Kaupallinen yhteistyö
Mitä jos antaisit joululahjaksi palan suojeltua metsää?

Tämä blogipostaus sisältää kaupallisia linkkejä Storytel-palveluun, Plan Suomen -aineettomiin lahjoihin ja hyväntekeväisyyskampanja Luonnonperintösäätiön sivuille. 

Pohditko vielä kuumeisesti, mitä antaa joululahjaksi? Meidän perheessä on siirrytty lähes kokonaan aineettomiin lahjoihin - lapset ovat toivoneet vain yhtä materiaalista lahjaa joulupukilta - ja voin kertoa, että kun lahjarumba on vähentynyt, on myös joulumieli parantunut. 

Listasin myös teille meidän perheen lahjasuosikit inspiraatioksi, jospa saisit niistä vielä jotain iloa itsellesikin.

1. Lastenhoitolahjakortti

Paras lahja, minkä olemme koskaan vanhempina saaneet, on ollut lastenhoitolahjakortti ystäviltämme. Siihen kuului koko viikonlopun lastenhoito ja me painuimme kahdestaan viikonloppulomalle. Ja kyseinen viikonloppu sovittiin samantien. Oi että mitä luksusta. Jos siis tiedät, että lähipiiriisi kuuluu ystäviä tai sukulaisia, joilla ei esimerkiksi ole jatkuvaa lastenhoitoapua isovanhemmilta, niin anna lahjaksi lastenhoitoa. Jos taas itse olet isovanhempi etkä ole päässyt vähään aikaan auttamaan lastenlasten kanssa, niin anna lahjaksi sitä lastenhoitoa. Ja mikä tärkeintä, muista myös täyttää lahjakortin lupaus. Mikään ei ole niin ankeaa kuin saada lastenhoitolahjakortti, jonka tietää jo avatessa, ettei lupausta pidetä.

2. Pala suojeltua ikimetsää

Suomen tärkein asia on mielestäni puhdas luonto ja hiljainen metsä. Siitä olemme päässeet nauttimaan Lapin vuotemme aikana erityisen paljon. Samaan aikaan metsiä kuitenkin hakataan Suomessa ennätysvauhtia, eikä vanhaa ikimetsää ole jäljellä enää juurikaan. Tällä lahjakortilla sinä voit vaikuttaa siihen, että suojelet metsää teoillasi. Lahjoituksesi käytetään suoraan uusien suojelualueiden ostoon. Voit kohdistaa sen suoraan tulevien metsien ostoon tai "ostaa" palan joltakin jo olemassaolevalta suojelualueelta. Lue lisää Luonnoperintösäätiön sivuilta.

3. Kaikki kirjat samassa paketissa

Sen sijaan että ostetaan joululahjakirjoja, jotka luetaan kerran ja laitetaan sitten pölyttymään kirjahyllyyn, anna lahjaksi vaikka muutaman kuukauden kokeilu äänikirjapalveluun. Ensimmäiset 30 päivää saat joka tapauksessa tästä linkistä ladattua ilmaiseksi ja sen jälkeen Storytel maksaa 16,99 kuukaudessa (tilauksen voi keskeyttää milloin vain). Saat samassa paketissa annettua lahjaksi sekä lasten että aikuisten kirjat - lukitun kirjahyllyn voi luoda erikseen lapsille -  ja vastaanottaja voi itse valita, mitä milloinkin kuuntelee. 

4. Tue tyttöjä kehitysmaissa

Olemme päättäneen jo toistamiseen tukea myös jouluna aineettomissa lahjoissa kehitysmaiden tyttöjä, sillä samalla lahjalla voi vaikuttaa tällöin todella moneen hyvään asiaan: tasa-arvoon, naisten parempaan asemaan yhteiskunnassa, yhteiskunnan vaurastumiseen ja ilmastonmuutokseen. Lapsemme valitsivat lahjaksi jouluvieraillemme mm. puhdasta vettä, koululiikuntaa, supersiemeniä ja kouluruokailua. Tutustu kaikkiin Planin aineettomiin lahjoihin tästä. 

5. Kiitoskirje rakkaimmalle!

Kehumme ja kiitämme toisiamme aivan liian harvoin. Ystäväni menehtyi nopeasti ja yllättäen viime vuonna ja hänen hautajaisiinsa jokainen vieras oli kirjoittanut kirjeen. Kirjeet olivat täynnä kiitoksia ja mitä kauniimpia valokuvia ja muistoja ystävästämme. Miten sattuikaan sydämeen, ettei hän itse päässyt koskaan näitä kirjeitä kuulemaan. Silloin päätin, että yritän muistuttaa itseäni, että kertoisin rakkaimmilleni ja ystävilleni jo heidän eläessään säännöllisesti kuinka tärkeitä ja hienoja he ovat sekä kuinka upeita yhteisiä hetkiä elämämme onkaan ollut täynnä. Tässäpä siis mitä mainioin joululahjaidea myös sinulle. Kirjoita kiitoskirje rakkaimmallesi: leikkaa, liimaa ja kuvita se. Tämä on taatusti vuoden paras joululahja!

Ja ethän unohda vilkaista myös lahjavinkkejä opettajille -postausta!

Hyvää ja rauhallista joulua juuri sinulle! 

X0X0

Inari

Katso tästä meidän uusin videomme, jossa esittelemme muun muassa valitsemamme lahjat Planille ja hyppäämme avantoon sekä hiihdämme mitä upeimmissa Kiilopään maisemissa.

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Unelmat on tehty toteutettaviksi, mutta kaikista tärkeintä on nauttia matkasta. Tämä blogi kertoo suuren unelman toteutumisen tuomista tunteista. Mitä tapahtuu, kun perheemme jättää kaiken entisen pääkaupungin sykkeessä ja päättää lähteä etsimään uutta elämää Lapin luonnon rauhan keskeltä. Iskeekö yksinäisyys? Kestääkö parisuhde? Miten tehdä unelmista totta, entä löytyykö sisäinen rauha ja läsnäolon voima? 

Äidin puheenvuoron blogi päivittyy noin kerran viikossa  ja sitä kirjoittaa kahden lapsen (s. 2010 ja 2013) äiti, toimittaja-tuottaja Inari Fernández. Blogi on syvempi taso sekä jatkumo samannimiselle YouTube-kanavalle, jossa seurataan Fernandezin perheen elämänmuutosta viikoittain koko perheelle soveltuvassa #vaihtovuosisodankylässä-somerealitysarjassa. 

Tervetuloa mukaan matkallemme!

Hae blogista

Blogiarkisto

2019

Instagram