Ruusut ovat kauniita klassisia kukkia, jotka näyttävät kauniilta niin yksinään, kuin minkä tahansa kokoisessa kimpussa. Eikä maailmassa taatusti ole naista, joka ei ilahtuisi saadessaan kumppaniltaan ruusuja. Eikä ole myöskään äitiä, joka ei ilahtuisi äitienpäiväruusuista.

Jatkan nyt postaussarjaani, jossa kerron, miten nauttia eri leikkokukista mahdollisimman pitkään. Tällä kertaa vuorossa on ruusut, joita saa melkein mistä vaan, aivan ympäri vuoden. Plantageneissa on muuten myynnissä myös leikkokukkia, joissa on todella hyvä hinta/laatusuhde ja sesonkikukkia on paremmin saatavilla, kuin marketeissa.

  1. Poista ruusuista ylimääräiset lehdet. Veden alle jäävät lehdet kasvattavat bakteereita ja likaavat veden, mikä lyhentää kukkien kestoa.
  2. Leikkaa varsiin viistoon uudet imupinnat. Minä käytän tähän tarkoitukseen leikkokukkaveistä, mutta ihan tavallinen veitsi käy.
  3. Ruusu on puuvartinen kukka, joten se viihtyy parhaiten runsaassa, lämpimässä vedessä. Kannattaa laittaa ainakin ensimmäisellä kerralla niin kuumaa vettä, kuin hanasta tulee, että kukat lähtevät varmasti imemään sitä.
  4. Vaihda vesi päivittäin ja leikkaa uudet imupinnat joka toinen päivä.

Näillä neuvoilla saat ruusut kestämään kauniina, jopa yli viikon.

Vinkki: Jos ostaa kotiin usein leikkokukkia, kannattaa hankkia leikkokukka veitsi, joka helpottaa suunnattomasti imupintojen leikkaamista. Muun muassa Plantagen myy näitä veitsiä.

xx

Jenni S.

 

Lue myös: Kuinka nauttia tulppaaneista pitkään?

Seuraathan minua ja blogiani jo somessa.

Facebook | Instagram | Pinterest | Bloglovin

Kommentit (8)

Vierailija
1/8 | 

Itse hankin Kierrätyskeskuksesta kukat, jos sellaisia tahdon. Siellä myydään Prisman kakkosluokan kukkia, joita ei laiteta myyntiin ollenkaan kaupassa (menevät muutoin roskiin). Kukat säilyvät meillä aina noin kahdesta viikosta kolmeen viikkoon. Harvoin ostan ruusuja vaikka niitäkin on Kierrätyskeskuksessa myynnissä. Kauniit kuvat :)

Käyttäjä148121
Liittynyt29.12.2017

Hei hienoa, että kierrätyskeskus tekee tuollaistakin. 👍 Kukkien kesto riippuu myös paljon kukkien lajikkeesta. Ruusujen kanssa reilu viikko on jo tosi hyvin.
Hyvää vappua!

Käyttäjä148121
Liittynyt29.12.2017

Ole hyvä. 🌹 Itse olisin kaivannut aikanaan tälläisia ohjeita, joten siksi kirjoitan näitä nyt ylös. Seuraavaksi vuorossa ovat todennäköisesti liljat.

Maisa80
3/8 | 

Ruusut ovat kauniita. Hyviä vinkkejä, olen tosi laiska vaihtamaan vettä ja en tiennyt, että ne voi laittaa kuumaan veteen. Olen aina ajatellut, että vähän lämpöinen vesi riittää. Itselläni koristaa kirjahyllyä kuivattu valkoinen ruusukimppu. Se onkin varmaan ainut leikkokukka minkä voi kuivata. Kimppu näyttää kuivattuna edelleen hyvältä, mutta eritavalla kuin tuoreena.

Käyttäjä148121
Liittynyt29.12.2017

Eräs kukkakauppias neuvoi tämän kuuman veden ja se oikeasti pidentää ruusujen kestoa. Ilmeisesti ne jaksavat imeä paremmin kuumaa kuin kylmää vettä.
Ihanaa vappua.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Helsinkiläistynyt maalaistyttö, esteetikko, arjenfiilistelijä, yhden kotikoomikon avovaimo ja kahden pienen tytön äiti.

Big mamas home on tyyliblogi, jonka keskiössä on koti. Etsin keinoja tehdä arjesta ja elämäntavastani omannäköistä, sekä etsin yhä sitä omaa klassisen boheemia tyyliä niin sisustamisen, pukeutumisen, kuin kauneudenkin saralla. Samaan aikaan tavoitteena on tehdä pikkulapsiarjesta edes hieman helpompaa ja parempaa. Aikuisen ei tarvitse unohtaa itseään, vaikka tuleekin vanhemmaksi ja omista jutuista voi nauttia myös lasten kanssa.

Tervetuloa blogiini!

Contact:

bigmamasblog@outlook.com

Hae blogista

Blogiarkisto

2018

Instagram

Sisältö jatkuu mainoksen alla