Kirjoitukset avainsanalla koulu

Kysyimme opettajilta, mikä on paras lahja opettajalle heidän omasta mielestään?

Joulu lähestyy ja niin meillä kuin monessa muussakin kodissa pohditaan kuumeisesti, miten kiittää kuluneesta vuodesta lasten luokanopettajia, harrastusvalmentajia, lastentarhanopettajia, kerhonvetäjiä ja niin edelleen. Ovathan he tehneet upeaa työtä lastemme eteen!

Joskus pistetään pystyyn rahankeräys, jonka tuotolla kustannetaan yhdessä lahjakortti tai jotain muuta kivaa. Siinä ongelmaksi muodostuu kuitenkin usein keräyssumma, koska kaikilla ei ole sama taloustilanne. Ja tarvitaan tietenkin myös vanhempi, joka keräyksen haluaa järjestää.

Toisinaan jokainen vanhempi tuo oman lahjansa - tai sitten unohtaa homman kokonaan. Yksittäisissä lahjoissa ongelmana on kuitenkin se, että suklaarasioita ja muita pikkujuttuja kertyy usein opettajille liiaksikin asti.

Ja miten on sitten Alkosta kipaistun pullon laita? Onko esimerkiksi pullo skumppaa ok lahja lapselta aikuiselle? 

Kysyin opettajilta, mikä on paras lahja heidän omasta mielestään?

Ikuisen pähkäilyn sijaan päätin kysyä aihetta suoraan opettajilta itseltään, ja säästää sekä sinut että itseni jokavuotiselta pähkäilyltä.

Kyselyn suoritin Instagramstoryssani, jossa on seuraajina ilmeisen paljon myös opettajia. Vastauksia tulikin lähemmäs sata ja ne ilahduttivat toden teolla.

Vaikka monet olivatkin kiitollisia lahjoista ja onnellisia etenkin lasten omatekemistä yllätyksistä, oli vastaajakunta paljolti myös sitä mieltä, etteivät he opettajina odota saavansa yhtään mitään lahjaksi. 

Alkoholin tuominen jakoi selvästi vastaajat kahteen kastiin: ihan ok tai ehdottomasti ei. Kannattaa siis todellakin olla erittäin tietoinen siitä, käyttääkö opettaja alkoholia, jos pullon aikoo lahjaksi viedä.

 

Paras lahja opettajalle on palaute!

Lahja, joka mainittiin kuitenkin kaikista mielekkäämmäksi useissa eri viesteissä, oli kirje tai kortti lapselta, jossa kerrottaisiin, mitä hän on vuoden aikana oppinut ja mitkä ovat olleet kivoimmat asiat, joita lukuvuonna on yhdessä tehty.

Korttia voi vielä koristaa kehumalla luokkakavereita ja vaikka opettajaakin muutamalla sanalla.

Opettajat työskentelevät usein yksin ilman esimiehensä tai kollegoidensa läsnäoloa, joten suoraa palautetta työstä saa harvoin. Siksi parasta on saada sitä lapsilta itseltään.

Tämä on lahja, jota voi soveltaa melkein mihin tahansa harrastukseen, eikä se maksa mitään muuta kuin hiukkasen vaivaa.

Onneksi lapset yleensä rakastavat värittämistä ja askartelua. Ja jos nyt aloittaa, ehtii jouluun mennessä hyvin väsätä kiitoskirjeet niin koulun, hoitopaikan kuin harrastustenkin opettajille.

Kiitos kaikille kyselyyn vastanneille opettajille!

Hyvää ja mahdollisimman stressitöntä joulunalusaikaa kaikille blogin lukijoille!

xoxo

Inari

Ps. Lue myös lahjattomista synttäreistämme!

 

 

 

Kommentit (3)

Vierailija
1/3 | 

Ihan paras juttu!!! Opettajana juurikin olisi ihanaa saada palautetta oppilailta😀

Vierailija
2/3 | 

Mä olen huomannut, että monilla on liian vahva ajatus kiitollisuuden velasta, tai omasta hyötymisestä.
Itse olen pienestä asti tottunut esim aina auttamaan isovanhempia, sukulaisia ja naapureita esim. kahvipöydän laitossa, ja juhlissa tms tai muuten vai kyläillessä viemään lahjoja, ja olen aina nauttinut niiden viemisten ideoinnista, vaikka kyseessä olisi vain kahvipaketti naapurille, tai sitten paketti joulupuun lahjakeräykseen. Nykyään hämmentävän usein saan vastauksesksi hämmennystä, vaivaantuneita kommentteja... Tai ystävän lapselle viedystä pienestä lahjasta tarjotaan rahaa maksuksi, "ei kun halusin ostaa tämän, kun tiesin että hän tykkää".... Ja monet ihmettelevät "saatko siitä tai tästä tai tuosta jotain korvaukseski?", öö, hyvän mielen?!
Ja sitten vielä tosiaan se kiitollisuuden velka, ei saa/voi ottaa apua vastaan, kun sitten se pitää jotenkin aina korvata toiselle.... :/

Ope
3/3 | 

Aineettomat esim. Unicefin, Punaisen Ristin, Kirkon ulkomaan avun ym. lahjat ovat myös olleet ihania lahjoja :) Vielä kun lapsi on itse ollut mukana päättämässä, mihin kohteeseen lahjoitetaan.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Unelmat on tehty toteutettaviksi, mutta kaikista tärkeintä on nauttia matkasta. Tämä blogi kertoo suuren unelman toteutumisen tuomista tunteista. Mitä tapahtuu, kun perheemme jättää kaiken entisen pääkaupungin sykkeessä ja päättää lähteä etsimään uutta elämää Lapin luonnon rauhan keskeltä. Iskeekö yksinäisyys? Kestääkö parisuhde? Miten tehdä unelmista totta, entä löytyykö sisäinen rauha ja läsnäolon voima? 

Äidin puheenvuoron blogi päivittyy noin kerran viikossa  ja sitä kirjoittaa kahden lapsen (s. 2010 ja 2013) äiti, toimittaja-tuottaja Inari Fernández. Blogi on syvempi taso sekä jatkumo samannimiselle YouTube-kanavalle, jossa seurataan Fernandezin perheen elämänmuutosta viikoittain koko perheelle soveltuvassa #vaihtovuosisodankylässä-somerealitysarjassa. 

Tervetuloa mukaan matkallemme!

Blogiarkisto

2019

Instagram