Meidän perheessä mennään monessa asiassa perse edellä puuhun ja rapatessa roiskuu menttaliteetilla. Niin tänäkin viikonloppuna. Meillä oli kyllä hyvät suunnitelmat juhannukselle, mutta ne menivät aivan viime hetkellä penkin alle.

Olimme suunnitelleet lähtevämme ystävien luokse juhannusta viettämään. Tarkoitus oli grillata ja saunoa, lapset viihdyttäisivät toisiaan ja vanhemmat parantaisivat maailmaa. Ikävä kyllä ystäviemme pieni tytär sairastui flunssaan ja totesimme, että nyt on paras siirtää grillailut toiseen kertaan. Mielikuva flunssaisesta taaperosta ja bebestä ei ollut kovin houkutteleva.

Siinä me sitten mietimme juhannusaattona, mitä sitä tekisi. Samaan aikaan, kun ikkunan takana raivosi tuuli, joka oli onnistunut repimään naapuri pihan puista oksia irti. Ensimmäiseksi minä aloin googlata, millaista tekemistä asuinalueellamme olisi juhannuksena tarjolla. Luovutin, kun tuorein paikallinen juhannusjuhla ohjelmisto oli vuodelta 2016.

"Haluaisin tarjoilla tyttärilleni pinterest-pyhiä

Little E sai juuri sopivasti kutsun mummilaan. Ainakin yhden juhannus olisi pelastettu. Kyydin tullessa neiti sysäsi kaikki kantamukset papalle ja lähti itse juoksemaan autolle iloisesti nauraen. Niin kiireellä, että ei äidille ehtinyt pusua antamaan.

Little E:n lähtiessä nauttimaan maalaisjuhannuksesta, me kyhäsimmekin mieheni kanssa kokoon sellaisen kotikutoisen pikajuhannuksen. Grilliruokaa, pullo viiniä, yöttömästä yöstä nauttiva bebe, sekä yksi hyvin nopeasti kadonnut mutakakku, eikä se meidän juhannus ollut yhtään pöljempi.

Tästä tuli mieleen viime joulu ja meidän surkea kuusenhaku reissu, jonka jälkeen päädyimme varisevaan tekokuuseen. Sekä vappu, jolloin haimme vappupallot, sekä munkkeja lähimarketista samalla, kun ulkona tuuli ja satoi vaakaan jäätävää vettä. Hyvin usein kuvitelmat ovat todellisuutta idyllisemmät.

"Olemme tehneet jonkinlaisen jatkuvan evakkosopimuksen mummilaan.

Vaikka haluaisinkin tarjoilla tyttärilleni ihania muistoja ja pinterest-pyhiä, aina se ei vain ole mahdollista. Olenkin ottanut agendaksi sen, että meni miten meni, niin pääasia on perheessä ja yhdessäolossa. Haluan tarjota lapsille hauskoja hetkiä, joita he voivat hyvillä mielin muistella sitten vanhempina. Isi rakentamassa heidän kanssaan maailman suurinta lumiukkoa tai kantamassa vuorotellen harteilla, samalla kun he pitävät tiukasti kiinni vappupalloistaan. Minun leipomani britta-kakku kesäisessä pöydässä tai leipomosta haetut munkit, kun isä ei vieläkään anna minun koskea kuumaan rasvaan. Tai sitten he muistelevat juuri sitä vappua, kun ovat kumpikin olleet tosi kipeänä. Silloin sai katsoa juuri sen tietyn elokuvan ja äiti teki laseihin laimennettua omenamehua. Sillä ovathan ne pyhätkin elämää.

Perinteitä unohtamatta.

Meillä on monta vuotta aikaa harjoitella tätä pyhien viettoa ja juhlien järjestämistä. Ehkä sitten, kun tytöt ovat koulussa, meilläkin on niitä pinterest-pyhiä. Tai sitten olemme jo luovuttaneet ja tehneet jonkinlaisen jatkuvan evakkosopimuksen mummilaan pyhien ajaksi.

xx

Jenni S.

 

Miten teidän juhannuksenne sujui? Kommentoi postausta ja seuraa somessa.

Facebook | Instagram | Bloglovin | Pinterest

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Helsinkiläistynyt maalaistyttö, esteetikko, arjenfiilistelijä, yhden kotikoomikon avovaimo ja kahden pienen tytön äiti.

Big mamas home on tyyliblogi, jonka keskiössä on koti. Etsin keinoja tehdä arjesta ja elämäntavastani omannäköistä, sekä etsin yhä sitä omaa klassisen boheemia tyyliä niin sisustamisen, pukeutumisen, kuin kauneudenkin saralla. Samaan aikaan tavoitteena on tehdä pikkulapsiarjesta edes hieman helpompaa ja parempaa. Aikuisen ei tarvitse unohtaa itseään, vaikka tuleekin vanhemmaksi ja omista jutuista voi nauttia myös lasten kanssa.

Tervetuloa blogiini!

Contact:

bigmamasblog@outlook.com

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
Sisältö jatkuu mainoksen alla