivut kestävät pari kuukautta.
Ja tämä oli vasta fyysisten esteiden ja hidasteiden kannalta, henkinen puoli on tietysti vielä asia erikseen.

Niin kauan kun on kipuja, varmaan monilla seksihalut loistavat poissaolollaan, mikä helpottaa tilannetta omalta kannalta, mutta kumppanin haluihinhan se ei sinänsä vaikuta. Itse olen onnekkaassa asemassa kun minulla on ihana mies joka ymmärtää, myötäelää ja tukee minua, ei painosta, eikä käyttäydy passiivisagressiivisesti (kyllä, koin tärkeäksi sanoa tämän, sillä tiedän sellaisia miehiä olevan, jotka painostavat seksiin, uhkailevat erolla tai vieraissa käymisellä tai käyvät vieraissa jos eivät saa seksiä silloin kun haluavat tai niin paljon kuin haluavat), mutta ei se kiva tilanne ole kummankaan kannalta.

Millaisia kokemuksia teillä on keskenmenosta ja seksistä, seksihaluista tai niiden puutteesta?

 

♥ Jenny

 

Seuraathan minua jo Instagramissa ja blogia Facebookissa

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (18)

Vierailija
1/18 | 

Hei! Luin Yleltä rankan tarinanne toistuvista keskenmenoista. Olen itsekin saanut useita keskenmenoja peräkkäin tosin sillä erotuksella, että meillä oli lapsia ennestään.

Oletkohan kuullut alkiodiagnostiikasta, jossa selvitetään hedelmöittyneiden alkioiden kromosomit ja vältetään näin kromosomivirheistä johtuvat keskenmenot? Meillä se toi lopulta avun ja saimme viiden keskenmenon jälkeen ihanan vauvan. Hoito on kallis ja Suomessa sitä ei vielä paljonkaan tarjota, mutta ainakin Dextrasta saa tarvittaessa tietoa. Tämä hoito auttaa erityisesti niitä, joilla raskaudet alkavat, mutta joilla on toistuvia (selittämättömiä) keskenmenoja. Ehkä tämä on teille tuttua tietoa, mutta jos ei, niin kannattaa selvittää myös tätä mahdollisuutta.

Voimia teille molemmille tilanteeseenne. Toivon todella, että saatte vielä vauvan syliin saakka.

Vierailija
2/18 | 

Moikka. Onhan sinulta jossain kohtaa mitattu raudan varastoarvoja, ferritiini? Matala ferritiini (n. Alle 80) aiheuttaa munasolun heikkoa kiinnittymistä, joka saattaa aiheuttaa keskenmenon. Tähän altistaa esim. kasvisruokavalio, keliakia, runsaat kk ynm.

Vierailija

Tämä todellakin!! Olet menettänyt paljon verta, joten sun rautavarastot voi olla tyhjät. Mielestäni tämä Ferrit arvo pitäisi mittauttaa jokaiselta naiselta joka kärsii lapsettomuudesta tai keskenmenoista. Raudanpuute on todella yleistä ja aiheuttaa kaikkea ikävää oiretta ja huonontaa elämänlaatua.
Valitettavasti iso osa lääkäreistä pitää tätä muoto ilmiönä ja väittää ettei tällä Ferrit arvolla ole merkitystä.
Arvon tulisi olla tosiaan lähemmäs 100. Alle 30 on jo vakava raudanpuute. Tästä aiheesta paljon kirjoitettu lehdissä viime päivinä.

Jenny In a boho home
Liittynyt2.9.2014

Hemoglobiini oli tietysti alhainen keskenmenon jälkeen ja lääkäri oli sitä mieltä ettei ferritiiniä tarvitse mitata kun joka tapauksessa minun täytyy syödä rautaa. Olisihan se silti hyvä tietää mikä varastoraudan tilanne on, että olisi joku käsitys siitä paljonko rautaa pitää tankata.

In a boho home -blogi Vanha talo, värikäs koti. Remonttia, sisustamista, vegaaniruokaa, diy juttuja ja lapsihaaveita.
Instagram
Facebook

Vierailija
3/18 | 

Hei!
Luin teidän tarinan Yleltä ja olin hyvin hämmentynyt, koska tuntui että olisin lukenut jonkun kirjoitusta meidän elämästä. Käymme samaa asiaa läpi ja täysin samassa tilanteessa, takana myös 4 keskenmenoa eikä lapsia ennestään.
Pääsimme kunnallisen kautta tutkimuksiin kolmannen keskenmenon jälkeen ja vaikka minulla todettiin tukostaipumus, ei kunnallinen tarjonnut mitään apua vaan kehottivat vain yrittämään uudestaan.
Menimme yksityiselle Dextran Lapsettomuusklinikalle Eero Varilan luokse. Eero on aivan huippu ja todella ammattitaitoinen. Hän alkoi heti etsimään ratkaisua ja hoitoa meidän tilanteeseen ja halusi tehdä vielä lisätutkimuksia mm.nuo mainitut ferritiiniarvot. Suosittelen lämpimästi ottamaan Dextraan/Eeroon yhteyttä. Toki yksityinen maksaa hieman enemmän mutta ainakin me koemme, että käynnit siellä on täysin sen rahan arvoista ja varsinkin jos jonain päivänä saamme vauvan syliin asti.

Mummu ja kissa
4/18 | 

Hei! Pakko kirjoittaa - ylen teistä tekemä juttu oli koskettava. Kohtaaminen ja lohdutus ei taida aina toimia sairaanhoitohenkilöillä edes äidille, ja kuitenkin niin totta, että isäkin sitä tarvitsisi!
Huomioni kiinnittyi jutussa siihen, että teillä on kaksi kissaa. Onko toksoplasmoosi poissuljettu? Kissojen toksoplasmoosi tarttuu ulosteen kautta ja aiheuttaa nimenomaan keskenmenoja....
Voimia ja rakkautta elämäänne 💖

Jenny In a boho home
Liittynyt2.9.2014

Kiitos! ❤️
Ei ole kyllä varmaan mitään testejä toksoplasmoisista tehty. Raskaana ollessani kissanvessojen siivous oli kokonaan miehen homma, mutta eihän se tietty poissulje sitä etteikö se voisi olla piilevänä ollut vaikka pidempään. 🤔

In a boho home -blogi Vanha talo, värikäs koti. Remonttia, sisustamista, vegaaniruokaa, diy juttuja ja lapsihaaveita.
Instagram
Facebook

Vierailija
5/18 | 

Hei Jenny ja Lauri,

minäkin luin teistä ja kamppailustanne yle:n jutusta. Mitenkä sitä lohduttaisi ja tukisi muuten kuin sanomalla, että meitä on täällä monta, jotka ovat kävelleet tuollaista tietä.

Yritimme puolisoni kanssa saada raskautta alkamaan omatoimisesti sekä inseminaatioilla neljän vuoden ajan. Olin raskaana joka joulu, ja raskaus meni aina kesken ennen uuttavuotta. Aloin pelätä joulunpyhiä ja opin tietämään kulloisenkin kiertopäiväni laskematta niitä. Lopulta neljäs joulun ajan keskenmeno ei ollutkaan hiljainen verinen keskenmeno, vaan tavallisena tiistaina hätäleikkaukseen päätynyt kohdun ulkoinen raskaus, jonka seurauksena toinen munajohdin meni rikki ja raskauden mahdollisuudet pienenivät noin neljäsosaan entisestään. Silloinen kirurgi lähetti meidät muitta mutkitta hormonipolille. IVF:ää varten tehdyissä tutkimuksissa meistä ei löytynyt mitään muuta vikaa, kuin rikkinäinen kalustoni. Ja silti, raskaus ei alkanut toistuvista yrityksistä huolimatta. Hoidoista aiheutui useampia kertoja vaihdevuosia muistuttava hormonikaaos ja toistuvissa tutkimuksissa ja toimenpiteissä tunsin olevani neulatyyny ja avuton koe-eläin.

Olin turta ja toivoton, kun viimeisen mahdollisen hoitosyklin viimeinen pakastettu alkio sulatettiin ja siirrettiin. Tilastot ja todennäköisyys eivät todellakaan olleet puolellamme. Muistan ajatelleeni synkeästi, että mitä oikein kuvittelen, nytkö muka, kun ei koskaan aiemminkaan, mutta toivo ei suostunut hiljenemään. Siellä se aina jossain piili, vaikka yritin olla piittaamaton ja esittää, että uusi keskenmeno ei muka loukkaisi ja musertaisi taas jollain uudella tavalla. Näissä tunnelmissa kävi kuitenkin niin, että raskaus alkoi. Ja jatkui helppona ja normaalina. Ja lopulta syntyi terve lapsi.

Ihmeellistä oli se, että raskaana ollessani olin onnellisempi kuin ikinä elämässäni enkä pelänyt mitään. Lapsi on nyt kaksivuotias. Ja vasta nyt ehdin surra sitä, minkä synkän taipaleen saimme kulkea tänne päästäksemme. Romuksi se vetää välillä. Ja samalla olen onnellinen, että jaksoimme tapella. Sietokykyni raja oli jo varpaitten alla.

Toivon teille paljon voimia ja tukea toisistanne. Tulevasta emme tiedä, ja jokaisella on oma rajansa. Yhdessä jaksatte kuitenkin varmasti paremmin kuin erillään.

Vierailija
6/18 | 

Hei, kuulostaa lillukanvarrelta, mutta muista tarkistaa myös oma hammasterveys. Äidin hammassairauksilla, jopa niinkin pienillä kuin vanhoilla ja huonokuntoisilla paikoilla, voi olla merkittävä vaikutus raskauden onnistumiseen.

Vierailija
7/18 | 

Jenny, mitä teille kuuluu? Ferritiini kannattaa mitata vaikka yksityisellä, jos ei lääkäri laita lähetettä. Ainakin Synlabissa mittaavat ilman lähetettä. Toivon teille kaikkea hyvää ♥️

Jenny In a boho home
Liittynyt2.9.2014

Kiitos! Meille kuuluu oikein hyvää! Remontti etenee hiljaksiin ja muuten aikamme kuluu töissä ja harrastuksissa. Vauvaprokkis on tarkoituksella nyt tauolla, ja on näköjään jäänyt bloginkin kirjoittelu tauolle tässä samalla. Ferritiinin mittaukseen jo itseasiassa pääsinkin, mistä oli kyllä ajatus kirjoittaakin. 😊

In a boho home -blogi Vanha talo, värikäs koti. Remonttia, sisustamista, vegaaniruokaa, diy juttuja ja lapsihaaveita.
Instagram
Facebook

Jenny In a boho home
Liittynyt2.9.2014

Kaksplussalaisten kirjoitustahtiin en osaa sanoa mitään, mutta itselläni ei ole paukut riittäneet kirjoittamiseen ja olen keskittynyt muihin asioihin. Kirjoittaminen on ollut taas kyllä mielessä, mutta vielä en ole saanut tartuttua toimeen. Joku päivä sitten kun siltä tuntuu.

In a boho home -blogi Vanha talo, värikäs koti. Remonttia, sisustamista, vegaaniruokaa, diy juttuja ja lapsihaaveita.
Instagram
Facebook

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Edelliseen kirjoitukseeni tulleessa kommentissa keskenmenoja saanut lukija pohti, että miten seuraavan raskauden aikana osaisi olla juoksematta jatkuvasti vessaan tarkistamaan onko vuoto alkanut.

Valitettavasti en osaa sanoa, koska itse ravasin vessassa tarkistuskäynneillä vähän väliä.

Joku ehkä sanoisi, että kyllä sen sitten huomaa jos vuoto alkaa, että ei kannata stressata. No eihän siitä stressaamisesta toki mitään hyötyä ole, mutta itse en ainakaan ole niin zen, että osaisin olla huoletta. Ja kyllä sen tosiaan huomaa. Itse huomasin juuri tälläisellä ”lepyttelenpä tässä hermojani” -tyyppisellä tarkastuskäynnillä. Minulla vuoto on alkanut vähäisenä ja ilman kipuja. Sellaista vuotoa voi toki olla myös onnistuneissa raskauksissa, mutta itselläni se vähäinenkin vuoto on kaikilla neljällä kerralla tarkoittanut valitettavasti keskenmenoa, joten ehkä ihan ymmärrettävästi olen ollut aika neuroottinen vessaramppaaja.

Huolenaiheiden lista on pitkä, eikä välttämättä kovin looginen tai järkevä

Tuo jatkuva pieni pelko häiritsee myös normaalia elämistä ja tekemistä. Olin aika vainoharhainen, että mitä voin tehdä ja mitä en. Onko salilla käyminen oikeasti ok, vaikka minulla on PT:n laatima raskausajan saliohjelma? Voiko tankotanssia jatkaa kunhan jättää hurjempien temppujen opettelut myöhempään ajankohtaan, vai täytyykö laji pistää jäihin kokonaan? Mitä osia remontista voin tehdä ja milloin minun olisi syytä pysyä kaukana koko työmaasta? Huolenaiheiden lista on pitkä, eikä välttämättä kovin looginen tai järkevä.

Bikinit päällä rannalla en voinut rentoutua kunnolla, kun pelkäsin että vuoto alkaa. Jännä sinänsä, mutta ei siinä pelottanut varsinaisesti itse keskenmeno, vaan se häpeän määrä mikä olisi seurannut siitä jos olisi ollut reidet veressä keskellä yleistä uimarantaa. Kai sitä pelon sanelemana oli niin varma että huonosti käy, joten sitä vain odotti että milloin.

Oletko sinä ollut neuroottinen vessaramppaaja?

 

Se edellinen kirjoitukseni koski lääkkeellisen tyhjennyksen toista yritystä, josta on nyt neljä päivää aikaa. Pahoin pelkään ettei se tuottanut toivottua tulosta, koska lääkkeet aiheuttivat vain kipua, mutta eivät käynnistäneet kunnollista vuotoa. Huomenna on lääkärintarkastus, joten sitten olen vähän viisaampi asian suhteen.

 

♥ Jenny

 

Seuraathan minua jo Instagramissa ja blogia Facebookissa

Kommentit (16)

Vierailija
1/16 | 

Itsellä kaksi keskenmenoa takana. Syyksi selvisi kromosomimuutos mitä kannan. Alkuvuodesta tein kolmannen positiivisen raskaustestin ja vaikka nyt kyseessä on testattu alkio, odotti sitä reilusti yli puolen välin joka kerta verta vessaan mennessä. Vasta viime aikoina syynääminen on vähentynyt mutta ei siltikään loppunut kokonaan..

Vierailija
2/16 | 

Itselläni kaksi peräkkäistä keskenmenoa, jonka jälkeen kaksi onnistunutta raskautta. Syytä keskenmenoihin ei löytynyt. Ensimmäisessä raskaudessa keskenmenojen jälkeen ramppasin vessassa ja huoli oli suuri, kun silloinkin verenvuoto alkoi viikolla 7 ja kesti melkein raskauden puoliväliin. Sanoisin, että toistuvia keskenmenoja kokeneet eivät ehkä saa nauttia onnistuneistakaan raskauksista niin paljon , kun pelko painaa.

Vierailija
3/16 | 

Minulle tuli toista lasta toivoessa kaksi perättäistä keskenmenoa, toinen viikolla 12, toinen loppui heti alkuunsa viikolla 6. Ja minäkin sitten seuraavassa raskaudessa ravasin vessassa, pelkäsin ja en uskaltanut iloita kuin vasta kun reilu 20viikkoa oli täynnä. Ja heti kun iloitsin, oli lapseni syntyä ennen aikojaan ja makasin vuodelevossa loppuraskauden, ja pelkäsin ja jännitin taas.. Onneksi kuitenkin lopulta meni hyvin. Mutta tämä osoittaa sen, että kun on tämmöisiä kokemuksia, ei varmaan koskaan osaa ottaa rennosti näissä tilanteissa ja pelko on kokoajan läsnä.

Tsemppiä sinulle keskenmenostasi toipumiseen ja kovasti voimia! 💕 Toivottavasti sinullekkin pian kuitenkin siunaantuisi onnistunut odotus ja saisit oman pienen nyytin syliisi.

Jenny In a boho home
Liittynyt2.9.2014

Kiitos kovasti! ❤️
Kamala tilanne ollut sinulla. Itsesyytökset ovat myös rankkoja keskenmenojen suhteen ja voin vain kuvitella miten tuossa tilanteessa saattaisi itseään syyttää iloitsemisesta. Onneksi kaikki meni kuitenkin hyvin. 😊

In a boho home -blogi Vanha talo, värikäs koti. Remonttia, sisustamista, vegaaniruokaa, diy juttuja ja lapsihaaveita.
Instagram
Facebook

Mort
4/16 | 

Täällä nyt menossa 6+4 ja käyn vessassa kurkistelemassa varmaan vähintään kerran tunnissa. Tämä on ensimmäinen tärppini ja pelko ja jännitys varjostavat kyllä joka hetkeä. Jos en pelkää keskenmenoa niin sitten ulkoista tai tuulimunaa. Milloinkohan sitä osaisi alkaa nauttia ja vähän rentoutua, vai alkaako sitä vaan pelätä aina uusia asioita? Tää ei nyt ihan vastaa sitä mielikuvaa, mikä esimerkiksi elokuvista tulee raskaudesta :D Olen tässä seurannut suurella sympatialla polkuasi jo jonkin aikaa, kaikille ei ole näemmä se helpoin tie varattuna. Halaus sinne <3

Jenny In a boho home
Liittynyt2.9.2014

Onnea odotukseen! 😊
Olen kyllä kuullut sanottavan, että synnytyksestä se pelkääminen vasta alkaakin. 😃 Ei kovin lohdullista, mutta varmasti ihan totta, että mitä isommaksi ja itsenäisemmäksi lapsi kasvaa, sitä suurempi huoli hänestä on.
Elokuvat eivät kyllä todellakaan anna oikeaa kuvaa. Tai kyllähän joillain homma toimii kuin elokuvissa; kerrasta tärppi ja kaikki menee kerralla hyvin.

In a boho home -blogi Vanha talo, värikäs koti. Remonttia, sisustamista, vegaaniruokaa, diy juttuja ja lapsihaaveita.
Instagram
Facebook

Vierailija
5/16 | 

Ensimmäinen raskaus keskenmenojen jälkeen meni vessassa rampatessa tarkistamassa tilannetta siihen asti että vauvan liikkeet alkoi tuntua kunnolla, tämän jälkeen alkoi jatkuva vauvan liikkeiden tunnostelu. Toisessa raskaudessa en enää edes kerennyt käydä tarkistelemassa koska vilkas taapero ja työ vei kaiken keskittymisen. Ensimmäinen raskaus tuntui pitkältä kuin nälkävuosi mutta toinen tuntui menevän liiankin äkkiä loppuun asti 😅

Jenny In a boho home
Liittynyt2.9.2014

Se varmaan kyllä auttaa vessaramppaamiseen kun liikkeet alkaa tuntua, mutta voin vain kuvitella kuinka paljon sitten tulisi tarkkailtua niitä liikkeitä. Hyvä että taapero piti kiireisenä toisella kerralla. 😊

In a boho home -blogi Vanha talo, värikäs koti. Remonttia, sisustamista, vegaaniruokaa, diy juttuja ja lapsihaaveita.
Instagram
Facebook

Vierailija
6/16 | 

Minulla on takana yksi onnistunut raskaus ja yksi keskenmeno. Kolmatta raskauttani kutsuttiin alun verenvuodon takia uhkaavaksi keskenmenoksi. Nyt mennään rv18+, edelleen pelkään että raskaus keskeytyy. Viimeksi eilen koin vessassa kauhun hetkiä, joka osoittautui vääräksi hälytykseksi. Jotenkin vaikea uskoa, että raskaus päättyy onnellisesti. En uskalla ottaa esikoista kaupunkireissulle mukaan, kun samaan aikaan tehdään rakenneultra. Varmasti sieltä löytyy jotain ja järkyttäisin lasta itkullani.

Vierailija
7/16 | 

Onpa tutulta kuulostavia juttuja :( Olen siis todella pahoillani siitä mitä joudutte käymään läpi.
Ensimmäinen keskenmenoni alkoi perjantai-iltana Prisman kassajonossa tuntuneella pienellä vatsakivulla, jonka totesin sitten kotona aiheuttaneen pientä verenvuotoa. Minua tyynnyteltiin ja käskettiin seurata tilannetta, mutta itse olin aivan varma tapahtuneesta ja tilasin lauantai-aamuksi ajan yksityiselle lääkärille. Muutamia päiviä sitten piti odottaa, että hänen tekemänsä lähete käsiteltiin julkisella puolella ja minulle järjestyi aika lääkkeiden hakuun...
Meillä oli siis toista lasta yrittäessä kolmen vuoden ja kuuden keskenmenon jakso, ennenkuin löysin avun yksityiseltä lapsettomuus lääkäriltä. Ainakin niin koen, että hänen määräämänsä keltarauhashormoni-lisä oli se merkittävä tekijä, kun ennen hänen tapaamistaan tehdyissä lapsettomuustutkimuksissa ei löytynyt mitään syytä keskenmenoille. Toiset lääkärit pitivät minua jo kohtuu iäkkäänä (eli näitä keskenmenoja nyt tapahtuu...) ja toiset totesivat, että ei siinä kohtaa lähestyvä 40vee ole mikään raja (muulle kuin et julkisella puolella ei apua perustutkimuksia enempää tarjota).
Ja kuulosti tutulta myös Ylen sivuilla huomaamani juttu. Ei meilläkään isältä kyselty mitään, kun ei joka kerta minultakaan kysytty mitään jaksamisesta. Tuo mainitsemani yksityinen lapsettomuuslääkärihän totesi minulle, että "kehosi kestää kyllä vaikka kuinka monta yritystä, mutta pää ei" ja antoi aiheeseen perehtyneen psykologin käyntikortin. Ja useat tahot vetosivat siihen, että "onhan teillä jo yksi". Totta, esikoisemme piti meidät arjessa kiinni ja tuotti suurta iloa, mutta ei tietenkään voinut olla pelkästään lohduttaja meille. Ja mielestäni meillä oli yhtä suuri oikeus toivoa toista lasta sekä surra silloin toivottomalta tuntuvaa tilannetta, kuin lapsettomuudesta kärsivillä.
Nyt meillä on pian kaksi vuotta täyttävä ihana neiti, ja vaikka joskus kolmesta lapsesta haaveilin, niin enää en uskaltaisi ottaa riskiä ja joutua kohtaamaan sitten pettymystä...

Jaksamista teille kaiken läpikäymiseen ja uuteen yritykseen!

Lopulta äiti
8/16 | 

Minulla on ollut 10 sairaalassa diagnostisoitua keskenmenoa, lukemattomia keskenmenoja, jolloin en ole ehtinyt edes terveydenhoidon piiriin, mutta myös kolme raskautta, joiden tuloksena minulla on kolme tervettä lasta. Mitään vikaa keskeytyneissä alkioissa/sikiöissä ei löydetty, joten vika oli minussa. Onnistuneissa raskauksissa sain kuudennesta/seitsemännestä viikosta lähtien lääkityksen, jotta raskaudet pysyisivät. Jouduin myös vuodelepoon jo 15-24 viikosta lähtien, mutta tulokset olivat kaiken sen vaivan arvoiset. Minua hoidettiin Taysissa. Toivon kaikille teille, jotka kamppailette toistuvien keskenmenojen kanssa, osaavia lääkäreitä, jotka ottavat teidät yksilöinä ja pohtivat tosissaan keinoja. Minulla kävi aikoinaan hyvä tuuri, sillä sain hoitavaksi lääkäriksi sellaisen gynekologin, joka sanoi minulle, että soita hänelle heti vaikka kotiin, jos raskaustesti näyttää plussaa, jotta hoito voidaan aloittaa heti.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Viime viikon keskiviikkona kävin naistentautienpolilla ja sain Cytotecit kotiin mukaan. Otin lääkkeet samana päivänä ja tyhjennysvuoto tuli illalla kovien kipujen kanssa, mitä osasin odottaakin. Seuraavina päivinä oli vähäistä jälkivuotoa, eikä mitään kipuja, joten oletin lääkkeiden tehneen tehtävänsä ja homman olevan kunnossa.

Olisihan se pitänyt arvata, ettei minun historiallani kannata juhlia ennenaikaisesti

Olisihan se pitänyt arvata, ettei minun historiallani kannata juhlia ennenaikaisesti. Pari päivää sitten vuoto alkoi lisääntyä, ja eilen, viikko tyhjennyslääkityksen jälkeen, alkoi kivut.

Tänään ei ollut enää vuotoa, mutta alavatsa oli kipeä. Lämpöä oli 37,1 astetta, mutta koska olin ottanut särkylääkettä kipuun, saattoi lämpöä olla oikeasti enemmänkin.

Kävin naistentautienpolilla näytillä ja yllätys yllätys, vieläkin kohdussa on vähän materiaalia jäljellä. Minulta tutkittiin tulehdusarvot (tuloksia en vielä saanut) ja sain uudet Cytotecit ja Panacodit kotiin mukaan. Nyt on 4,5 tuntia kulunut lääkkeiden laittamisesta, mutta vielä ei ole tapahtunut mitään pientä nipistelyä lukuunottamatta.

Tiistaille sain kontrolliajan lääkäriin. Jos kohtu ei tyhjene nyt itsestään, on edessä todennäköisesti taas kaavinta. Jännityksellä odotan käynnistyykö tämä homma nyt ollenkaan vai ei. Alkaa huumorintaju kyllä loppua pikkuhiljaa.

 

♥ Jenny

 

Seuraathan minua jo Instagramissa ja blogia Facebookissa

Kommentit (6)

Eevam
1/6 | 

Itsellä nyt 3 km takana, ovat tulleet onneksi itsestään ulos. Täytyy sanoa, että olet joutunut koville näiden keskenmenojen takia. Itselle ottanut nämä omat keskenmenot äärimmäisen koville henkisesti vaikka fyysisesti helpolla olen päässytkin. Nyt tässä ajattelen jo mahdollisen 4 raskauden aikaa. Miten sitä saisi ammettua jostain siihen voimia ja miten tuolloin saa oman pään pidettyä kasassa, ettei sitä koko ajan juokse vessassa katsomassa joko veren vuoto alkaa. Miten sinuun on vaikuttanut nämä vastoinkäymiset? Kykenetkö kaikesta huolimatta ajattelemaan tulevaisuuteen positiivisen mielin? Tällä hetkellä tuntuu sille, että miten tänne maailmaan on näinkin paljon ihmisiä syntynyt, kun omalla kohdalla on jo mennyt 3 kertaan homma perseeleen.
Tuntuu, että elän sinun kanssasi samaa elämän vaihetta...Todella paljon tsemppiä!

Jenny In a boho home
Liittynyt2.9.2014

Kiitos! Paljon tsemppiä teillekin!
En oikeastaan osaa sanoa kuinka nämä keskenmenot ovat vaikuttaneet minuun. Todella vaihtelevia on fiilikset, mutta se lienee ihan normaali reaktio. Välillä tuntuu että olen katkeroitunut kyyniseksi ämmäksi ja välillä taas olen todella positiivisella ja aurinkoisella mielellä. Välillä ajattelen etten halua enää edes yrittää ja välillä tuntuu etten halua elää jos en saa vauvaa. Tunteet vaihtelee niin paljon, etten oikein itsekään tiedä mihin tunteeseen uskoa ja mihin ei. Aikaa tämä vaatii.

In a boho home -blogi Vanha talo, värikäs koti. Remonttia, sisustamista, vegaaniruokaa, diy juttuja ja lapsihaaveita.
Instagram
Facebook

Vierailija
2/6 | 

Kovasti voimia sulle <3 toivon että tää kivinen tie tästä helpottuu kun nyt vaan sais tämän ikävän etapin hoidettua pois alta. En oikein muuta osaa sanoa, oon seuraillut blogia ja kyllä teidät koetellaan. Tsemppiä ja voimia!

Vierailija
3/6 | 

Itse saanut 2km ja niiden jälkeen 2 lasta. Toinen km oli keskeytynyt. Täällä cytotecit otetaan aina sairaalassa ja vaikka ei kunnolla tyhjentynytkään, luonnon annettiin hoitaa loput. Viikkojen päästä kohtu puhdistui itsestään. Ja aika pian siitä tulin raskaaksi. Meitä lääkäri lohdutti että tulen helposti raskaaksi, kun monet ei saa edes keskenmenoja. No ei paljon lohduttanut silti.. Paljon voimia teille, uskon että onnistutte vielä<3

Jenny In a boho home
Liittynyt2.9.2014

Kiitos! ❤️
Luonto kyllä varmasti usein hoitaakin homman loppuun, mutta luulen että itselläni Cytotecien uusintakierrokseen vaikutti se että kohtu tulehtui edellisellä kerralla ilmeisesti puutteellisen tyhjentymisen seurauksena.
Sinänsähän se on lohdullista, että raskautuu helposti, mutta ei se tosiaan paljon lohduta jos raskaudet keskeytyvät. 😔

In a boho home -blogi Vanha talo, värikäs koti. Remonttia, sisustamista, vegaaniruokaa, diy juttuja ja lapsihaaveita.
Instagram
Facebook

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Päijät-Hämeen keskussairaala

Täällä taas ollaan, ”pitkästä aikaa”.

Keskenmenovuoto kesti viikon verran ja välissä oli kolme vuodotonta päivää, kunnes vuoto alkoi uudelleen niukkana tuhruna. Kipuja ei ole ollut. Halusin tulla jälkitarkastukseen varmistamaan että kohtu on tyhjentynyt, koska historiani tuntien se ei ole mitenkään itsestäänselvä juttu. No, enpä yllättynyt kun lääkäri sanoi ultratessaan, että kohtu ei ole tyhjä.

Kävin labrassa mittauttamassa hcg:n ja nyt odotellaan tuloksia ja lääkärin ehdotusta jatkotoimenpiteistä. Oma veikkaukseni tässä vaiheessa on, että lähden Cytotec-lääkkeiden kanssa kotiin. Saa nähdä.

 

Lisäys:

Labratulokset tuli ja ylilääkäri vielä ultrasi minut. Kohdussa on jäljellä raskausmateriaalia ja lisäksi näkyi kaksi keltarauhasta, joka viittaa jälleen kaksosalkuiseen raskauteen. Tämä on jo melkein naurettavaa. Monikkoraskauksilla on kuulema isompi todennäköisyys keskeytyä, joten voisiko joku keksiä keinon miten saisi vain yhden vauvantaimen alulleen, kiitos!

Kotiin lähdin Cytotecejen ja Panacodien kanssa. Luvassa siis kivuntäyteinen ilta. Täytyy vain toivoa, että tällä kertaa tämä riittää, eikä tarvi enempää jatkotoimenpiteitä.

 

♥ Jenny

 

Seuraathan minua jo Instagramissa ja blogia Facebookissa

Kommentit (12)

Vierailija
1/12 | 

Toivottavasti lääkäri on myös mitannut sinulta hb ja ferritiinin. Runsaiden vuotojen yhteydessä olisi aina hyvä syödä 2-4kk kuuri rautaa mikäli varastot tyhjentynyt. Itsellä nyt tilanne että ollut useita keskenmenoja ja korjattuani raudanpuute ni raskaus edennyt toistaiseksi ongelmitta. Tsemppiä !

Jenny In a boho home
Liittynyt2.9.2014

Kiitos!
Tuosta ferritiinistä kirjoittelinkin jo aiemmin, että sen haluan kyllä mittauttaa, mutta lääkäri ei suostunut siihen nyt vielä kun keskenmeno on kesken. Syynä että tulehdusarvot voivat vääristää tulosta. Hb mitattiin ja se oli onneton 109. Rautaa olen popsinut muutaman kuukauden, mutta näköjään reilun viikon vuotaminen on taas tehnyt tehtävänsä siitä huolimatta. 😔 Mutta juu, jos ei julkisella puolella ala pian saada sitä ferritiinin mittausta, niin marssin kyllä yksityiselle.

In a boho home -blogi Vanha talo, värikäs koti. Remonttia, sisustamista, vegaaniruokaa, diy juttuja ja lapsihaaveita.
Instagram
Facebook

Eem
2/12 | 

Hei. Löysin blogisi, kun kirjoitin googleen "lapsettomuus blogit". Enpä olisi uskonut, että kirjoitan joskus tuon hakusanan. Itsellä näyttää sille, että kolmas keskenmeno alkoi. Olo on turta ja epätoivo alkaa hiipiä mielen päälle. Jos minua ei ole vain tehty luomaan ihmislasta. Jään seuraamaan blogiasi ja toivon, että tässä käy vielä meidän molempien osalta hyvin.

Jenny In a boho home
Liittynyt2.9.2014

Voi, onpa ikävä kuulla että tuli syy googlata moista, mutta kiva että löysit tänne. Minä niin tiedän nuo turtuneisuuden ja epätoivon tunteet, sekä mietteet omasta kyvykkyydestä, karmasta ja vaikka mistä itsesyytöksistä. Anna itsellesi aikaa ja ennen kaikkea lupa tuntea kaikkia tunteita. Ja anna itsellesi myös lupa olla tuntematta mitään jos ei tunnu miltään. ❤️ Toivotaan että meille käy vielä hyvin. Tsemppiä!

In a boho home -blogi Vanha talo, värikäs koti. Remonttia, sisustamista, vegaaniruokaa, diy juttuja ja lapsihaaveita.
Instagram
Facebook

Annle
4/12 | 

Toivon sydämestäni teille plussatuulia ja loppuun saakka kestävää raskautta. Vauvaa syliin saakka ♥ - Annle

E88
5/12 | 

Täällä sitä kärvistellään kolmannen keskenmenon kouristuksissa, vuoto alkoi eilen ja tänään yltyi. Tulin vierailemaan blogissasi, koen saavani vertaistukea, kun saan lukea sellaisen ihmisen ajatuksia, jolla on samankaltaisia kokemuksia. Itse tässä itkiessäni mietin mitä suren eniten...loppujen lopuksi sitä, että minua peloittaa tulevaisuus ja se että kivisestä tiestä huolimatta jäämme mieheni kanssa lapsettomaksi. En ehkä enää sitä, että se kolmaskin alkio meni juuri vessanpöntöstä alas. Onko sinulle lääkärit sanoneet mitään ennusteesta tai ylipäätänsä sitä, että tämä kaikki on vain huonoa tuuria? Itse yllätyin gynekologin asenteesta, että ei se kolmaskaan km ole paha asia, varsinkaan jos taustalta löytyy eri syyt. Voi kun joku antaisi kristallopalon ja sanoisi, että perhehaave joskus toteutuu, vastoinkäymisiäkin jaksaisi paremmin. Mutta ei, päivä kerrallaan ja uskoa parempaan...luottamista siihen, että kaikki vielä jotenkin järjestyy.

Jenny In a boho home
Liittynyt2.9.2014

Voi ei! Onpa ikävä kuulla. 😞
Huonoksi tuuriksi on sanottu ja toivotettu onnea matkaan. Nyt harkinnassa yksityiselle meno, mutta se saa odottaa remontin jälkeiseen aikaan, koska remontissa on ihan riittävästi rahan menoa ja stressin aihetta tähän hetkeen.
Mutta sepä se, että kyllähän tätä jaksaisi paremmin, ja jaksaisi käydä tämän vaikka kymmenen kertaa läpi, jos olisi varmaa että sen jälkeen onnistuu. Mutta kun mitään takeita ei siitä ole että ikinä elävää lasta saadaan, niin kyllä se jaksaminen varmaan jossain vaiheessa loppuu.

In a boho home -blogi Vanha talo, värikäs koti. Remonttia, sisustamista, vegaaniruokaa, diy juttuja ja lapsihaaveita.
Instagram
Facebook

minttuliisa
6/12 | 

Osuin sattumalta blogiisi, ja voi miten tutulta nämä jutut kuulostavatkaan! Mutta olen myös 10v vanhojen kaksosten onnellinen äiti. Hankalaa oli, mutta lopulta onnistui.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Vanhassa talossa, värikkäässä, boheemissa kodissa häärää käsityöyrittäjä Jenny, aviomies Mumu ja kolme kissaa.

Täällä remontoidaan ja sisustetaan, kierrätetään, tuunataan ja kokkaillaan vegaanista ruokaa.
Haaveillaan valmiista kodista, selkeästä järjestyksestä, kauniista pihasta ja matkustelusta.

Kaikista eniten haaveilemme kuitenkin vauvasta. Mahdollisuudesta tulla äidiksi ja isäksi.


Seuraa blogia
Facebook
Instagram

Blogit.fi
Blogipolku
Bloglovin'

Ota yhteyttä
jenny.kotilainen[a]hotmail.com

Blogiarkisto