Bebe saavutti hetki sitten puolen vuoden maagisen iän. Meidän vauvavuosi on puolessa välissä ja tämä on ollut ainoastaan ihanaa.

Nukkuminen

Viimeisimmät ilta-/yöhulinat menivät menojaan ja meiltä löytyi viimein selkeä iltarytmi. Nykyään bebe nukahtaa viimeistään puoli kymmenen ja herää ensimmäistä kertaa kuuden maissa. Yösyötöt ovat karsiutuneet meiltä pois luonnostaan, yksi kerrallaan. Mikä on tehnyt meidän elämästämme todella helppoa. Nyt BB herää siinä kuuden maissa, minä käyn lämmittämässä maidon, joka juodaan sängyssä köllötellen. Yleensä me nukahdamme vielä hetkeksi ja herätään kunnolla, kun herätyskello soi. Öiden mennessä oppikirjan mukaan, päiväunet ovat muuttuneet sellaisiksi mikrotorkuiksi ja powernapeiksi.

"Bebe ei vain vielä hahmota, että ylä- ja alakroppaa olisi hyvä käyttää samanaikaisesti.

Syöminen

Bebe syö tällä hetkellä kolme kertaa päivässä. Puuroa aamuisin ja iltaisin ja päivällä sosetta. Ruokailu on muuttunut tässä viikon aikana maistelusta selkeäksi syömiseksi. Nyt kulhot tyhjenevät kerta toisensa jälkeen, syöttövälit pitenevät ja maitoannosten määrä pienenee. Päärynästä on tullut selkeä suosikki. Yksi juttu, mitä harmittelen, on se ettei BB ihan hallitse sosepussiin liitettävästä silikonikorkista syömistä. Little E:n kanssa ne olivat aivan loistava apu, joka auttoi pitämään vaatteetkin siistinä.

Puhe

Bebe on alkanut jokeltamaan. Toistaiseksi se on vain sellaista epäselvää ääntelyä, josta ei erotu omia tavuja tai kirjainyhdistelmiä. Hän kuitenkin tykkää äännellä ja jutella.

"Vauva järsii sitä ikenillään niin, että luonnonkumi vinkuu.

Liikkuminen

Vielä hän ei ryömi, mutta kierii ja pyörii lattialla akselinsa ympäri. Halu lähteä liikkeelle on kuitenkin selkeä. Bebe ei vain vielä hahmota, että ylä- ja alakroppaa olisi hyvä käyttää samanaikaisesti, jos mielii eteenpäin. Tähän asti hän on onnistunut vain työntämään peppua ylös samalla, kun rintakehä ja pää pistävät vastaan lattialla. Peruuttaminen onnistuu kitkuttelemalla ja hivuttautumalla, mutta en ole aivan varma siitä, onko se tahdonmukaista.

Kasvu

Beben paino nousee viimein tasaisella tahdilla. Pituus lisääntyy selkeinä sykäyksinä. Tytöt ovat ruumiinrakenteeltaan aivan erilaisia, jonka näkee nyt erityisen hyvin, kun pikkusiskonkin paino nousee tasaisesti. Hänestä tulee todennäköisesti isänsä kaltainen pitkä ja hoikka, kun taas Little E on enemmän minun kaltaiseni.

Parhaat

Beben lempilelu on tällä hetkellä Hevean luonnonkuminen sammakko, joka tuli meille Lasten PR:n kevätjuhlasta. Vauva järsii sitä ikenillään niin, että luonnonkumi vinkuu. Hampaita pienelle tytölle ei ole vielä tullut, mutta niitä odotellaan. Lisäksi olemme alkaneet nyt treenata vaunujen ratasosan kanssa. Aamuisin BB tykkää vielä nukkua samalla, kun viemme isosiskon hoitoon, mutta iltapäivisin hän viihtyy jo hyvin istuimella.

Puoli vuotta on mennyt todella nopeasti. Olen nauttinut tästä todella paljon. Jos mahdollista, jopa enemmän kuin Little E:n ensimmäisistä kuukausista. Saimme kuluneella viikolla kuulla, että bebe sai päivähoitopaikan samalta hoitajalta, kuin Little E. Olimme todella iloisia tiedosta. Meidän perhepäivähoitajamme on aivan huippu ja olemme monessa kasvatusasiassa hänelle todella kiitollisia.

xx

Jenni S.

 

Lue myös: Kauan odotettu yllätysvauva ja Vuosi sitten

Seuraathan minua ja blogiani myös somessa.

Facebook | Instagram | Bloglovin | Pinterest

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Helsinkiläistynyt maalaistyttö, esteetikko, arjenfiilistelijä, yhden kotikoomikon avovaimo ja kahden pienen tytön äiti.

Big mamas home on tyyliblogi, jonka keskiössä on koti. Etsin keinoja tehdä arjesta ja elämäntavastani omannäköistä, sekä etsin yhä sitä omaa klassisen boheemia tyyliä niin sisustamisen, pukeutumisen, kuin kauneudenkin saralla. Samaan aikaan tavoitteena on tehdä pikkulapsiarjesta edes hieman helpompaa ja parempaa. Aikuisen ei tarvitse unohtaa itseään, vaikka tuleekin vanhemmaksi ja omista jutuista voi nauttia myös lasten kanssa.

Tervetuloa blogiini!

Contact:

bigmamasblog@outlook.com

Hae blogista

Blogiarkisto

2018

Instagram

Sisältö jatkuu mainoksen alla