Kirjoitukset avainsanalla leikki

Miten hurisee ihmiset? Onko joulun lahjakaaoksesta jo selvitty? Leikitäänkö teillä joulun leluilla vielä vai ovatko ne jo unohtuneet huoneen nurkkiin tai hautautuneet kaiken muun roinan keskelle?

Meillä on vähän kumpaakin.

Samalla olen kuitenkin onnellinen siitä, että lapsemme oikeasti toivoivat vain yhtä lahjaa per nenä. Vanhempi ompelukonetta ja nuorempi barbin kalusteita taloonsa. Kummatkin saivat haluamansa. Ompelukone ostettiin muuten käytettynä ja huollettuna. Näin  40 vuotta vanha kone sai uuden elämän.

Mutta vaikka lapset toivoivat vain yhtä lahjaa, he saivat kuitenkin paljon enemmän. Miksi meidän aikuisten on niin vaikea jättää  leluja antamatta, vaikka niitä ei ole edes toivottu?

Esikoiseni ensimmäiset sanat lahjojen avaamisen jälkeen olivat: "Ahdistaa tämä kaikki lahjojen määrä."  Samaa ajattelin itse. Me emme olisi oikeasti tarvinneet yhtään tavaraa enempää kotiimme.

Käytetty lelu on mahtava lahjaidea!

Vietimme joulua ensimmäistä kertaa espanjalaisten sukulaisten kanssa ja vaikka viestitimme etukäteen selvästi, että emme halua lahjoja, he kuitenkin toivat niitä.

Arvostan kuitenkin sitä todella paljon, etteivät he olleet ostaneet lahjoja uusina, vaan vanhemmat serkut olivat huoltaneet omat vanhat lelunsa (Sylvian Family -eläimet ja hamahelmet) ja antoivat ne nyt meidän lapsillemme. 

Ne tietenkin ilahduttivat tyttäriämme suuresti. Tosin meillä ei kyllä olisi ollut niillekään mitään tarvetta, sillä omasta takaa löytyy jo kumpaakin laatua.

Siinä kuitenkin näki selvästi sen, ettei lahjan tarvitse olla uusi, vaan käytetty, hyvin pidetty lelu on aivan yhtä arvokas uudelle omistajalleen.

Samalla tuli käytyä kiinnostava keskustelu lasten kanssa siitä, miten tärkeää on pitää omista tavaroista hyvää huolta, jotta niistä voi olla iloa vielä seuraavallekin leikkijälle. 

Lähettäkää lelut "matkalle", josta ne palaavat parin kuukauden päästä!

Teimme joululomalla myös lastenhuoneen inventaarion. Toiminnan, joka kannattaa muuten säännöllisesti toteuttaa, jotta tilaa niille leluille löytyy, joilla sillä hetkellä leikitään. Suurin ongelma tuntuu meillä ainakin olevan se, ettei leluilla ole tarpeeksi selkeitä omia paikkoja, vaan ne sekoittuvat säilytysastioihin ja niin sanottuja "oikeita lelukategorioita" on vaikea ĺöytää.

Inventaarion yhteydessä laitoimme rikkinäiset lelut roskikseen ja pienten lasten lelut kierrätykseen sekä veimme osan nykyhetken leluista varastoon.

Samalla toimme edellisen inventaarion varastolelut takaisin leikkihuoneeseen. Voitte vain kuvitella, mikä ilo siitä syntyi, kun yhtäkkiä "varastomatkalla" olleet pehmolelut ja vauvanuket vaatteineen saatiin takaisin. 

Ilo oli vähintään yhtä iso kuin joululahjaksi saaduista "uusista" leluista. Ehkä jopa hieman isompikin. Liittyihän näihin omiin "matkalla olleisiin" leluihin erityinen tunnearvo.

Tässä siis kaksi erinomaista vinkkiä, miten vanhoista leluista saadaan aina uutta ja uutta iloa: huoltakaa ja kierrättäkää ne eteenpäin uusille omistajille sekä laittakaa osa leluista aina säännöllisesti "matkalle" varastoon ja palauttakaa ne muutaman kuukauden päästä. 

Ilo vanhoista leluista on taattu, kun niiden olemassaolon on välillä ehtinyt kokonaan unohtaa!

xoxo

Inari

Alta voit katsoa uusimman #vaihtovuosisodankylässä-videomme elämästämme Lapissa!

 

Kommentit (1)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Unelmat on tehty toteutettaviksi, mutta kaikista tärkeintä on nauttia matkasta. Tämä blogi kertoo suuren unelman toteutumisen tuomista tunteista. Mitä tapahtuu, kun perheemme jättää kaiken entisen pääkaupungin sykkeessä ja päättää lähteä etsimään uutta elämää Lapin luonnon rauhan keskeltä. Iskeekö yksinäisyys? Kestääkö parisuhde? Miten tehdä unelmista totta, entä löytyykö sisäinen rauha ja läsnäolon voima? 

Äidin puheenvuoron blogi päivittyy noin kerran viikossa  ja sitä kirjoittaa kahden lapsen (s. 2010 ja 2013) äiti, toimittaja-tuottaja Inari Fernández. Blogi on syvempi taso sekä jatkumo samannimiselle YouTube-kanavalle, jossa seurataan Fernandezin perheen elämänmuutosta viikoittain koko perheelle soveltuvassa #vaihtovuosisodankylässä-somerealitysarjassa. 

Tervetuloa mukaan matkallemme!

Blogiarkisto

2019

Instagram