Äiti, isä, 1,8 lasta, koira, oma rivitalonpätkä ja farmariauto. Siinä suomalaisen perheidyllin kulmakivet. Sunnuntaisin käydään yhdessä vaunukävelyillä, mätsäävissä tuulipuvuissa. Näkeekö kukaan muu mielessään tämän kuvan?

Esikoisen raskaus- ja vauva-aikana, minulla oli omassa epävarmuudessani tarve suorittaa omaa äitiyttäni. Koin valtavaa painetta tehdä asioita muiden hyväksi havaitsemalla tavalla. Siitä puolestaan seurasi aivan tyhjänpäiväistä stressiä. Varsinkin, kun kaikki meistä tietävät ettei vanhempana voi onnistua odotusten mukaan. Teki miten vain, aina tekee väärin jonkun mielestä.

Jotkut ajattelevat minun myyneeni sieluni äitiydelle, kun valmistan itse soseet. Toisten mielestä olen täysin vastuuton, kun meillä käytetään kestovaippoja. Kolmannen mielestä olen täysin hippi, kun innostuin kantoliinasta enemmän, kuin -repusta.

By Pinja koru saatu.

Pikku hiljaa esikoisemme kanssa oivalsin, että voin ihan hyvin tehdä omasta äitiydestäni omannäköistäni. Ei minun tarvitse elää muiden tavalla, joka ei välttämättä sovi meidän perheelle. Voin kertoa, että meidän elämä muuttui paljon ja ainoastaan parempaan suuntaan tämän oivalluksen myötä. Tämä toinen vauvavuosi on alkanut paremmin, kuin hyvin. Osittain siksi, että meillä on ihastuttava, tyytyväinen vauva ja myös siksi, että osaan ottaa tämän homman paljon rennommin.

Omaa elämää ei tarvitse muuttaa lapsen myötä. Toki moni asia muuttuu, se on vain luonnollista. Elämästä tulee enemmän aikataulutetumpaa ja vähän vähemmän sponttaanimpaa. Omista tavoistaan ja tottumuksistaan voi silti pitää kiinni. Lapsi tulee mukaan vanhempiensa elämään, eikä päin vastoin. Ei meidän tarvitse lähteä muokkaamaan itseämme, vaikka meistä tuleekin vanhempia. Ja lapset on alusta asti meidän vanhempien kuvia, niin geneettisesti, kuin kulttuurillisestikin.

Eli tehdään asiat juuri niin, kuin meistä hyvältä tuntuu. Ei ne lapset pilalle mene soseista tai kantorepuista.

xx

Jenni S.

P.s. Anteeksi, että Viikkokatsaus jäi tällä viikolla väliin. Vanha läppärini päätti hävittää lähes valmiin postauksen bittiavaruuteen kymmeneltä illalla. Ensi viikolla sitten taas.

Kuvat: Pinja Tuominen | Editointi: Minä

Minut ja blogini löydät myös sosiaallisesta mediasta.

Facebook | Instagram | Pinterest

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Helsinkiläistynyt maalaistyttö, esteetikko, arjenfiilistelijä, yhden kotikoomikon avovaimo ja kahden pienen tytön äiti.

Big mamas home on tyyliblogi, jonka keskiössä on koti. Etsin keinoja tehdä arjesta ja elämäntavastani omannäköistä, sekä etsin yhä sitä omaa klassisen boheemia tyyliä niin sisustamisen, pukeutumisen, kuin kauneudenkin saralla. Samaan aikaan tavoitteena on tehdä pikkulapsiarjesta edes hieman helpompaa ja parempaa. Aikuisen ei tarvitse unohtaa itseään, vaikka tuleekin vanhemmaksi ja omista jutuista voi nauttia myös lasten kanssa.

Tervetuloa blogiini!

Contact:

bigmamasblog@outlook.com

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
Sisältö jatkuu mainoksen alla