Edelliseen kirjoitukseeni tulleessa kommentissa keskenmenoja saanut lukija pohti, että miten seuraavan raskauden aikana osaisi olla juoksematta jatkuvasti vessaan tarkistamaan onko vuoto alkanut.

Valitettavasti en osaa sanoa, koska itse ravasin vessassa tarkistuskäynneillä vähän väliä.

Joku ehkä sanoisi, että kyllä sen sitten huomaa jos vuoto alkaa, että ei kannata stressata. No eihän siitä stressaamisesta toki mitään hyötyä ole, mutta itse en ainakaan ole niin zen, että osaisin olla huoletta. Ja kyllä sen tosiaan huomaa. Itse huomasin juuri tälläisellä ”lepyttelenpä tässä hermojani” -tyyppisellä tarkastuskäynnillä. Minulla vuoto on alkanut vähäisenä ja ilman kipuja. Sellaista vuotoa voi toki olla myös onnistuneissa raskauksissa, mutta itselläni se vähäinenkin vuoto on kaikilla neljällä kerralla tarkoittanut valitettavasti keskenmenoa, joten ehkä ihan ymmärrettävästi olen ollut aika neuroottinen vessaramppaaja.

Huolenaiheiden lista on pitkä, eikä välttämättä kovin looginen tai järkevä

Tuo jatkuva pieni pelko häiritsee myös normaalia elämistä ja tekemistä. Olin aika vainoharhainen, että mitä voin tehdä ja mitä en. Onko salilla käyminen oikeasti ok, vaikka minulla on PT:n laatima raskausajan saliohjelma? Voiko tankotanssia jatkaa kunhan jättää hurjempien temppujen opettelut myöhempään ajankohtaan, vai täytyykö laji pistää jäihin kokonaan? Mitä osia remontista voin tehdä ja milloin minun olisi syytä pysyä kaukana koko työmaasta? Huolenaiheiden lista on pitkä, eikä välttämättä kovin looginen tai järkevä.

Bikinit päällä rannalla en voinut rentoutua kunnolla, kun pelkäsin että vuoto alkaa. Jännä sinänsä, mutta ei siinä pelottanut varsinaisesti itse keskenmeno, vaan se häpeän määrä mikä olisi seurannut siitä jos olisi ollut reidet veressä keskellä yleistä uimarantaa. Kai sitä pelon sanelemana oli niin varma että huonosti käy, joten sitä vain odotti että milloin.

Oletko sinä ollut neuroottinen vessaramppaaja?

 

Se edellinen kirjoitukseni koski lääkkeellisen tyhjennyksen toista yritystä, josta on nyt neljä päivää aikaa. Pahoin pelkään ettei se tuottanut toivottua tulosta, koska lääkkeet aiheuttivat vain kipua, mutta eivät käynnistäneet kunnollista vuotoa. Huomenna on lääkärintarkastus, joten sitten olen vähän viisaampi asian suhteen.

 

♥ Jenny

 

Seuraathan minua jo Instagramissa ja blogia Facebookissa

Kommentit (4)

Vierailija

Itsellä kaksi keskenmenoa takana. Syyksi selvisi kromosomimuutos mitä kannan. Alkuvuodesta tein kolmannen positiivisen raskaustestin ja vaikka nyt kyseessä on testattu alkio, odotti sitä reilusti yli puolen välin joka kerta verta vessaan mennessä. Vasta viime aikoina syynääminen on vähentynyt mutta ei siltikään loppunut kokonaan..

Vierailija

Itselläni kaksi peräkkäistä keskenmenoa, jonka jälkeen kaksi onnistunutta raskautta. Syytä keskenmenoihin ei löytynyt. Ensimmäisessä raskaudessa keskenmenojen jälkeen ramppasin vessassa ja huoli oli suuri, kun silloinkin verenvuoto alkoi viikolla 7 ja kesti melkein raskauden puoliväliin. Sanoisin, että toistuvia keskenmenoja kokeneet eivät ehkä saa nauttia onnistuneistakaan raskauksista niin paljon , kun pelko painaa.

Jenny In a boho home
Liittynyt2.9.2014

Se on varmasti totta, että pelko ajaa ilon yli odotusaikana. Tuo vuotaminen on ollut varmasti ihan kauheaa, vaikka onkin lääkäriltä kuullut kaiken olevan vauvalla kunnossa. Onnea onnistumisista! 🙂

In a boho home -blogi Vanha talo, värikäs koti. Remonttia, sisustamista, vegaaniruokaa, diy juttuja ja lapsihaaveita.
Instagram
Facebook

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Vanhassa talossa, värikkäässä, boheemissa kodissa häärää käsityöyrittäjä Jenny, aviomies Mumu ja kaksi kissaa.

Täällä remontoidaan ja sisustetaan, kierrätetään, tuunataan ja kokkaillaan vegaanista ruokaa.
Haaveillaan valmiista kodista, selkeästä järjestyksestä, kauniista pihasta ja matkustelusta.

Kaikista eniten haaveilemme kuitenkin vauvasta. Mahdollisuudesta tulla äidiksi ja isäksi.


Seuraa blogia
Facebook
Instagram

Blogit.fi
Blogipolku
Bloglovin'

Ota yhteyttä
jenny.kotilainen[a]hotmail.com

Blogiarkisto