Koska meillä on meneillään koon vaihtaminen Baby B:n kanssa, ajattelin koota teille postauksen vastasyntyneen vaatevarastosta. Tällä me selvisimme oikein mukavasti ensimmäiset kolme kuukautta. Joitain juttuja olisi riittänyt vähempikin määrä, mutta en kokenut mitään olevan liian vähän.

Tulevat vanhemmat voivat halutessaan käyttää tätä listaa vauvanvaatteita hankkiessaan. Nämä vaatteet ovat olleet lähinnä kokoa 56. Sieltä löytyy myös muutama koon 50 vaate isommalla mitoituksella ja pari 50-56 tuplakokoa. Meidän tytöt ovat olleet kumpikin yli 50 senttisiä syntyessään, joten pienemmät vaatteet eivät olisi heille mahtuneetkaan.

Vastasyntyneen vaatevarasto:

11 housut

3 puolipotkuhousut

4 sukkahousut

11 podya

1 mekko

4 yöpukua

Vastasyntyneen ulkovaatteet:

1 neulehaalari

1 toppahaalari

3 pipoa

1 tumput

1 villasukat

2 töppöset

Värimaailma oli hempeä, pääosin valkoinen, mikä ei tuottanut ongelmia vastasyntyneen kanssa. Nämä valkoiset bodyt kun eivät sotkeutuneet bataattisoseeseen, tahranpoistosta ei tarvinnut huolehtia.

Housuja ja bodyja meillä oli kaikkein eniten. Niitä on hyvä olla, sillä vauvat pulauttelevat. Ja meidän vaatteissa oli välillä tahroja myös minun syömisistäni, jos jouduin syömään vauva sylissä. Ehkä vähän vähempikin määrä olisi riittänyt, mutta näin puhtaat vaatteet eivät päässeet loppumaan. Ja kun kaikki olivat kivoja, niitä tuli myös käytettyä.

Puolipotkuhousuille heräsin vasta tämän toisen vauvan kohdalla ja ne olivatkin yllättävän ihania ja käytännöllisiä.

Meillä on molempien kanssa toimineet kaikkein parhaiten sukkahousut. Vaikka pienet sukat ovat mitä suloisimpia, meillä ne eivät ikinä pysyneet jalassa ja hävisivät helposti. Neljillä sukkahousuilla pärjäsi hyvin.

Vastasyntyneellä mekot ovat hieman hankalia. Tämä yksi meillä käytössä ollut mekko oli sellainen bodymallinen, mikä toimi parhaiten. Tähän ei ole luettu kastejuhlassa ollutta pitsimekkoa. Sen kanssa selvittiin ihan hyvin sen parin tunnin mittainen kahvitilaisuus. Arjessa koen itse bodyt ja pöksyt näppärämmiksi pienen vauvan kanssa.

Mitä ulkovaatteisiin tulee, vauva ei olisi tarvinnut kolmea pipoa ja kaksia töppösiä ja vielä villasukkia. Pipolla ja villasukilla pötkii pitkälle. Pienet töppöset olivat kuitenkin niin suloisia, että päädyin ostamaan niitä jopa kahdet.

Jos kiinnostaa, mistä meidän lastenvaatteet pääsääntöisesti löytyy, niin kannattaa käydä lukemassa Vinkit vauvanvaate ostoksille-postaus.

xx

Jenni S.

 

Kommentit (4)

Lurre
1/4 | 

Hauskaa miten kaikilla on eri mieltymykset :) Meillä on pikkuvauvankin kanssa käytetty paljon tunikoita ja mekkoja, ja puolipotkarit taas on itselle ihan nounou :) Tosin juu, lidlin sukat on tähän mennessä olleet ainoat, jotka pysyy jalassa :D 

Käyttäjä148121
Liittynyt29.12.2017

Sanopa muuta ja hauskaa, miten nämä mieltymykset saattavat muuttua ihan lapsikohtaisesti. Esikoisen aikana sanoin, että meidän lapsia ei tulla kyllä  I K I N Ä  pukemaan yksiinkään nallehaalareihin. Voin sanoa, että Baby B:llä on kyllä jos jonkinlaista nalleasua ja pipoa. :'D Potkuhousuistakin innostuin kakkosen myötä.

Vierailija
2/4 | 

Halusin instastoryn innoittamana tulla jättämään tsemppikommentin: Meillä myös 'baby b:llä' nousi paino huonosti. Imetys sujui hänen kohdallaan yhtä hyvin kuin esikoisella mutta paino laahasi koko ajan reippaasti. Tosin toinen tulokas ei ollut niin kova tissillä roikkuja kuin esikoinen :D Neuvolassa kahden pienen lapsen äidille sanottiin vaan että "yritä lepäillä ja nukkua tarpeeksi jos maitoa tulee vaan liian vähän". Pahinta ehkä mitä voi sanoa koska harvalla tähän on ihan oikeasti mahdollisuus. Laitettiin vähän niinkun omaksi syyksi; vauva ei kasva koska sinä et varmaan nuku tarpeeksi. No ensimmäisen 5kk aikana paino nousi yhteensä 2 kiloa mutta sitten kiinteiden aloituksen jälkeen painoa tulikin 1 kuukaudessa yli kilo :-) Edelleen on hoikka neiti mutta koko ajan ollut pirteä ja hyvinvoiva aivan kuten teidänkin kuopus näyttäisi olevan <3 Neuvolassa ei ainakaan meidän kohdalla kukaan kiinnittänyt huomiota tarpeeksi esim.vauvan energian kulutukseen. Meillä kävellään tukea vasten nyt 7kk ikäisenä ja ryömimään lähdettiin 4kk iässä. Joten luonnollisesti ehkä kulutus oli vain suurempaa kuin mitä vauva jaksoi syödä. Tsemppiä! Neuvolasta saa hyviä neuvoja mutta mielestäni välillä unohdetaan yksilöllisyys ja tuijotetaan liikaa käyriin ja numeroihin. Hyvä tietysti että poikkeamiin puututaan etenkin vauvan kohdalla mutta asioiden esittäminen ei kaikilla terkkareilla aina ole ihan parasta mahdollista ulosantia.

Käyttäjä148121
Liittynyt29.12.2017

Kiitos tsemppiviestistä. <3 Tiedän, että en ole ainoa näiden asioiden kanssa, mutta on se jännää miten imetys menee niin kipeästi ihan ytimeen asti. Meillä on onneksi maailman ihanin terkkari, joka osaa ajatella myös järjellään. Tietysti, joissain jutuissa hänenkin kätensä ovat sidotut, koska hänen on pakko toimia omien ohjeistustensa mukaan.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Helsinkiläistynyt maalaistyttö, esteetikko, arjenfiilistelijä, yhden kotikoomikon avovaimo ja kahden pienen tytön äiti.

Big mamas home on tyyliblogi, jonka keskiössä on koti. Etsin keinoja tehdä arjesta ja elämäntavastani omannäköistä, sekä etsin yhä sitä omaa klassisen boheemia tyyliä niin sisustamisen, pukeutumisen, kuin kauneudenkin saralla. Samaan aikaan tavoitteena on tehdä pikkulapsiarjesta edes hieman helpompaa ja parempaa. Aikuisen ei tarvitse unohtaa itseään, vaikka tuleekin vanhemmaksi ja omista jutuista voi nauttia myös lasten kanssa.

Tervetuloa blogiini!

Contact:

bigmamasblog@outlook.com

Hae blogista

Blogiarkisto

2018

Instagram

Sisältö jatkuu mainoksen alla