Kirjoitukset avainsanalla Ruoka

Pyöräytin sunnuntaina syntymäpäivieni kunniaksi juustokakun, josta ei illalla ollut jäljellä muruakaan. Olen jo semi tunnettu siitä, millainen katastrofi olen leipoessani, mutta juustokakuissa onnistun aina.

Oreo kekseistä on tullut meidän suosikkeja leipoessa. Viime talvena esikoisen syntymäpäiväkakussa oli herkullinen oreo-täyte ja tällä kertaa keksit taipuivat juustokakuksi. Tämä kakku on niin helppo ja nopea, että myös tällainen katastrofikokki onnistuu siinä. Koristelustakin tuli hyvä, vaikka kermavaahto oli aavistuksen löysää.

Pohja

Oreo-keksejä 130 g

Voita 50 g

 

Täyte

Liivatelehtiä 3 kpl

Vispikermaa 4 dl

Tuorejuustoa 300 g

Vaniljasokeria 2 tl

Tomusokeria 2 rkl

Oreo-keksejä 100 g

 

Koristeluun

Vispikermaa 1dl

Suklaakastiketta

Oreo-keksejä

Pohja:

1. Pingota 18-20 cm irtopohjavuoan pohjalle puhdas leivinpaperi.

2. Murskaa keksit, käsin, monitoimikoneessa tai blenderissä. Sulata voi mikrossa. Sekoita keksimurujen sekaan sulatettu voi. Painele seos vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi.

Täyte:

1. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

2. Pilko veitsellä oreo-keksit muruksi.

3. Vispaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Lisää sekaan tuorejuusto ja sekoita. Lisää joukkoon vaniljasokeri, tomusokeri ja keksimurska, sekoita. Voit halutessasi jättää tomusokerin kokonaan pois, jolloin kakusta ei tule niin makeaa.

4. Kaada ja purista liivatelehdistä kylmä vesi pois. Lämmitä puoli desiä vettä kiehuvan kuumaksi mikrossa. Lisää liivatteet kuumaan veteen. Kun liivate on sulanut astiaan, lisää seos ohuena nauhana täytteen sekaan kevyesti vatkaten.

5. Kaada seos irtopohja vuokaan ja tasoita.

6. Laita kakku jääkaappiin jähmettymään yön yli tai kolmeksi tunniksi.

Koristelu:

1. Koristele miten parhaaksi katsot.

2. Minä roiskin suklaakastiketta kakun pinnalle ja lisäsin vuoroin kermavaahtoa, sekä erikokoiseksi paloiteltuja keksejä kakun päälle.

Vinkki: Mausta kermavaahto lusikallisella tomusokeria tavallisen sokerin sijaan. Tomusokeri sekoittuu kerman sekaan todella saumattomasti.

Suosittelen kokeilemaan. Tämä oli oikeasti helppo ja nopea tehdä, eikä siitä jäänyt muruakaan jäljelle.

xx

Jenni S.

Millaisia synttärikakkuja teilla on ollut tai onko teillä leivonta bravuuria?

Kommentoi ja seuraa somessa!

Facebook | Instagram | Bloglovin | Pinterest

Kommentit (4)

Jani / Kaikki paketissa

oi, että. Kerrassaan herkullisen näköinen kakku. Vielä kerran onnea sinulle!

Jenni S.
Liittynyt29.12.2017

Tämä oli kyllä todella hyvä ja helppo. Suosittelen. Ja kiitos vielä. ❤

Jenni S. | big mamas home

Mamma myös.

Siis nam, menee kokeiluun. Sopivasti olis poitsun 6kk päivä lähestymässä.
Ja kikattelin pienelle painovirhe paholaiselle ”lisää liivatteet kuumaan vereen.” Toteutuu meidän huushollissa, kun taapero meinaa tehdä mut hulluks! 😂

Jenni S.
Liittynyt29.12.2017

Vieraat varmasti pitävät. Onnea pienelle puolivuotiaalle. ❤
Juu, ja en suosittele sekoittamaan liivatetta kuumaan veteen. Kiitos, kun kerroit typosta. Sain muokattua sen. 😊

Hyviä juhlia. 😘

Jenni S. | big mamas home

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Olen ristinyt tämän jokapaikan jauhelihakastikkeeksi, koska se oikeasti sopii joka paikkaan. Meillä sitä on syöty riisin ja spagetin kanssa kanssa, tortilloissa, uuniperunan kylkiäisenä. Lisäksi se on todella nopea ja helppo tehdä.

Jokapaikan jauhelihakastike

700 g Jauhelihaa

1 tlk Kidneypapuja

1 tlk Paseerattua tomaattia

1 ps Tortilla mausteseosta

Paista jauheliha ja mausta. Lisää pavut ja paseerattu tomaatti. Anna hautua hetki miedolla lämmöllä.

Tarjoile.

Vinkki: Joskus me lisätään kastikkeen sekaan vielä yksi purkillinen Valio Koskenlaskijan Cheddar ruokajuustoa.

Onko teillä tällaisia monitoimireseptejä, jotka sopivat melkein kaiken kanssa?

xx

Jenni S.

 

Kulinaristisia kokeiluja ja ruuan fiilistelyä löydät myös somesta. Hyvä ruoka, parempi mieli.

Facebook | Instagram | Pinterest

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Siitä on vierähtänyt jo tovi, kun lupasin teille meidän perheen tonnikalapastan reseptin. Tämä on sellainen ruoka, mitä avomieheni yleensä toivoo, kun kysyn mitä hän haluaisi syödä. Tämä on myös taaperon herkkua. Resepti on hieman muuttunut vuosien varrella, mutta vain parempaan suuntaan.

1 rasia kirsikkatomaatteja

2 tlk tonnikalaa

1 iso sipuli

1 prk ranskankermaa

4 dl ruokakermaa

 

1 kalaliemikuutio

ketsuppia

paprikajauhetta

pippuria

soijaa

 

Pastaa

 

Puolita kirsikkatomaatit ja levitä ne leivinpaperin päälle uuninpellille. Paahda tomaatteja 100 asteessa 30 minuuttia, kunnes tomaatit ovat pehmeitä. Pilko tällä välin sipuli.

Lämmitä pannu ja kuullota sipuli. Lisää tonnikala, paahdetut tomaatit, ranskankerma ja ruokakerma. Mausta ja anna hautua hetki miedolla lämmöllä.

Keitä pasta paketin ohjeiden mukaan.

Tarjoile.

Onko teidän perheellä lempiruokia, joita perheenjäsenet aina toivovat?

Vinkkejä ja reseptejä otetaan vastaan!

xx

Jenni S.

 

Minut ja blogini löydät myös sosiaallisestamediasta.

Facebook | Instagram | Pinterest

Kommentit (4)

MINI-blogi/Elina

Ihanan helppo ohje, täytyy testata. Meillä yleensä poika toivoo spagettia ja suosikki on ihan spagetti bolognese. Samasta padasta-kirjassa on tosi hyvä pitkään haudutettu tomaattikastike-ohje (pasta), sitä meillä tehdään usein.

Jenni S.
Liittynyt29.12.2017

Hei. Kiitos muistutuksesta. Kyseinen resepti on tosiaan hyvä. Täytyy tehdä taas sitäkin.

Jenni S. | big mamas home

Vierailija

Kiinnitin huomiota jo viimeksi samaan asiaan kun teit ARKIruoka postauksen.

Jos tuollainen ruoka on sitä arkista, joka päiväistä evästä niin huh huh!

Ranskankermaa ja kermaa.. tuhtia...

Kuitenkin kirjotat syöväsi terveellisesti, tuo ei ole kyllä terveellistä nähnytkään jos joka eväs pitää kyllästää erilaisilla rasvoilla....

Jenni S.
Liittynyt29.12.2017

Hei. Kiitos kommentistasi ja huomiosta! Totta tosiaan, ei meillä näin syödä joka päivä. Mutta tämä kuuluu niihin perusruokiin, joita meidän kokkauslistalla pyörii. Pitää ehdottomasti jakaa täällä myös niitä kevyempiä reseptejä ettei teille lukijoille tule täysin väärää kuvaa meidän kokkailuista.

Ja olen kertonut, että pyrin syömään koko ajan terveellisemmin, vaikka minulla on siinä vielä paljon opettelua. Pyrin muuttamaan elämäntapojani askel kerrallaan parempaan suuntaan. 

Jenni S. | big mamas home

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Helsinkiläistynyt maalaistyttö, esteetikko, arjenfiilistelijä, yhden kotikoomikon avovaimo ja kahden pienen tytön äiti.

Big mamas home on tyyliblogi, jonka keskiössä on koti. Etsin keinoja tehdä arjesta ja elämäntavastani omannäköistä, sekä etsin yhä sitä omaa klassisen boheemia tyyliä niin sisustamisen, pukeutumisen, kuin kauneudenkin saralla. Samaan aikaan tavoitteena on tehdä pikkulapsiarjesta edes hieman helpompaa ja parempaa. Aikuisen ei tarvitse unohtaa itseään, vaikka tuleekin vanhemmaksi ja omista jutuista voi nauttia myös lasten kanssa.

Tervetuloa blogiini!

Contact:

bigmamasblog@outlook.com

Blogiarkisto

2018