*Yhteistyössä Ainu

Tällä viikolla ollaan viihdytty ulkona. Lähinnä Muumi kahviloissa, mutta olen löytänyt itseni myös Haru sushista, sekä Freda 28 Picnicistä. Eli takana on ihana viikko, johon on mahtunut tapaaminen useamman ystävän kanssa.

Maanantaina kävimme Pinjan kanssa Fabianinkadulla Mumin Kaffessa ja keskiviikkona Liisankadulla Saippuakuplia olohuoneessa blogin Hannan kanssa. Lauantaina kävimme sitten oman hovikuvaajani Erikan kanssa vetämässä ensin sushiöverit Harussa, josta siirryimme kahville Picnicille.

Paras instatili: @heidi_kuistinkautta. Kuistin kautta blogin ihana, seesteinen instatili täynnä kauniita sisustuskuvia. Iso inspiraationlähde itselleni.

Paras podcast: Valeäidin nauhoitukset. Kuuntelin jaksoja liikenteessä ja nauroin ääneen räkänaurua kaupan kassajonossa. Sama naurunremakka toistui myös vähän myöhemmin metrossa. Totesin olevani täysin jäljessä teinien sielunmaailmasta, vaikka veljieni juttuja tasaiseen tahtiin päädynkin kuuntelemaan. SOS.

Ensipupu saatu blogin kautta.

Ja koska itselle pitää muistaa ehdottomasti nauraa aina välillä, jaan teidänkin kanssanne kuvan, joka ei ole se kaikkein someseksikkäin. Näytän tässä oman elämäni Aina Inkeri Ankeiselta. Olin tikahtua nauruun, kun näin tämän ensimmäisen kerran.

By Pinjan koru saatu.

Paras tv-ohjelma: Yökylässä Maria Veitolan viimeisin jakso. Ai miksi? No koska Maria oli yökylässä Toni Wirtasen luona! Niin ja taisi siellä olla myös Tonin vaimo ja tyttökin. Muuten en tätä sarjaa katsokaan, mutta tämä jakso oli pakko katsoa ja nauhoittaa. Oliko yllätys? Jakso taitaa löytyä Katsomosta, jos joku ei ole ehtinyt sitä katsomaan.

 

Alkuviikosta neuvolan painokontrollissa totesimme, että meidän vauva vain venyy. Suomeksi siis, pituutta tulee koko ajan tasaisella tahdilla, mutta paino nousee edelleen tosi vaivalloisesti. Todennäköisesti vauva kokee saavansa riittävästi maitoa, mutta hurja pituuskasvu syö ravintoa painonnousunkin edestä. Ohjeeksi tuli lisätä lisämaidon määrää. Pari päivää myöhemmin paino olikin sitten ponnahtanut reilu sata grammaa ylöspäin ja lisämaito määrättiin purkuun.

Kyllä tämä paino asia on ehtinyt jo pientä stressiä aiheuttaa. Toivottavasti beben painonnousu löytäisi pian sen oman tahtinsa.

Tuttipullo saatu testiin blogin kautta.

Paras vauvajuttu: Me saatiin kokeiluun Ainulta uusia MAM Feel Good tuttipulloja, jotka ovat lasia. Aivan timanttisia perheeseen, jossa lisämaito lämmitetään vesihauteessa. Maito lämpenee todella nopeasti ja lasi tuntuu helpommalta pitää puhtaana. Lisäksi, jos maito pääsee liian kuumaksi, sen saa jäähdytettyä myös nopeasti kylmässä vedessä.

Suosittelen sydämellisesti näitä pulloja vauvaperheeseen.

Paras taaperojuttu: Retki Fabianinkadun Mumin Kaffeseen. Beben syntymän jälkeen isosisko on päässyt mukaan harmillisen harvoin ja maanantai osoittautui todella kivaksi reissuksi. Totta kai taaperossa oli hieman enemmän vahtimista, kuin vaunuissa nukkuvassa vauvassa.

Perjantaina minä tein päiväretken sairaalaan, sillä selkäni äityi niin kipeäksi ettei edes kävely onnistunut. Huojennukseksi kipu todettiin lihasperäiseksi ja minä sain puhelinnumeron fysioterapeutille. Ilmeisesti nämä selkävaivat tuppaavat olla aika yleisiä pienten lapsen äideillä. Lääkkeeksi määrättiin liikuntaa, johon minä totesin taaperon olevan pitkän viikonlopun kotihoidossa. Kaksivuotiaan kanssa on sula mahdottomuus ”vain makoilla”.

Paras muistutus ikääntymisestä: Sain sairaalassa lainata rollaattoria. Harmittelinkin, kun kukaan ei ollut ottamassa kuvaa tästä vetreästä kaksikymppisestä rollaattorin kanssa. Ja jälleen kerran saatiin hyvät naurut allekirjoittaneen kustannuksella.

Paras yhteiskunnallinen teko: Äänestäminen. Käytiin koko perheen voimin äänestämässä presidentinvaaleissa. Toivottavasti osataan kasvattaa myös meidän tytöistä tulevia äänestäjiä ja saadaan heidät ymmärtämään kuinka tärkeä se oma yksittäinen ääni on.

Viikonloppu oli todella rauhallinen perjantain sairaaladraaman jälkeen. Lauantaina isäntä lähti viettämään vähän poikien iltaa ja kuuntelemaan räppiä. Sunnuntaina meidän perhe kävi äänestämässä ja sen jälkeen vaalihamppareilla. Taapero sai ensimmäisen Happy Mealinsa ja söi hyvällä halulla. Tosin kulinaristista elämystä tärkeämpää taisi olla yhteinen aika koko perheen kesken.

Tämä oli hyvä viikko. Tähän loppuun haluan vinkata instagramtililläni käynnissä olevasta arvonnasta, joka on toteutettu yhteistyössä Ainun kanssa. Jos teillä olisi tilaa yhdelle Ainun juhlavuoden pupulle, niin käykää ihmeessä osallistumassa.

xx

Jenni S.

Kommentit (2)

Teljänneito Jessica
1/2 | 

Onnea tänne uuteen blogikotiin :) Selkäkipuihin suosittelen ehdottomasti Via Vitalin Simoa! Kiropraktikko on ollut minun pelastukseni synnytyksen jälkeen, ihan parasta <3 Eikä tarvitse maksaa itsensä kipeäksi.

Älä huoli vauvelinne pituus/painojutuista, kyllä se siitä sitten kun hän itse niin päättää <3 Haha, naureskelin täällä sanalle "henkkamaukkateinit" :D ja olet niin oikeassa! Myös Lindex, Newbie ja H&M on todella laadukkaat vauvanvaatteissa ja miellyttää omaa silmää. 

On muuten varmasti ajan kysymys et törmätään jossain joku päivä kun samoilla kulmilla pyöritään :)

Käyttäjä148121
Liittynyt29.12.2017

Kiitos onnitteluista ja kiitos vinkistä. Täytynee harkita myös kiropraktiokkoa.

Minäkin uskon pääsääntöisesti siihen, että kyllä se beben kasvu siitä asettuu. Hänen isänsä ja enonsa ovat myös pitkiä ja laihoja, joten mikään ihme jos hänkin on. 

Ja ketjuliikkeiden vauvanvaatteet kunniaan! Niissä on oikeasti hyvä hinta/laatusuhde ja valikoima on todella laaja. Vaihtoehtoja löytyy niin printtifaneille, kuin meille jotka arvostamme ajattomampia ja pelkistetympiä vaihtoehtoja. 

Helsinki on pieni paikka, joten on tosiaankin ajan kysymys milloin törmätään.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Helsinkiläistynyt maalaistyttö, esteetikko, arjenfiilistelijä, yhden kotikoomikon avovaimo ja kahden pienen tytön äiti.

Big mamas home on tyyliblogi, jonka keskiössä on koti. Etsin keinoja tehdä arjesta ja elämäntavastani omannäköistä, sekä etsin yhä sitä omaa klassisen boheemia tyyliä niin sisustamisen, pukeutumisen, kuin kauneudenkin saralla. Samaan aikaan tavoitteena on tehdä pikkulapsiarjesta edes hieman helpompaa ja parempaa. Aikuisen ei tarvitse unohtaa itseään, vaikka tuleekin vanhemmaksi ja omista jutuista voi nauttia myös lasten kanssa.

Tervetuloa blogiini!

Contact:

bigmamasblog@outlook.com

Hae blogista

Blogiarkisto

2018

Instagram

Sisältö jatkuu mainoksen alla