Kirjoitukset avainsanalla Viikkokatsaus

Halusin tulla kertomaan teille, että en julkaise tänään uutta Viikkokatsausta.

Olen tehnyt kuluneen vuoden aika Viikkokatsauksen joka ikinen sunnuntai-ilta. Mikä tarkoittaa sitä, että minä istun sunnuntai-illat viimeistelemässä blogipostausta, koska sitä on mahdotonta tehdä täysin valmiiksi ennen sitä. Olen jo pidempään miettinyt, miten voisin muokata systeemiä niin, että voisin pitää sunnuntai-illat halutessani vapaana. En tule lopettamaan viikkokatsausta kokonaan, koska se on niin tykätty, muutan vain konseptia.

Mutta listasin Facebookkiin muutaman viikon parhaan. Käykää lukemassa. 

Ensi viikkoon murut!

xx

Jenni S.

 

Mitä te teette kaikkein mieluiten sunnuntai-iltaisin? Kommentoi ja seuraa somessa!

Facebook | Instagram | Bloglovin | Pinterest

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Olen ollut tällä viikolla supertuottelias. Blogi on päivittynyt tiiviillä tahdilla, mihin olen ollut tyytyväinen. Olen myös ideoinut ja kuvannut ja samaan aikaan olen kuitenkin osannut olla läsnä tyttärilleni ja miehelleni. Pääpiirteittäin tämä on ollut oikein hyvä viikko.

Olen miettinyt synttäreitäni, jotka lähestyvät vääjäämättä. En ole huolissani lisääntyvästä iästä, sen sijaan mietin mitä voisimme tehdä ystävieni kanssa. En nykyisin välitä isoista juhlista, mutta en myöskään halua ohittaa syntymäpäivääni täysin. Jos haluaa mennä tyttökavereiden kanssa lasilliselle Helsingissä, mitä suosittelisit?

Paras blogipostaus: Homevialaura – Hyvästä elämästä ja elämän tarkoituksesta.

Paras podcast: Afterwork – Parisuhde 2.0. Tämä herätti paljon ajatuksia parisuhteesta. Vaikka itse koen perinteisemmät arvot omaksi jutukseni, oli mielenkiintoista kuulla hieman toisenlaisesta parisuhteesta.

Paras instagramtili: @homeandbella - Kaunis, inspiroiva tili, jossa kuvia klassisesta sisustuksesta, äidistä ja tyttärestä. 

”Onko se taas kaksitoista”, on ollut kotimme yleisin lausahdus tällä viikolla.

Nukkuminen tuottaa edelleen hienoisia ongelmia ja olen jaksanut tämän viikon oikeastaan päiväunilla. Kummatkin tytöt nukkuvat edelleen hyvin ja bebe on nukkunut enemmän täysiä öitä omassa sängyssään, kuin herännyt yöllä syömään. Vanhempien sen sijaan pitäisi opetella menemään nukkumaan. ”Onko se taas kaksitoista”, on ollut kotimme yleisin lausahdus tällä viikolla. Millähän keinolla sitä oppisi menemään ajoissa nukkumaan? Talvella tämä on paljon helpompaa.

Paras lounas: Hampton Bayssa, jossa seura oli hyvää ja pasta erinomaista.

Paras sääjuttu: Perjantai-iltana yllättänyt sadekuuro. Ilma tuntui heti paljon raikkaammalta.

Bebe lähti tällä viikolla ryömimään. Hän jahtaa silmät kiiluen kaikkea kiinnostavaa ja viikon loppu puolella hän keksi, miten käyttää käsiä ja jalkoja yhtä aikaa eteenpäin pääsemiseksi. Pari kertaa tämä onnistui ihan vahingossa, mutta BB:llä ei mennyt kauaa tajuta jutun juonta. Hyvästi rauha ja hiljaisuus. Seuraavat puolitoista vuotta meillä jahdataankin sitten päättömästi etenevää bebeä ja yritetään estää vaaran paikkoja.

"Hän jahtaa silmät kiiluen kaikkea kiinnostavaa.

Vauvajuttu: Saatiin yhteistyön myötä kokeiluun Hevean lasiset tuttipullot. Täytyy sanoa, että siinä on ehkä kauneimmat tuttipullot koskaan. Minä olen siirtynyt aivan täysin lasipulloleiriin.

Taaperojuttu: Lentosuukot. Meillä lähetetään nykyään lähinnä lentosuukkoja.

Tällä viikolla oma aika ja ystävät ovat olleet juuri sopivassa tasapainossa. Ehdittiin Pinjan ja Heidin kanssa lounaalle ja Iinan kanssa päästiin sovitulle vaunulenkille. Pakko hehkuttaa säätä ihan vähän, sillä nämä kelit ovat mahdollistaneet vapauden mennä ja tehdä juuri niin, kuin hyvältä tuntuu. Oli ihanaa istua Hampton Bayn terassilla ja kävellä aurinkoista kanavanrantaa pitkin. Olen niin onnellinen tästä kesästä. Toivottavasti ihan vielä ei ole tiedossa pakkasta.

Viikon korvamato: Bonesista tuttu rallatus Lime in the coconut, joka on nyt soinut useamman päivän repeatilla päässäni.

Paras elokuva: Nauroin vedet silmissä Sex and the City 2:lle. Joskus täytyy nollata ja mikä sen parempi siihen tarkoitukseen, kuin kunnon tyttöelokuva.

"Taaperon kanssa ollaan puhuttu tällä viikolla surusta.

Taaperon kanssa ollaan puhuttu tällä viikolla surusta. Olin hiukan yllättynyt, miten paljon mielenkiintoa reilu kaksivuotiaasta löytyykään. Kovin syvällistä tämä keskustelu ei tietenkään ole tämän ikäisen kanssa, mutta ollaan puhuttu sen verran kun hän ymmärtää. Tästä nämä keskustelut vain syvenevät. Toivottavasti pystyn olemaan äiti, jonka kanssa on helppoa keskustella kaikesta mahdollisesta.

Kuten jo kerroin, tällä viikolla blogi on päivittynyt tiiviillä tahdilla. Sama toivon mukaan jatkuu edelleen. Aloitin kertomalla loikkauksestani tekokukkaleiriin ja seuraavaksi kävin läpi blogikliseitä. Toukokuun viimeisenä päivänä jaoin kanssanne toukokuun suosikkijutut, jotka olivat melko kesäisiä. Kerroin myös toisesta raskaudestani ja Helsinkiin avatusta uudesta ravintolasta.

 

Viikkokatsaus on paloja siitä meidän arjesta, sekä viikon parhaita juttuja, jotka ansaitsevat tulla nostetuksi esille. Äiti, isä ja kaksi tytärtä, yhteinen arki.

xx

Jenni S.

 

Miten teidän viikkonne on mennyt? Miten te puhutte lapselle surusta tai muista vähän vaikeista aiheista?

Kommentoi ja seuraa!

Facebook | Instagram | Bloglovin | Pinterest

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

By Pinjan koru saatu.
By Pinjan koru saatu.

Tämä viikko on sujunut hyvin pitkälti päätteen äärellä, kun olen yrittänyt tehdä sitä työtä, joka harvoin näkyy suoraan täällä blogissa, mutta joka sekin täytyy tehdä. Olen tehnyt suunnitelmia, miettinyt ensi vuotta, inspiroitunut ja valokuvannut. Usein tulee otettua valokuvia vain tiettyä postausta varten, mutta tällä viikolla huomasin, miten voimaannuttavaa ja inspiroivaa on kuvata ihania juttuja, ihan muuten vain. Tässä aion petrata.

Paras postaus: Inspired by love – Mietteitä ikääntymisestä

Paras podcast: Alexa & Linda Nonsence: Kaikki Alexan häistä. Mä olen juuri nyt ihan jossain häähumussa, joten kaikki hääjutut iskevät nyt lujaa.

Paras instagramtili: @reettavee – Ihana, harmoninen, inspiroiva, kaunis tili.

"Jonkin ajan kuluttua itkuhälyttimestä alkoi kantautua pientä ähinää ja puhinaa, sekä lopulta turhautunut parkaisu.

Bebe on tällä viikolla kasvattanut maailmaansa kehittämällä liikkumistaan uudella tavalla. Hän ei vieläkään ryömi, mutta hän hivuttautuu, kitkuttelee, tönii, puskee, pyörii ja kierii lelujensa perässä, eikä varmasti pysy hetkeäkään paikoillaan. Eräs ilta olin jättänyt sänkyyn nukkuvan vauvan, mutta jonkin ajan kuluttua itkuhälyttimestä alkoi kantautua pientä ähinää ja puhinaa, sekä lopulta turhautunut parkaisu. Kun menin katsomaan, vauva oli jotenkin kitkutellut itsensä toiselle puolelle pinnasänkyä, sekä saanut itsensä laitasuojan väliin ja väärälle puolen ja saanut jalkansa pinnojen väliin.

Mietin vieläkin, miten bebe on onnistunut siinä. Ainakin meidän elämä on muuttunut taas aavistusta jännittävämmäksi.

Paras vauvajuttu: Vaunujen ratasistuin. Pienen ihmisen maailma muuttui kerralla paljon isommaksi, kun reissuilla voi istua tönöttää paikallaan ja ihmetellä ympäröivää maailmaa.

Paras taaperojuttu: Kun hän tapasi jääkuningatar Elsan. Siinä oli pieni Frozen-fani suorastaan haltioissaan.

"Little E oli aivan haltioissaan ja viikonloppuna ei sitten muusta puhuttukaan.

Viikon puolessa välissä Iina laittoi minulle viestiä ja pyysi vaunulenkille. Teki todella hyvää katkaista putki reilulla määrällä raitista ilmaa, aurinkoa, sekä hyvää seuraa. Kiersimme pitkän lenkin, johon sisältyi muun muassa Aurinkolahden upea rantabulevardi ja puhuimme kaikesta. Saimme myös loistavan idean. Sovimme, että pyrimme ottamaan näistä vaunulenkeistä ihan viikoittaisen tavan. Liikunta, kun ei ole kenellekään pahaksi.

By Pinjan koru saatu.
By Pinjan koru saatu.

Paras lounas: Yksityinen sushilounas oman ruokapöydän ääressä. Tietenkään marketin noutosushi ei vedä vertoja Harun buffetille, mutta oli ihan mukiin menevää ja ajoi asiansa.

Paras ruokajuttu: Grilli-ilta ystävien kanssa. Totuttuun tapaan, täysin ilman kommelluksia ei tästäkään

"Vaikka meistä on ihanaa tehdä asioita perheenä, ihan yhtä ihanaa on välillä jakaakin hommia.

Taaperon koko viikon kohokohta, parvekkeelle pystytetyn tiipiin lisäksi, oli kun menimme Foorumin henkkamaukalle katsomaan kuningatar Elsaa. H&M Club oli järjestänyt pienille tytöille prinsessapäivän, jossa sai kuvauttaa itsensä Elsan kanssa, naamiaisasussa. Little E oli aivan haltioissaan ja viikonloppuna ei sitten muusta puhuttukaan. Mama seurasi tytön ja jääkuningattaren tapaamista tippa linssissä.

Paras kosmetiikkalöytö: Doven itseruskettava. Suojaan itseäni auringolta ja välttelenkin sitä tietoisesti, koska en halua käristyä kuin grillimakkara. Terve, kaunis päivitys olisi kuitenkin tervetullut, joten oliko ratkaisu lopulta tässä?

Paras repäisy: Vetäisin päähäni violetin sävytteen. Nyt taapero on ihastellut äidin violetin sävyistä tukkaa.

"Minua suorastaan puistattaa ihmisten tarve haukkua, arvostella ja puida julkisesti muiden asioita.

Sunnuntaina me jaettiin lapsen miehen kanssa ja hän lähti esikoisen kanssa puistoon, kun taas minä lähdin pitkälle lenkille beben kanssa. Tämä on ollut ihan toimiva konsepti. Vaikka meistä on ihanaa tehdä asioita perheenä, ihan yhtä ihanaa on välillä jakaakin hommia. Meillä oli beben kanssa oikein onnistunut ja mukava lenkin, kun taas isä ja tytär olivat viihtyneet hyvin leikkipuistossa.

Paheksun: Pahansuopaa nettikirjoittelua. Tämä aihe on taas noussut esille useamman kerran tällä viikolla, kun korviini kantautui juttuja useammasta eri somehäiriköstä ja itse erehdyin vierailemaan eräälläkin keskustelupalstalla. Minua suorastaan puistattaa ihmisten tarve haukkua, arvostella ja puida julkisesti muiden asioita. Mikä siinä on, kun ainakaan omaan kaaliini tällainen toiminta ei vain uppoa.

Tällä viikolla blogin puolella on ollut varsin hiljaista, koska olen keskittynyt siihen kaikkeen muuhun sometyöhön. Ehdin kuitenkin miettiä ja kysyä teidänkin mielipidettänne siitä, ovatko silmälasit tarkoitettu ainoastaan apuvälineeksi, vai voivatko ne myös olla ihan käypä ja kaunis asuste. Sen lisäksi lähetin terveiset kotikonttorilta, kyselläkseni samalla, mistä te haluaisitte lukea.

Ensi viikolla pyrin hieman tiivistämään tahtia, minkä pitäisi olla helppoa, kun olen ehtinyt tekemään hieman töitä varastoon.

 

Viikkokatsaus on paloja siitä meidän arjesta, sekä viikon parhaita juttuja, jotka ansaitsevat tulla nostetuksi esille. Äiti, isä ja kaksi tytärtä, yhteinen arki.

xx

Jenni S.

 

Lue myös: Kevätaurinkoa ja superpöpö ja Kuppimuna, paras kahvikupillinen ja vauvajuttu naapurista

Seuraathan minua ja blogiani jo somessa.

Facebook | Instagram | Bloglovin | Pinterest

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Kulunut viikko on ollut ihana. Täynnä tekemistä, hauskoja tapahtumia, sekä ihania ihmisiä. Uudet tilanteet ovat saaneet minut haastamaan itseäni, ujouttani ja sosiaalisia taitojani juuri sopivasti, sekä saaneet minut ulos mukavuusalueeltani. Ihan parasta.

Tällä viikolla maanantai oli ainoa päivä, jolloin ehdin istua kunnolla alas päivän aikana. Muuten me ollaankin oltu paljon menossa ja tekemässä. Mikä on ollut pääsääntöisesti aivan ihanaa. Nyt tuntuu jopa vähän hassulta, että seuraavalle viikolle ei ole sovittuna yhtään mitään.

"Pienet sirkustaiteilijat olivat niin suloisia esiintyessään.

Paras podcast: Valeäidin nauhoitukset – Yksi matka hedelmöityshoidoista vanhemmiksi

Paras instagramtili: @eevamakinen – Aivan uskomattoman kauniita luontokuvia.

Tiistaina meidät oli kutsuttu Sokos Hotel Presidenttiin Lasten PR:n kevätjuhliin. Little E puhui juhlista koko päivän ja suorastaan pursusi intoa. Tosin juhlia enemmän hän odotti näkevänsä Pinjan. Juhlissa oli kyllä tosi kivaa. Oli ihanaa nähdä tuttuja ihmisiä. Little E:lläkin oli tekemistä ja kavereita.

Meidän piti ottaa juhlien jälkeen vähän kuvia, mutta bebe väsyi juhlista, sekä väenpaljoudesta ja lopulta meidän piti kiirehtiä kotiin hänen kanssaan. Tällaista se on lasten kanssa. Aina ei onnistu.

Paras tapahtuma: Britannian kuninkaalliset häät. Tuskin olen ainoa, joka on ollut aivan fiiliksissä prinssi Harryn ja Meghanin häistä.

Paras herkku: Pingviinin uusi keksijäätelötuutti, jollaisia on mennyt viime aikoina häpeällisen paljon.

"Sieltä löytyi muun muassa maailman suloisin vaippakakku.

Tällä viikolla oli myös taaperon ja meidän pph-piirin kevätjuhla. Ryhmät olivat järjestäneet vanhemmille sirkusesityksen, jolle minä ainakin nauroin liikutuksen kyyneleet silmissä. Pienet sirkustaiteilijat olivat niin suloisia esiintyessään. Samalla reissulla saimme kuulla, että bebe pääsee isosiskonsa kanssa samaan ryhmään syksyllä. Mikä on aivan ihanaa. Emme voisi olla iloisempia.

Paras vauvajuttu: Hevean luonnonkuminen Fred the Frog purulelu. Vauvan uusin suosikki.

Paras taaperojuttu: Lasten PR:n kevätjuhlissa nähty Raikastamon maskotti, punainen apina. Minun ja Anniina Jalkasen taaperot olivat suorastaan liimautuneet tähän kaveriin koko juhlien ajan.

Torstaina olin lähdössä viemään Little E:tä hoitoon, kun ystäväni pyysi minua päivälenkille rannalle. Sovimme tapaavamme beben neuvolan jälkeen ja meillä oli todella mukavaa. Ilma oli ihana ja vauvatkin tuntuivat nauttivan olostaan. Perjantaina olin pr-aamiaisella tutustumassa ACO:n lanseeraamaan Mini Care-tuotesarjaan, joka on suunniteltu nimenomaan vauvojen herkälle iholle. Tilaisuus oli todella ihastuttava. Sieltä löytyi muun muassa maailman suloisin vaippakakku. Sieltä suuntasin suorinta tietä treffeille Pinjan kanssa. Menimme lounaalle ja valokuvaamaan. Ikävä kyllä meille sattui koko viikon kylmin päivä ja päädyimme kuvaamaan sisätiloihin. Siitä huolimatta kuvat onnistuivat todella hyvin.

"Väsymyksestä huolimatta jaksoin kyllä myllätä makuuhuoneen ympäri.

Paras ruoka: Sunnuntaina meidän perhe grillasi yhdessä, oikein perinteisesti. Oli pihviä, makkaraa, coleslawta, salaattia ja maissia. Viime kesänä grillailut jäivät välistä, joten tänä vuonna otamme niin viime vuotta takaisin.

Paras kosmetiikkajuttu: Uusi ACO:n Mini Care ihonhoitosarjan, jota me nyt testaamme. Se kuitenkin vaikuttaa jo nyt hyvältä ja kahden atoopikon äitinä olen innoissani.

Vas. Kuva: Pinja Tuominen | Editointi: Minä    Oik. Kuva: Iina Hyttinen | Editointi: Minä

Viikonloppu on ollut täynnä rentoa puuhastelua, mutta huomasin olevani väsynyt. Meidän talouden aikuisilla on kevään myötä nukkumaanmenoaika lipsunut ja se vaikuttaa selkeästi arkeen. Minä tarvitsen yössä seitsemän tuntia unta, voidakseni toimia järkevästi. Nyt en saa sitä riittävästi ja se vaikutta selkeästi minuun. Nyt pitäisi siis skarpata.

Väsymyksestä huolimatta jaksoin kyllä myllätä makuuhuoneen ympäri. Tosin nyt olen paljon tyytyväisempi sen järjestykseen, kuin ennen mylläystä.

Tällä viikolla blogissa olen pohtinut mikä tekee arjestani ylellistä, sekä esitellyt rennon kaupunkiasun vähän viileämpiin kesäpäiviin ja kertonut millainen puolivuotias meillä asustaa. Ensi viikolla on tarkoitus kirjoitella teille hieman sisustusjuttuja. Koska kalenteri on hieman väljempi, toivon saavani kirjoitettua hieman varastoonkin. Facebookista löytyy uusin arkikuva, joka näyttää rajausten taakse.

 

Viikkokatsaus on paloja siitä meidän arjesta, sekä viikon parhaita juttuja, jotka ansaitsevat tulla nostetuksi esille. Äiti, isä ja kaksi tytärtä, yhteinen arki.

xx

Jenni S.

 

Lue myös: Lapsiperheen alati muuttuva arki ja Tiuhti ja Viuhti Ikeassa, sekä muita sattumuksia

Seuraathan jo minua ja blogiani somessa.

Facebook | Instagram | Bloglovin | Pinterest

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Helsinkiläistynyt maalaistyttö, esteetikko, arjenfiilistelijä, yhden kotikoomikon avovaimo ja kahden pienen tytön äiti.

Big mamas home on tyyliblogi, jonka keskiössä on koti. Etsin keinoja tehdä arjesta ja elämäntavastani omannäköistä, sekä etsin yhä sitä omaa klassisen boheemia tyyliä niin sisustamisen, pukeutumisen, kuin kauneudenkin saralla. Samaan aikaan tavoitteena on tehdä pikkulapsiarjesta edes hieman helpompaa ja parempaa. Aikuisen ei tarvitse unohtaa itseään, vaikka tuleekin vanhemmaksi ja omista jutuista voi nauttia myös lasten kanssa.

Tervetuloa blogiini!

Contact:

bigmamasblog@outlook.com

Blogiarkisto

2018