Alkuvuodesta ei voi mitenkään välttyä siltä perinteiseltä kuntoilu ja terveysbuumilta. Ihmiset heräävät aina vuoden alussa ja uudestaan syksyllä siihen, että nyt pitää päästä kuntoon. Kuntosalit täyttyvät, terveystuotteiden ja urheiluvaatteiden myynti nousee. Hetkellisesti. Loppukeväästä siellä kuntosalilla ei käy enää muut kuin ne elämäntapaurheilijat.

Minä en ole koskaan päässyt tähän buumiin kiinni. Ehkä olen liian mukavuudenhaluinen. Toki minullekin on tullut niitä ”nyt on pakko laihduttaa”-jaksoja. Ne ovat kestäneet sen pari viikkoa. Ei kovin hyödyllistä. Itse uskon kestävämpiin ratkaisuihin oman hyvinvoinnin parantamiseksi.

Kuva: Pinja Tuominen | Editointi: Minä

By Pinjan koru on saatu.

Kai se on nuo lähestyvät 3 ja 0, jotka ovat muuttaneet ajatusmaailmaani ja saaneet minut ajattelemaan enemmän hyvinvointia. En ole enää kauaa parikymppinen, joten nyt olisi hyvä hetki tehdä muutoksia.

Minulle hyvinvointi ei ole sitä, että kaksi kertaa vuodessa, tietyn ajanjakson ajan, annetaan itsestään 120% ja loppu aika perseillään. Minä haluan voida kokonaisvaltaisesti hyvin ja ottaa hyvinvoinnin osaksi koko elämääni. Uskon, että jos elän hyvin ja terveellisesti 85% vuodesta, joulun konvehtiöverit ja muut vastaavat mahtuvat siihen 15% ja ovat ihan okei.

Minulle iso-osa hyvinvointia on se, että olen sinut itseni kanssa. Olen ollut oikeastaan koko aikuisikäni roimasti ylipainoinen ja suurimman osan siitä ajasta olen ollut epävarma ja ahdistunut sen vuoksi. Äitiyden myötä opin olemaan armollinen itselleni. Opin hyväksymään itseni sellaisena kuin olen. Kaikkine kurveineni ja makkaroineni.

Käsittelin muuten ajatuksia raskauden jälkeisestä palautumisesta aiemmin tässä postauksessa.

Lupasin itselleni tämän toisen raskauden jälkeen, että lähden etsimään elämääni parempia elämäntapoja ja liikunnaniloa. Enkä tee sitä varsinaisesti laihtuakseni, vaan voidakseni ja jaksaakseni paremmin.

Minulle hyvinvointi ei kuitenkaan ole pelkästään sitä liikuntaa ja terveellisesti syömistä. Minulle hyvinvointi on kaikkea. Se on sitä, että syön ennen kaikkea hyvin ja tasapainoisesti. Se on sitä, että viihdyn kotonani. Haluan pitää ympäristöni siistinä ja järjestyksessä. Se auttaa minua jaksamaan tässä arjessa. Hyvinvointi on sitä, että käyn vaunulenkeillä, kun olen vienyt Little E:n hoitoon ja muistan nähdä ystäviäni. Se on myös sitä, että jaksan pitää itsestäni huolta.

Kuva: Pinja Tuominen | Editointi: Minä

Etsin tässäkin asiassa sitä omaa tyyliäni ja varmasti parin yrityksen, sekä erehdyksen kautta. Tavoite olisi kuitenkin se, että löytäisin sen oman tapani voida paremmin.

Mitä osa-alueita te luette omaan hyvinvointiinne? Entä onko teillä vinkkejä, miten voisi panostaa siihen omaan hyvinvointiin?

xx

Jenni S.

P.S. Kuvat on otettu Helsingin Deliberi K7:ssä. Tosi kiva ja näyttävä paikka. 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Helsinkiläistynyt maalaistyttö, esteetikko, arjenfiilistelijä, yhden kotikoomikon avovaimo ja kahden pienen tytön äiti.

Big mamas home on tyyliblogi, jonka keskiössä on koti. Etsin keinoja tehdä arjesta ja elämäntavastani omannäköistä, sekä etsin yhä sitä omaa klassisen boheemia tyyliä niin sisustamisen, pukeutumisen, kuin kauneudenkin saralla. Samaan aikaan tavoitteena on tehdä pikkulapsiarjesta edes hieman helpompaa ja parempaa. Aikuisen ei tarvitse unohtaa itseään, vaikka tuleekin vanhemmaksi ja omista jutuista voi nauttia myös lasten kanssa.

Tervetuloa blogiini!

Contact:

bigmamasblog@outlook.com

Hae blogista

Blogiarkisto

2018

Instagram

Sisältö jatkuu mainoksen alla