Kirjoitukset avainsanalla Vaatteet ja Asusteet

Koska olen onnistunut tekemään toinen toistaan ihanampia second-hand löytöjä ja haluan rohkaista myös teitä tekemään vastaavia, esittelen ne jatkossa täällä blogissa. Pääsääntöisesti ostan kaiken käytetyn Zadaan kautta, koska se on niin älyttömän helppoa.

Tämä laukku on löytö viime talvelta ja se esiintyy ainakin tässä asupostauksessa. Halusin aloittaa sillä, koska se on suosikkini. Minulla oli silloin etsinnässä kaunis, tikattu laukku ja tykkäsin erityisesti tämän yksilön kuviosta.

Laukku on Mangon ja aika pieni, mutta sinne mahtuu juuri sopivasti ohut lompakko, puhelin ja avaimet. Muuta minä en kannakaan mukana käsilaukussani, kun hoitolaukku on mukana.

Laukku on kaikin puolin ihana. Pidän tikkauksesta, lukon tyylistä ja hihnasta, jossa on kullanväristä kettinkiä. Uusimpana tyylijuttuna olen sitonut hihnaan kiinni Zaran musta pilkullisen huivin, mikä näyttää omaan silmääni kivalta.

xx

Jenni S.

 

Ostatteko te paljon tavaroita second-handina? Kommentoi ja seuraa somessa!

Facebook | Instagram | Bloglovin | Pinterest

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Lastenvaatteet ovat lähellä sydäntäni, vaikka en mikään merkkivaatemutsi olekaan. Silti tyttärieni pukeminen on ihanaa ja teen sitä mielelläni ajatuksen kanssa. Ja koska lastenvaatejutut ovat blogini luetuimpia, niin ilmeisesti aihe kiinnostaa teitäkin siellä päätteiden äärellä.

En ole hetkeen kirjoittanut mitään lastenvaatteista, Little E:n kesäasua lukuun ottamatta. Joten ajattelin, että nyt olisi hyvä hetki tälle aiheelle. Vastaan nyt kymmeneen kysymykseen tyttärieni tyylistä, sekä vaatteista. Kysymykset löysin alun perin Homevialaura-blogista.

Kaikki kuvissa näkyvät By Pinjan imetys- ja Kids malliston korut saatu näkyvyyttä vastaan.

1. Millaista tyyliä suosin tyttärien pukemisessa?

Minulla meni todella pitkään löytää oma tyylini. Suosin tyttöjen vaatteissa hillittyjä värejä ja kuoseja. Esikoisen vaatekaapin Elsa-pusero ja Ryhmä Hau-mekko ovat sukulaisten ostamia. Ne harvat kuosit, joita meiltä löytyy ovat tähtiä, pilkkuja, raitaa tai harvoja ja valittuja Newbien kukkakuoseja. Lastenvaatteissa saa myös olla leikkisyyttä, kuten rimpsuja, röyhelöitä, peplumia, pitsiä, korvia, kasvoja ja muuta vastaava. Hillityn värimaailman ansiosta vaatteita on todella helppo yhdistellä keskenään. Kaikki sopii keskenään hyvin yhteen, eikä minun tarvitse erityisemmin miettiä mitä laatikosta valitsen. Tämä on valtava muutos ensimmäiseen vauvavuoteen. Silloin minulla oli vain muutama sopiva yhdistelmä ja kun ne olivat pyykissä, olin pulassa.

2. Mitä värimaailmaa tyttärien vaatekaappi edustaa?

Hyvin hillittyä. Meillä ei lastenvaatteissa nähdä kirkkaita neonvärejä. Tyttöjen vaatekaapista löytyy mustaa, harmaat, valkoista, laivastonsinistä, vaaleansinistä ja vaaleanpunaista.

3. Mistä ostan tyttärieni vaatteet?

Lähinnä ketjuliikkeistä kuten H&M, Zara, Lindex, Kapp Ahl ja Next. Näiden lisäksi suosin Zadaata, sillä jos löydän jotain käytettynä, ostan sen. Suurimmaksi osaksi tilaan tyttöjen vaatteet netistä, koska se on helpompaa ja säästää aikaa. Mutta välillä on ihanaa mennä esimerkiksi Newbielle hypistelemään pikkuisia vaatteita ja saada ostokset paperikassissa silkkipaperiin käärittynä.

4. Kuinka paljon rahaa lastenvaatteisiin käytät?

Minulla on itse asiassa todella tarkka budjetti lastenvaatteisiin, jota harvoin ylitän. Joskus saatan ostaa jotain pientä fiilisvaatetta budjetin yli, mutta aika harvoin. En ole valmis maksamaan monia kymmeniä euroja lastenvaatteista, jonka vuoksi en ole lähtenyt tähän merkkivaatehuumaan. Yritän parhaani mukaan hyödyntää aleja ja pysyttelen kohtuuhintaisissa vaatteissa.

5. Miten suhtaudut lastenvaatteiden kierrättämiseen?

Ostan aika vähän käytettyjä vaatteita. Jos Zadaassa tulee vastaan jotain ihanaa, niin ostan, mutta en yleensä etsimällä etsi vaatteita käytettynä. Olen niin tarkka lastenvaatteiden tyylistä, että nettikirppisten koluaminen olisi sama kuin etsisi neulaa heinäsuovasta. Meidän vaatteita olen kuitenkin pistänyt paljon kieroon. Olen myynyt niitä sekä Zadaassa, että vienyt lahjoitukseksi.

6. Teenkö koskaan lastenvaatteissa virheostoksia?

Nykyisin todella harvoin. Little E:n vauvavuotena tein useamman, kun vaatekauppojen koot eivät olleet täysin tuttuja ja kun en vielä tuntenut omaa tyyliäni. Mutta tuskin olen ollut ensimmäinen tuore äiti hukassa lastenvaateviidakossa. Nykyään oma silmä on paljon harjaantuneempi niin koon, kuin tyylinkin suhteen.

7. Kuinka paljon pidät vaatteita kerralla tyttärien vaatekaapissa?

Pyrin pitämään määrän mahdollisimman hillittynä. Meillä pestään pyykkiä kerran viikossa, joten olen pyrkinyt siihen, että arkivaatteita riittää tämän kierron ajan. Näin kaikki vaatteet olisivat tasaisella käytöllä, eikä yksikään ihanuus näin unohdu laatikon pohjalle. Nyt kesällä se on ollut pienimuotoinen haaste, kun Little E:n vaatteita tuntuu menevän pyykkiin nopeammalla tahdilla, kuin talvikautena. Tämä siksi, koska haalari ei ole aina suojaamassa vaatteita ulkoleikeissä. Beben kanssa systeemi toimii hyvin.

8. Erotanko päiväkotivaatteet muista vapaa-ajan asuista?

Koska Little E on perhepäivähoidossa jossa vaatteet eivät häviä niin helposti, iso osa vaatteista on käytössä niin hoidossa, kuin kotonakin. Koska suosin kotonakin mukavia vaatteista, jossa lapsen on helppo liikkua en ole kokenut tarvetta erottelulle. Kun hän siirtyy vuoden päästä päiväkotiin, meille tulee todennäköisesti erikseen nimikoidut päiväkotivaatteet. Jotkut vaatteet ovat kuitenkin vain kotikäytössä.

9. Miten suhtaudun pukeutumisessa lapsen omaan tahtoon?

Kaksi ja puoli vuotiaalla ei ole kovin vahvoja ja selkeitä mielipiteitä pukeutumisesta, joten saan toimia toistaiseksi aika vapaasti. Kun niitä mielipiteitä alkaa tulla, pyrin tulemaan ainakin puolitiehen vastaan. Tällä hetkellä Little E pitää mekoista ja hameista, joten olen yrittänyt etsiä mekkoja, jotka toimivat ihan joka päiväisessä käytössä. Esimerkiksi arkisessa collegemekossa voi hyvin mennä hoitoon, jos siihen pukee legginssit kaveriksi. Uskon kuitenkin, että ajan kanssa meillä vanhemmilla tulee olemaan viimeinen sana pukeutumisessa. Aion kuitenkin kuunnella tyttäriäni ja haluan antaa heille myös mahdollisuuden kehittää itseään tyylin kautta. Uskon, että löydämme sen kultaisen keskitien. Mutta toistaiseksi mennään äidin diktatuurin alla.

10. Miten ajattelen yleisesti lasten pukeutumisesta?

Kukin tyylillään. Minä en mene neuvomaan äitejä, jotka haluavat pukea lapsensa retrokuoseihin ja toivon, että hekään eivät tule neuvomaan minua. En usko lapsieni kasvavan kieroon, jos en pue heitä kirkkaisiin väreihin ja vahvoihin kuoseihin. Kyllä se kasvatus lähtee muista jutuista.

xx

Jenni S.

 

Lue myös: Lastenvaatefilosofiani ja Vastasyntyneen vaatevarasto

Millaisia ajatuksia teillä on lastenvaatteista ja lasten pukemisesta? Kommentoi ja seuraa somessa!

Facebook | Instagram | Bloglovin | Pinterest

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Onpa ihanaa, kun saimme hieman vettä myös tänne pääkaupunkiseudulle. Se tekee luonnolle hyvää. Eikä meidän ole siitä huolimatta tarvinnut pukeutua paksuun takkiin.

Tämä asu on ehdottomasti yksi tämän kesän suosikeistani. Se on niin raikas. Vaaleiden farkkujen osto mietitytti hieman, mutta tunnen oloni todella kotoisaksi näissä. Valkoinen paita on kevyt ja kiva päällä. Malliltaan kuitenkin hieman sellainen etten tohdi pitää sitä päällä ilman alustoppia. Se ei kuitenkaan haittaa yhtään.

Nykyään tuntuu aika ajoin hieman hassulta pukeutua kokomustaan, kun myös vaaleammat kokonaisuudet tuntuvat niin omilta. Mutta on se musta edelleen sellainen turvaväri, vaikka olenkin ryhtynyt tällaiseksi reunalla eläjäksi.

Nämä asukuvat on ottanut ihana Iina eräällä vaunulenkillä.

Aurinkolasit LINDEX

Koru BY PINJA (saatu)

Laukku LINDEX

Paita CUBUS

Alustoppi CUBUS

Jegginssit CUBUS

Kengät ADIDAS

 

xx

Jenni S.

Kuvat: Iina Hyttinen | Editointi: Minä

 

Lue myös: Kameran edessä seisomisesta ja Tyylipohdintoja silmälaseista - Asuste vai apuväline

Onko tämä asu hitti vai huti? Kommentoi ja seuraa somessa!

Facebook | Instagram | Bloglovin | Pinterest

Kommentit (1)

Minnea

Tosi kiva ja raikas asu! Vaaleat värit sopii sulle! Minäkin vähän vierastan vaaleaa, mutta lähinnä siitä syystä, että lapsen kanssa touhuillessa vaatteet likaantuu niin helposti :D Kesällä tosin tulee pidettyä enemmän väriä ja myös vaaleita vaatteita.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

En olekaan pitkään aikaan esitellyt meidän taaperon tyyliä. Viimeisin taitaa oikeasti olla viime talvelta. Minulla on luonnoksissa parikin lastenvaatteisiin liittyvää postausta, mutta esimerkiksi vauvan kesäkaapin esittelyä varten joudun tekemään vielä pari hankintaa.

Meidän puolestamme nämä viileät ilmat eivät olisi voineet tulla sopivampaan aikaan, sillä Little E sai itselleen jonkinlaisen kesäkuumeen. Mieluumminhan sitä on sisätiloissa silloin, kun ulkona on kylmää ja tuulista. Tässä kuitenkin yksi ihana hellepäivän asu.

Meidän esikoinenhan on siis todellinen neiti. Hän rakastaa hameita ja mekkoja. Hoitoonkin mennään mahdollisuuksien mukaan hameessa. Kesäksi olen yrittänyt etsiä kivoja kesämekkoja ja hameita, joita hän voi käyttää. Nyt vain toivon, että ainakin meidän lomakuukausi on hyvä ja lämmin.

Tilasin jossain vaiheessa Zarasta useamman kauniin t-paidan, jotka pääsevät lämpimillä ilmoilla etuuksiinsa, kun päälle ei tarvitse pukea collaria. Tämä vaaleansininen on suosikkini ja se löytyy meiltä myös valkoisena. Mietin vain, pitäisikö tilata se myös vaaleanpunaisena. Tämä vain toimii niin hyvin ja on kaikessa yksinkertaisuudessaan tosi kaunis.

Suloinen olkihattu on vain kaupunkikäyttöön. En ihan luota siihen, että se pysyisi ehjänä hoidossa tai leikkipuistossa. Kaksi ja puolivuotias kun ei oikein osaa varoa vaatteitaan. Arkikäyttöön meillä on lippis, joka on toiminut paremmin kuin hyvin.

Little E outfit

Hattu H&M KIDS

Paita ZARA KIDS

Hame H&M KIDS

Kengät H&M KIDS

 

VINKKI: Taaperolle suosikki nettikauppojani ovat muuten tällä hetkellä H&M, Zara ja Next. Kaksi jälkimmäistä toimittavat tuotteet ihan super nopeasti kotiovelle ja toimituksen saa sovittua illaksi.

xx

Jenni S.

 

Lue myös: Näin pukeutuu Little E: Farkkua ja rimpsua ja Vinkit vauvanvaate ostoksille

Haluatko nähdä enemmän taaperon pukeutumista? Kommentoi ja seuraa somessa!

Facebook | Instagram | Bloglovin | Pinterest

Kommentit (2)

Vierailija

Käytetäänkö teillä aurinkorasvaa vai pidätkö lapset varjossa?

Itse en ole osannut t-paitoja 1,5-vuotiaalle ostaa kun uv-säteily mietityttää, mutta niitä on isovanhemmilta saatu enkä oikein osaa käyttää. Joku collegehan siihen on heitettävä päälle auringolta suojaamaan sitten.

Jenni S.
Liittynyt29.12.2017

Hei. Kiitos kommentista. ❤
Meillä tehdään vähän sekä, että. Meillä käytetään aurinko suojatuotteita, mutta yritetään pitää käyttöä aika minimissään. Hoitoon laitan esikoisen pitkissä housuissa ja hupparissa. Mutta vapaa-ajalla mennään tilanteen mukaan. Aina on kuitenkinjollain tavalla suojattu auringolta, joko vaatteella tai rasvalla. Juuri nyt meillä käytetään Acon lapsille suunniteltuja aurinkotuotteita. Ja ostoslistalla on uv-puvut molemmille lapsille.

Jenni S. | big mamas home

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Helsinkiläistynyt maalaistyttö, esteetikko, arjenfiilistelijä, yhden kotikoomikon avovaimo ja kahden pienen tytön äiti.

Big mamas home on tyyliblogi, jonka keskiössä on koti. Etsin keinoja tehdä arjesta ja elämäntavastani omannäköistä, sekä etsin yhä sitä omaa klassisen boheemia tyyliä niin sisustamisen, pukeutumisen, kuin kauneudenkin saralla. Samaan aikaan tavoitteena on tehdä pikkulapsiarjesta edes hieman helpompaa ja parempaa. Aikuisen ei tarvitse unohtaa itseään, vaikka tuleekin vanhemmaksi ja omista jutuista voi nauttia myös lasten kanssa.

Tervetuloa blogiini!

Contact:

bigmamasblog@outlook.com

Blogiarkisto

2018