Kaupallinen yhteistyö

Kirjoitus sisältää kaupallisen alelinkin Nordic Fit Maman kuntouta keskivartalosi -kurssille.

Vatsalihasten erkauma, lantiopohjalihasten kuntoutus, pömppövatsa ja virtsankarkailu!

Päätin tällä kertaa kirjoittaa aiheesta, joka ei koske suoraan Lappia, kasvatusta tai parisuhdetta, mutta vaikuttaa takautuvasti myös niihin. Vielä kuuden vuoden jälkeenkin synnytyksestä.

Minä nimittäin pilasin vatsalihakseni liian rajulla synnytyksen jälkeisellä treenillä ja toivon, ettei kukaan muu tee samaa virhettä. Onneksi tilanne on mahdollista myös korjata, siksi tämä kirjoitus sekä siinä ohessa suositus oikeanlaiseen ohjattuun treeniin.

Väärällä treenillä ongelmiin

Lähdin salille alle kuukauden jälkeen synnytyksestä pyykkilautavatsa mielessä. Treenasin hulluna etenkin vatsalihaksia tietämättä lainkaan mitä tein. Minulla oli vain iskostunut mielikuva siitä, että toisen lapsen jälkeen haluaisin olla mahdollisimman nopeasti hyvissä mitoissa. Miksi tämä oli minulle yhtäkkiä niin tärkeää, en osaa sanoa. Ehkä joku kolmenkympin ikään ja äitiysidentiteettiin liittyvä kriisi? Ensimmäisen jälkeen minuun ei nimittäin lainkaan iskenyt vastaavaa pakkomiellettä, enkä ollut koskaan aiemminkaan ollut salillakävijä.

Kukaan ei kertonut minulle, että palkkioksi synnytyksen jälkeisestä liian kovasta treenistä saisin pyykkilautavatsan sijaan vuosien ongelmat: pömppövatsan, huonon ryhdin ja vatsalihasten erkauman. 

Elin kolme vuotta näiden vaivojen kanssa ja hyväksyin ne osaksi elämääni, kunnes sain kuulla sattuman kautta, että niistä on mahdollisuus myös palautua - myös vuosien jälkeen.

Päädyin Nordic Fit Maman Kuntouta keskivartalosi -verkkokurssille, josta tein aikoinani myös videosarjan - ensimmäisiä sarjoja kanavallani (ja oi, että sen katseleminen onkin näin vuosien jälkeen vaikeaa :)

Viiden viikon verkkokurssilla (nykyään kurssi kestää 6 viikkoa) opeteltiin löytämään jälleen tuntuma lantiopohjan ja vatsan lihaksiin, sekä tunnistamaan vatsalihasten erkauma. Järkytyin, kun tajusin, että lihasten välissä oli kolmen vuoden jälkeenkin vielä monen sormen mentävä kolo.

Verkkokurssi sopi ruuhkavuosiarkeen

Ruuhkavuosien kiireisiin arkipäiviin sopi erinomaisesti, että verkkokurssin harjoitteet pystyi toteuttamaan mihin aikaan vuorokaudesta tahansa, eikä se ei vienyt enempää kuin kymmenen minuuttia.

Minut yllätti, kuinka pienillä liikkeillä löysin tuntuman keskivartalooni. Supistelin lantiopohjanlihaksia pyöräillessäni, luennoilla ja työpöydän ääressä, keikuttelin itseäni tuolilla pienen pallon päällä, tein kyykkyjä ja lasten nukkuessa treenailin vatsalihaksiani jumppamatolla telkkaria katsellen.

Kurssin aikana opin rakentamaan keskivartalolleni vahvan tuen, niin että korsetista kasvoi peruskallio koko kropalle ja sain vatsalihasten erkauman pikku hiljaa kurottua umpeen. Samaan aikaan koheni ryhti ja myös itsetunto, sekä loin edellytykset sille, että olen pystynyt nyt myöhemmin aloittamaan myös salitreenin - tällä kertaa ohjatusti ja oikealla tavalla.

Kurssin vetäjänä on synnytyksen jälkeiseen kuntouttamiseen ja äitiysliikuntaan erikoistunut personal trainer Riina Laaksonen ja se on toteutettu yhteistyössä Mehiläisen naistentautien ja synnytyksen erikoislääkärin kanssa.

Nyt viimeisestä synnytyksestäni on kulunut kuusi vuotta, ja tunnen itseni omassa kropassani kotoisaksi ja hyväksi. Mutta jos en olisi tajunnut kuntouttaa lantiopohjaani, painisin virtsankarkailuongelmien, pömppövatsan ja selkäkipujen kanssa varmasti edelleen. Joten älä tee niin kuin minä, rakas synnyttänyt äiti!

Älä lähde hulluna huhkimaan salille, jos et tiedä mitä teet, vaan huolehdi oikeanlaisesta lantionpohjanlihasten kuntouttamisesta hellästi jo heti synnytyksen jälkeen. Nykyään neuvolasta ja synnytysvalmennuksestakin saa varmasti paremmat ohjeet matkaan kuin minun aikanani, jolloin aiheesta ei puhuttu lainkaan.

Jos kärsit samojen ongelmien kanssa kuin minä, niin suosittelen tutustumaan Nordic Fit Maman - Kuntouta keskivartalosi -kurssiin. Saat osallistumismaksun tämän linkin kautta 10 euroa halvemmalla, hintaan 79,00 euroa.

x0x0 

Inari

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Unelmat on tehty toteutettaviksi, mutta kaikista tärkeintä on nauttia matkasta. Tämä blogi kertoo suuren unelman toteutumisen tuomista tunteista. Mitä tapahtuu, kun perheemme jättää kaiken entisen pääkaupungin sykkeessä ja päättää lähteä etsimään uutta elämää Lapin luonnon rauhan keskeltä. Iskeekö yksinäisyys? Kestääkö parisuhde? Miten tehdä unelmista totta, entä löytyykö sisäinen rauha ja läsnäolon voima? 

Äidin puheenvuoron blogi päivittyy noin kerran viikossa  ja sitä kirjoittaa kahden lapsen (s. 2010 ja 2013) äiti, toimittaja-tuottaja Inari Fernández. Blogi on syvempi taso sekä jatkumo samannimiselle YouTube-kanavalle, jossa seurataan Fernandezin perheen elämänmuutosta viikoittain koko perheelle soveltuvassa #vaihtovuosisodankylässä-somerealitysarjassa. 

Tervetuloa mukaan matkallemme!

Hae blogista

Blogiarkisto

2019

Instagram