Pioni on kesän kukka. Se on niin kaunis ja runsas, että jo yksi kukkanen on näyttävä ja kolmesta saa upean kimpun. Pionikausi alkaa toukokuussa ja päättyy heinäkuuhun.

Jatkan nyt postaussarjaani, jossa jaan vinkit siihen, miten leikkokukat saa kestämään maljakossa mahdollisimman pitkään. Nyt vuorossa on pioni. Vaikka niiden kausi alkaakin olla lopuillaan, niin jostain saattaa vielä löytää näitä luonnon omia pom pomeja.

  1. Pioni viihtyy parhaiten korkeassa maljakossa. Matala astia ei välttämättä tue pitkää vartta ja painavaa nuppua riittävästi.
  2. Poista veden alle jäävät lehdet, sillä ne keräävät bakteereja ja leikkaa terävällä veitsellä uusi imupinta viistoon.
  3. Kovavartinen pioni viihtyy lämpimässä, runsaassa vedessä.
  4. Pioni on herkkä kukka. Vaihda vesi, huuhdo varret ja leikkaa uudet imupinnat päivittäin.

Vinkki: Pioni on erityisen herkkä lämmölle. Se kukkii ja kuihtuu nopeasti lämpimässä huoneilmassa. Pionien ja muiden leikkokukkien kestoa maljakossa voi pidentää, nostamalla ne yöksi viileään, jos se on mahdollista.

Toivottavasti näistä leikkokukkien hoito-ohjeista on hyötyä teille. Muut kukkajutut löydät Kukat-tunnisteen alta. Sieltä löytyy jo vinkit ruusujen ja tulppaanien hoitamiseen.

Helteistä viikkoa teille kaikille.

xx

Jenni S.

Kommentoi postausta alas ja seuraa meitä somessa!

Facebook | Instagram | Bloglovin | Pinterest

Kommentit (2)

Käyttäjä148121
Liittynyt29.12.2017

Moikka. Ilmeisesti lämmin vesi jouduttaa kukkien aukeamista. Eli maljakkoon lämmintä vettä ja imupinnat viistoon. Kannattaa pitää kukat silloin myös lämpimässä ilmassa.
Toivottavasti näistä on apua. ❤

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Helsinkiläistynyt maalaistyttö, esteetikko, arjenfiilistelijä, yhden kotikoomikon avovaimo ja kahden pienen tytön äiti.

Big mamas home on tyyliblogi, jonka keskiössä on koti. Etsin keinoja tehdä arjesta ja elämäntavastani omannäköistä, sekä etsin yhä sitä omaa klassisen boheemia tyyliä niin sisustamisen, pukeutumisen, kuin kauneudenkin saralla. Samaan aikaan tavoitteena on tehdä pikkulapsiarjesta edes hieman helpompaa ja parempaa. Aikuisen ei tarvitse unohtaa itseään, vaikka tuleekin vanhemmaksi ja omista jutuista voi nauttia myös lasten kanssa.

Tervetuloa blogiini!

Contact:

bigmamasblog@outlook.com

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
Sisältö jatkuu mainoksen alla