Tämä viikko on ollut yhtä kaaosta ja suunnitelman muutoksia. Meidän piti kuvata Erikan kanssa kahtena päivänä, mutta kummankin kerran päälle tuli päivystysreissu taaperon kanssa. Toivon kovasti, että ensi viikko olisi rauhallisempi.

Tämä viikko on ollut yhtä pientä kaaosta, mutta onneksi sentään on paistanut aurinko ja ollut lämmintä. Helatorstai sekoitti täysin tämän maman viikon ja esimerkiksi maanantaina vein esikoisen hoitoon, vain kuullakseni ettei silloin ollut sovittua hoitopäivää. Kävimme siis kimpassa jäätelöllä tämän vapaapäivän kunniaksi. Onneksi ystävät osaavat arvostaa minun kananaivojani ja nauravat kanssani näille kommelluksille. Sen lisäksi olemme päivänä, jos toisenakin istuneet päivystyksessä Little E:n voimakkaiden allergiaoireiden vuoksi.

Mikä viikko, etten sanoisi.

"Minä yritin siinä sivussa tarjota bebeä työmaalle taksvärkkiin, mutta oli kuulemma liian velton näköinen tapaus.

Paras blogipostaus: Jenni Alexandrova Äidit, tämä on teille!

Paras instatili: @sunnuntaimedia Kauniita, minimalistisia kuvia, kaksi upeaa naista ja yksi blogi. Fanitan.

Tiistaina taapero pääsi sitten viimein hoitoon ja retkelle. Meille tuli myös beben kanssa retkipäivä, kun isi soitti aamulla ja pyysi tuomaan laturin työmaalle. Me hyppäsimme länsimetron kyytiin ja huristelimme toiselle puolelle Helsinkiä. Mr. Big mama sai laturinsa ja minä yritin siinä sivussa tarjota bebeä työmaalle taksvärkkiin, mutta oli kuulemma liian velton näköinen tapaus, että olisivat töihin ottaneet. Niin me lähdimme kotia kohti.

Paras vauvajuttu: Kevyet vaatteet. Nämä lämpimät päivät ovat olleet ihania, kun vauvalle on riittänyt suurimman osan ajasta pelkkä lyhythihainen body tai hellehaalari. Tilatessani kesävaatteita, mietin kyllä vähän, tuleeko niille tänä kesänä ollenkaan käyttöä.

Paras taaperojuttu: No, se uusi sänky. Little E on kertonut kaikille, jotka ovat pysyneet kuuloetäisyydellä riittävän kauan, että hän on saanut lastensängyn.

Keskiviikkona alkoikin meidän instagramista jo tuttu lääkärissä ravaaminen, joka jatkoi aina lauantaille asti. Kun me aamulla heräsimme, aloin katsella meidän taaperoa vähän pidempään. Meidän tyttö siinä minun edessäni oli, mutta miksi hän näytti niin oudolta? Kunnes tajusin, että taaperon kasvot olivat turvoksissa, silmiä myöten. Lähdin siitä sitten soittelemaan lääkäriltä aikaa, mutta turhauduin takaisin soiton odottelemiseen ja lähdimme käymään päivystyksessä. Lääkäri epäili allergiaa ja määräsi hoidoksi kosteuttavia silmätippoja.

Kun oireet vain pahenivat, lähdimme päivystyksen myös torstaina. Kun silläkään kerralla saatu allergialääke ei auttanut, päädyimme päivystykseen myös lauantaina. Siinä ehti tulla leikkipaikka ja akvaario hyvin tutuiksi. Onneksi viimeisellä kerralla saimme riittävän vahvat lääkkeet, jotka auttavat selkeästi Little E:n oloa.

"Minä olin aivan neuvoton, kun taapero tuntui välillä olevan ihan tuskissaan oireidensa kanssa.

Paras ruokajuttu: Grillikausi on korkattu. Me ollaan isukin kanssa paistettu parina iltana pihvejä päivälliseksi, kun lapset ovat olleet jo nukkumassa.

Paras urheilutapahtuma: Jääkiekon MM-kisat. Sitä täällä on seurattu ja jännitetty. Välillä on täytynyt muistuttaa isiä hurraamaan tai kärsimään sisäisesti, ettei paperinohuiden seinien takana lapset herää.

Tämä allergiajuttu tuli meille aivan puskista. Meidän kummankaan perheissä ei ole taipumusta siitepölyallergiaan ja Little E on voinut hyvin kaksi edellistä kevättä. Nyt allergiaa olikin sitten myös menneiden keväiden edestä ja minä olin aivan neuvoton, kun taapero tuntui välillä olevan ihan tuskissaan oireidensa kanssa. Olen enemmänkin, kuin vain huojentunut kun lääkkeiden tehotessa esikoiseni alkaa näyttää koko ajan enemmän omalta itseltään.

Paras elokuva: Wonder Woman. Tämä elokuva oli ihana, hieman erilainen supersankarielokuva! Katselin sitä lopulta tippa linssissä ja suosittelen sitä lämpimästi. Wonder Womanista tuli nopeasti lempparini.

"Minä hoidan arjessa 95% ihan kaikesta, mikä liittyy kotiin ja lapsiin.

Sunnuntaina juhlittiin äitienpäivää. Tämä oli minun kolmas äitienpäivä äitinä ja samalla myös ensimmäinen kahden tytön äitinä. Little E:n hoidossa askartelemaa lahjaa joudun odottamaan maanantaihin, kun allergiaoireiden vuoksi hän ei päässyt hoitoon ennen viikonloppua.

Äitienpäivänä minä sain ennen kaikkea levätä, kun mies otti ohjat. Meillä on tällä hetkellä meneillään tilanne, jonka vuoksi minä hoidan arjessa 95% ihan kaikesta, mikä liittyy kotiin ja lapsiin, helpottaakseni mieheni taakkaa. Kunhan tilanne helpottaa, jaamme vastuutamme tasaisemmin, mutta toistaiseksi toimimme näin. Joten oli todella rentouttavaa, kun yhtenä päivänä saatoin ottaa rennosti ja olla vain.

Paheksunta: Korviini kantautui, että joissakin päiväkodeissa vietetään äitienpäivän sijasta kevätpäivää. Minun mielestäni tässä mennään jo ihan liian pitkälle tässä hyssyttelyssä. Äitienpäivä on kansainvälinen juhlapäivä, samoin kuin isänpäiväkin. Milloin näistä äärimmäisen tärkeistä juhlapäivistä tuli niin pelottavia, että niitä pitää varoa?

Kevätpäivän tarkoitus oli ilmeisesti se ettei kukaan nyt vahingossakaan pahoita mieltään. Mutta, entäs me äidit, jotka loukkaannumme tälläisesta?

Kiitos Heidi, kun avasti omalta osaltasi keskustelun tästä.

Polkaisen muuten facebookissa käyntiin uuden arkikuva-postaussarjan. Julkaisen tästä lähin facebookiin kerran viikossa yhden käsittelemättömän, rehellisen arkikuvan meidän elämästämme. Nämä kuvat eivät päädy tänne blogiin, vaan ne löydät ainoastaan facebookista.

 

Rauhallista seuraavaa viikkoa itse kullekin.

xx

Jenni S.

 

Lue myös: Tiuhti ja Viuhti Ikeassa ja muita sattumuksia ja Urbaaneja äitiystäviä ja yhdet olympialaiset

Seuraathan minua ja blogiani jo somessa.

Facebook | Instagram | Bloglovin | Pinterest

Kommentit (1)

Erika H/ig: epssu
1/1 | 

Ihanaa että Little E:n allergiaoireet helpottivat viimein, oli siinä peukalo keskellä kämmentä kun toisella oli paha olla ja ei osannut auttaa oikein mitenkään 😢 Mutta hyvä että helpottaa viimein! Kuvata ehtii myöhemminkin, vaikka tässä tapauksessa ehkä vielä kerkeämme eikä tarvitse odottaa vuotta 😉
Olen myös innoissani facebookin omasta kuvapostaussarjasta! Lisää spesiaaleja juttuja sinne ❤️ Hyvää alkanutta viikkoa ja nautitaan tuosta lämmöstä 🌞

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Helsinkiläistynyt maalaistyttö, esteetikko, arjenfiilistelijä, yhden kotikoomikon avovaimo ja kahden pienen tytön äiti.

Big mamas home on tyyliblogi, jonka keskiössä on koti. Etsin keinoja tehdä arjesta ja elämäntavastani omannäköistä, sekä etsin yhä sitä omaa klassisen boheemia tyyliä niin sisustamisen, pukeutumisen, kuin kauneudenkin saralla. Samaan aikaan tavoitteena on tehdä pikkulapsiarjesta edes hieman helpompaa ja parempaa. Aikuisen ei tarvitse unohtaa itseään, vaikka tuleekin vanhemmaksi ja omista jutuista voi nauttia myös lasten kanssa.

Tervetuloa blogiini!

Contact:

bigmamasblog@outlook.com

Hae blogista

Blogiarkisto

2018

Instagram

Sisältö jatkuu mainoksen alla