Siinä missä vuosi siten minulla oli jo tammikuussa hirveä hinku tuoda kevättä kotiin, tänä vuonna olen hidastanut tahtia. Tammi- ja helmikuu on oivaa aikaa nauttia talvesta ja minun tapauksessani se tapahtuu kodin kautta. En juurikaan nauti kylmästä ja lumesta, ellen katsele sitä ikkunalasin lämpimällä puolella. Kynttilät, paksut torkkupeitot ja sitruunatee ovat olleet tämän alkavan helmikuun parasta antia.

Vaikka nautinkin juuri nyt yllättävän paljon vaunulenkeistä pakkaslumessa. Kunhan sitä pakkasta ei ole liikaa.

Joulun jälkeen koti tuntuu ihan aavistuksen koruttomalta ja olo ehkä vähän tyhjältä. Kai se kevään fiilistely on ollut suojamekanismi, jolla tätä tunnetta vastaan olen taistellut. Mutta jos totta puhutaan, niin joulun jälkeen talvi ei ole edes puolessa välissä. Tämä on parasta tee ja villasukka-aikaa. Olen myös miettinyt, että nyt olisi hyvä hetki löytää taas aikaa lukea kirjoja.

Tekoturkikset olen piilottanut joulun jäljiltä kaappeihin, mutta sohvaa peittävät edelleen tummat sävyt ja sametti. Kynttilänvalo tekee yhdistelmästä entistä kotoisamman. Maaliskuun puolella kaivan taas esiin vaaleat tekstiilit, sekä koristetyynyt ja alan tuomaan kevättä kotiin. Tammikuun alusta lähtien maljakossa on ollut lähes koko ajan tulppaaneita.

Hiljalleen, synnytyksen jälkeinen, ruusunpunainen vauvakupla on alkanut haihtumaan ja olen taas heräillyt kodin muillekin asioille. Kuten kodin sisustustarpeille. Keskeneräisyydet ovat alkaneet taas ahdistamaan. Olenkin nyt googlaillut sellaisia elementtejä, kuin eteisen matto, sohvapöytä, juniorsänky, kirjahylly ja tv-taso. Kaikkea en tietenkään uusi kerralla, mutta esimerkiksi se eteisen matto alkaa tuntua todella tarpeelliselta, kun lattia peittyy tällä hetkellä herkästi lattiapyyhkeillä kun vaunut ja taapero kantavat lunta sisään.

Odotetaanko siellä jo malttamattomana kevättä vai nautitteko vielä talvesta?

xx

Jenni S.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Helsinkiläistynyt maalaistyttö, esteetikko, arjenfiilistelijä, yhden kotikoomikon avovaimo ja kahden pienen tytön äiti.

Big mamas home on tyyliblogi, jonka keskiössä on koti. Etsin keinoja tehdä arjesta ja elämäntavastani omannäköistä, sekä etsin yhä sitä omaa klassisen boheemia tyyliä niin sisustamisen, pukeutumisen, kuin kauneudenkin saralla. Samaan aikaan tavoitteena on tehdä pikkulapsiarjesta edes hieman helpompaa ja parempaa. Aikuisen ei tarvitse unohtaa itseään, vaikka tuleekin vanhemmaksi ja omista jutuista voi nauttia myös lasten kanssa.

Tervetuloa blogiini!

Contact:

bigmamasblog@outlook.com

Hae blogista

Blogiarkisto

2018

Instagram

Sisältö jatkuu mainoksen alla