Sain Soman yhteistyöpostaukseen kommentin, joka käsitteli näitä minun lastenvaatteidenosto tottumuksia. Ja kuten meillä bloggaajilla on silloin tällöin tapana, vastaan kiperään kommenttiin postauksella.

Koru saatu.

Ensimmäiseksi haluan tähdentää, että minun ei ole tarkoitus arvostella tai lytätä yhtään lastenvaatteita valmistavaa yritystä tai mitään muutakaan yritystä, isoa tai pientä, kotimaista tai ulkomaista. Tällä hetkellä minä vain puhtaasti ihmettelen tätä vallitsevaa lastenvaatebuumia. Sitä miten monet käyttävät ne hyvin vähäiset, ehkä viimeiset rahansa, tiettyihin lastenvaatteisiin statuksen vuoksi. Ja sitä miten puhki kuluneen vaatteen arvo voi olla vielä kymppejä. Ja sitten meillä on some täynnä identtisesti puettuja lapsia.

Ihan ymmärtämättömyyttäni saatan olla sanomisissani joskus hieman tiukka.

Minä tuuletan ketjuliikkeitä, välillä ehkä aavistuksen kärkkäästi, koska niistä saa hyviä, kauniita ja kestäviä vaatteita kohtuuhinnalla. Varsinkin, kun henkkamaukalta saan kolmet uudet legginssit, samalla hinnalla mitä kirpparilla pitäisi pulittaa puhki kuluneista rodineista. Tarkoitukseni ei ole kuitenkaan arvostella muiden valintoja, kukin tekee kuin itselle tuntuu sopivalta.

Myös meidän tyttöjen tyyliä piristetään silloin tällöin jollain merkkiasusteella. Olihan Little E:llä viime keväänä käytössä Papun rusettipipo, jonka olin itse ostanut. Vaikka aavistuksen pihinä naisena, olin metsästänyt hänelle sellaisen messu- ja poistohintaisen yksilön. Itselleni voisin ostaa rusettipipon täydellä hinnalla, kosta pystyn käyttämään sitä pidempään kuin tyttäreni. Sama periaate pätee muidenkin merkkivaatteiden kanssa.

Koru saatu.

Lisäksi kommentissa tiedusteltiin, miksi Soma olisi muka parempi, kuin esimerkiksi Gugguu. Periaatteessa ei olekaan, mutta itse kannatan sitä, että Soman tuotteet myös valmistetaan Suomessa. Itse ostan tässä tapauksessa mielumin Suomessa valmistettuja tuotteita ja samoin tuen näitä yrityksiä mielelläni blogissani. Olen myös valmis maksamaan näistä yksittäisistä tuotteista vähän korkeampaa hintaa, jos valmistajakin on kotimainen.

Ja toiseksi, enhän minä voi yhteistyöpostauksessa alkaa kehumaan samaan aikaan muita yrityksiä.

Pipo saatu.

Ja tähän loppuun tiedoksi, että teen ja aion tehdä jatkossakin yhteistyötä vain omannäköisten yritysten kanssa. Kaikki ovat sellaisia, joiden tuotteita meidän perheessä käytettään ja käytettäisiin muutenkin. Haluan, että niin yhteistyökumppanit, kuin lukijatkin voivat oikeasti luottaa minun sanaani, enkä myy sieluani ilmaisesta piposta.

Ja perustelen kyllä mielelläni omat näkemykseni auki, jos jonkin kuulostaa oudolta, joten kysykään ihmeessä.

Ihanaa loppuviikkoa!

xx

Jenni S.

Kommentit (8)

Vierailija
1/8 | 

Tämä oli hyvä postaus. Avasit mukavasti sinun näkemyksiäsi ja perustelit vielä hyvin. Sinun postauksiasi lukee aina mielellään.

Käyttäjä148121
Liittynyt29.12.2017

Kiitos. Ihanaa kuulla. <3 Ajattelin, että tässä tapauksessa on hyvä vähän perustella niitä omia näkemyksiä. Ja nämä ovat vain minun mielipiteitäni, eivätkä mikään absoluuttinen totuus. :)

Vierailija
2/8 | 

Hei! Pakko kommentoida kun allekirjoitan täysin ajatuksesi lastenvaatteiden hankinnasta!
Some on tehnyt sen, että lapsia ja lasten vaatteita esitellään siellä kuin sisustusta! Kymmenen vuotta sitten ei vielä ollut tällaista, oma vanhin nyt 12v. Herkästi tulee sellainen olo, että jää joko itse tai lapsi jää paitsi jostain, jos ei ole merkkivaatteita. Se on joku itsetunnon jatke...
Suosin itsekin mahdollisuuksien mukaan kotimaista, mutta en voi ostaa kolmenkympin housuja lapselle, joka kuluttaa ne hetkessä puhki...

Käyttäjä148121
Liittynyt29.12.2017

Kiitos kun kommentoit. Niin, ennen somea oli varmasti erilaista. Mutta ennen ei myöskään ollut näitä lastenvaatteisiin erikoistuneita brändejä. Ei meillä ala- tai yläasteella ollut ketään lettilegginsseissä. Kaikki käyttivät henkkamaukkaa ja muita ketjumerkkejä.

Ja kun viime keväänä esikoinen onnistui hinkkaamaan yksistä legginsseistä takapuolen puhki "laskiessaan" alas portaita, olin kiitollinen etteivät ne maksaneet kolmeakymppiä. :)

Mutta kukin tyylillään.

Vierailija
3/8 | 

Henkkamaukan vaatteissa saattaa valitettavasti olla vaikka mitä vaarallisia kemikaaleja eikä luomupuuvilla merkintäkään takaa sitä ettei niitä olisi jollain myrkyillä käsitelty. Siksi itse ostan ennemmin merkkivaatteita (ja mielellään kotimaisia), jotka on valmistettu ökö-tex-standardin mukaisesti eli niiden valmistuksessa ei ole käytetty haitallisia kemikaaleja. Niitä saa edullisestikin kun kaupat myyvät poistuvia mallistoja alessa. Suosin myös käytettyjä vaatteita, joista kemikaalit on jo moneen kertaan pesty pois.

Käyttäjä148121
Liittynyt29.12.2017

Kiitos kommentista ja siitä, että nostit myös tämän puolen asiasta esille. <3 Olen tietoinen tästä ja siksi meillä pestään kaikki vaatteet ennen käyttöä. Ja onneksi nykypäivänä myös ketjuliikkeet ovat alkaneet hiljalleen heräämään näihin eettisiin seikkoihin.

Vierailija
4/8 | 

Itse olen alkanut panostamaan niin lapsen kuin omissakin vaatteissa eettisesti ja ekologisesti valmistettuihin merkkeihin. Toki ostan myös ketjuliikkeistä, mutta niistäkin yritän valita pienimmän pahan mukaan. :)

Pointtina ei todellakaan ole joku tietty merkki vaan se, että vaatetta ei ole tehty riistämällä ihmisiä (lapsia) tai luontoa.

Itse välttelen kuitenkin kaikkein suosituimpia tuotteita näiltä merkeiltä, koska en halua että minä tai lapseni näyttää kävelevältä tuotemerkiltä. Valitettavasti aikuisten vaatteissa on vielä omaan makuun rajattu valikoima, mutta vähitellen voi rakentaa omaa vaatevarastoa kun sopivia vaatteita löytyy.

Toki eettisesti valmistetut vaatteet ovat kalliimpia, mutta meillä ovat olleet ainakin pitkäikäisiä, eikä taapeeronkaan vaatekaapin tarvitse olla ylitsepursuava. Omasta puhumattakaan, aina kuitenkin ne lempparivaatteet päällä. :)

Itse ostan vaatteita paljon aleista, jolloin hintaero ketjuliikkeisiin ei edes ole kovin suuri. Ja hyväkuntoista käytettyä on myös tarjolla, meiltä ainakin lähtee monesti yhden tytön jäljiltä uudenveroisena eteenpäin.

Itsekään en ymmärrä merkkien perässä juoksemista, eikä sekään enää ole ekologista jos koko ajan ostellaan uutta yli tarpeen vain siksi, että on vaan pakko saada se uusin must-juttu. Kaikkein vähiten ymmärrän ylikalliita, epäeettisesti tuotettuja vaatteita. Sitten ennemmin ketjuliikkeestä kohtuuhintaan.

Ja olet oikeassa, onneksi moniketjuliike on mennyt ekologisuudessa ja eettisyydessä eteenpäin, mutta kokonaan ongelmat eivät tule koskaan poistumaan. Eikä kenenkään kannata elää yli varojensa missään suhteessa.

Pitkä kommentti, mutta halusin tuoda esiin sen, ettei kaikki osta merkkejä merkin vuoksi. :)

Käyttäjä148121
Liittynyt29.12.2017

Kiitos kommentistasi ja hienoa, että avasit omaa kantaasi. Nämäkin ovat tärkeitä pointteja. Meillä painaa vaakakupissa tällä hetkellä kaikkein eniten se kohtuullinen hinta, oman tyylin ohella. 

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Helsinkiläistynyt maalaistyttö, esteetikko, arjenfiilistelijä, yhden kotikoomikon avovaimo ja kahden pienen tytön äiti.

Big mamas home on tyyliblogi, jonka keskiössä on koti. Etsin keinoja tehdä arjesta ja elämäntavastani omannäköistä, sekä etsin yhä sitä omaa klassisen boheemia tyyliä niin sisustamisen, pukeutumisen, kuin kauneudenkin saralla. Samaan aikaan tavoitteena on tehdä pikkulapsiarjesta edes hieman helpompaa ja parempaa. Aikuisen ei tarvitse unohtaa itseään, vaikka tuleekin vanhemmaksi ja omista jutuista voi nauttia myös lasten kanssa.

Tervetuloa blogiini!

Contact:

bigmamasblog@outlook.com

Hae blogista

Blogiarkisto

2018

Instagram

Sisältö jatkuu mainoksen alla