Inspiroiduin valtavasti suomalaisissa sisustusblogeissa viime kuussa kiertävässä haasteesta, joka laittoi suosikkibloggaajani miettimään mikä tekee heidän arjestaan ylellistä.

Tämä haaste innoitti minua erityisesti siksi, että minäkin vietän paljon aikaa pohtimalla, millaisilla asioilla meidän arjesta saisi tehtyä parempaa ja ylellisempää. Koska arki on sitä, mitä me elämme ihan joka päivä. Miksi sen pitäisi siis olla jatkuvaa taistelua ja puurtamista? Minulle arjen ylellisyydet ovat pieniä, yksinkertaisia asioita, joista nautin.

Oli erityisen huvittavaa huomata, että löysin taas muutaman yhtäläisyyden elämäntapaguruni ja sisustusidolini postauksesta. Mutta kuten Laura sen sanoi, lisääntyminen ei ole syy muuttaa elämäntapaa, vaan jopa syy lisätä arjessa voimaa antavia tekijöitä.

Aamun hiljainen hetki

Se hetki, kun palaan hoitomatkalta. Taaperomme on jäänyt iloisesti hymyillen hoitoon ja vauva ottaa aamupäivän nokosiaan vaunuissaan. Silloin minä keitän mukillisen kahvia ja teen aamupalaa. Istun alas ja luen jotain ihanaa lehteä. Tämä on hetki, jonka haluan ehdottomasti rauhoittaa itselleni, jos se vain on mahdollista. Se antaa minulle voimia koko tulevaan päivään.

Kahvi

Olen kuullut väittämiä siitä, että äidit käyvät kahvilla ja toki allekirjoitan sen, mutta kahvi voi olla muutakin kuin pelkkää polttoainetta. Kahvi voi olla myös nautinto ja arjen ylellisyys. Minä panostan mielelläni kahviin ja olen sitä mieltä, että kotonakin voi juoda oikeasti hyvää kahvia. Aina ei tarvitse lähteä kahvilaan saadakseen herkullista kahvia. Siksi minä panostan mieluiten Nesspresson kahvikapseleihin.

Illat

Ne illat, kun to do-lista on hoidettu ja voin sulkea koneen. Kun sytytän tuoksukynttilän ja tuikkuja ja asetun sohvalle iltateen kanssa. Tällöin katson telkkarista mitä itse haluan. Tällä hetkellä se on Bonesia Netflixistä. Parasta on jos mieheni ehtii sohvalle kanssani.

Leikkokukat

Kukat ovat minulle ehdottomasti arjen ylellisyyksiä. Nautin suunnattomasti tuoreista kukista ja niitä löytyy kotoamme melkein aina. Me käymme tästä aika ajoin väittelyä mieheni kanssa, ovatko leikkokukat todella välttämättömiä. Ehkä eivät, mutta ne tekevät minut onnelliseksi.

Lounas ystävän kanssa

Minulle keskelle arkea sovitut treffit ystävien kanssa ovat suunnaton voimavara. Jaksan monta päivää näiden treffien voimalla. Viime äitiyslomalla en tätä oivaltanut, vaan oli todella paljon vauvan kanssa kahdestaan. Toki vauvan kanssa on ihanaa köllötellä sohvalla, mutta hyvä ruoka ja antoisa keskustelut antavat energiaa aivan eri tavalla.

Siisti koti

Kun olen saanut tytöt sänkyyn, tsemppaan sen kymmenen minuuttia, että saan siivottua lelut lattialta, vietyä päivän vaatteet pyykkikoriin ja pyyhittyä pöydän iltapalan jäljiltä. Saan rentouduttua illalla kaikkein parhaiten, kun olohuone ei huuda tekemättömiä töitä. Pyrin tekemään saman myös ennen kotoa lähtemistä. Kaunis, siisti koti on uskomaton voimavara. Tämä tekee kotiin tulemisesta ja kodissa viihtymisestä entistä parempaa.

Tiivistääkseni, haluan panostaa arjen pieniin juttuihin. Arjen ei tarvitse olla yltiöpäisen ylellistä, mutta pienet jutut merkkaavat ja tekevät arjesta parempaa. On myös asioita, joihin haluaisin panostaa vähän enemmän, mutta juuri nyt se ei ole jostain syystä mahdollista. Ehkä teen tämän haasteen vuoden päästä uudestaan ja katson mikä on muuttunut.

xx

Jenni S.

 

Lue myös: Coffee table ja Sohvapöytä haaveita

Seuraathan minua ja blogiani jo somessa.

Facebook | Instagram | Bloglovin | Pinterest

Kommentit (1)

Jaana Karhu
1/1 | 

Kiva kun lähdit haasteeseen mukaan :) Ja voinpa samaistua kaikkiin kohtiin.

Hauskasti kirjoitit, että lasten mentyä nukkumaan "tsemppaat" sen kymmenen minuuttia että saat siistittyä kodin. Se on juuri niin, että joskus sitä pitää oikein kovasti tsempata että jaksaa vielä sen hetken vaikka kyse ei ole isoista siivouksista. Minulla tosin eilen venähti se illan järjestely "vähän", löysin itseni 22.30 pesemästä vessaa ja järjestelemästä laatikoita :D

Mukavaa viikkoa!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Helsinkiläistynyt maalaistyttö, esteetikko, arjenfiilistelijä, yhden kotikoomikon avovaimo ja kahden pienen tytön äiti.

Big mamas home on tyyliblogi, jonka keskiössä on koti. Etsin keinoja tehdä arjesta ja elämäntavastani omannäköistä, sekä etsin yhä sitä omaa klassisen boheemia tyyliä niin sisustamisen, pukeutumisen, kuin kauneudenkin saralla. Samaan aikaan tavoitteena on tehdä pikkulapsiarjesta edes hieman helpompaa ja parempaa. Aikuisen ei tarvitse unohtaa itseään, vaikka tuleekin vanhemmaksi ja omista jutuista voi nauttia myös lasten kanssa.

Tervetuloa blogiini!

Contact:

bigmamasblog@outlook.com

Hae blogista

Blogiarkisto

2018

Instagram

Sisältö jatkuu mainoksen alla