Kirjoitukset avainsanalla kuinka usein

Äidin puheenvuoro blogi: Kuinka usein

Ajattelin välillä kirjoittaa hieman kepeämmästä aiheesta kaikkien viimeaikaisten parisuhde- ja vanhemmuuspostauksien jälkeen. Bongasin yhden lempparibloggaajani, Iinan But I´m a Human not a Sandwich -blogista hauskan Kuinka Usein -haasteen. Joten tässä vastauksia kiperiinkin Kuinka usein -kysymyksiin - pohja kopsattu Iinan blogista. Kuinka usein sinä teet seuraavia asioita?

Vaihdat lakanat? 1-2 kertaa kuukaudessa. Joskus useammin, jos haluan helppoa luksusta.

Vaihdat pyyhkeet? Kerran viikossa.

Soitat isälle/äidille? Äidille soitan muutaman kerran viikossa, mikä on aivan uudenlaista luksusta elämässäni. Olimme noin 20 vuotta, jolloin emme soittaneet toisillemme koskaan. Isän kanssa viestittelemme muutaman kerran kuussa.

Käyt leffassa? Helsingissä asuessa noin kerran kuussa, Lapissa valitettavasti todella harvoin. Ei tule samalla lailla lähdettyä minnekkään iltaisin.

Föönaat hiukset? En koskaan.

Putsaat lattiakaivot? En ole koskaan putsannut. Meillä mun mies tekee tämän.

Käyt metsässä? Joka päivä useamman kerran, metsä alkaa nykyään meidän ovelta ja se on paras asia, minkä tiedän.

Sanot läheisille, että rakastat heitä? Joka päivä useamman kerran. Se kuuluu koko perheemme tapoihin.

Tarkistat kuivakaapin sisällön? En ikinä. Ostan aina vaan uusia juttuja ja sitten huomaan, että hups tomaattipyreetä onkin jo 5 purkkia.

Luuttuat lattiat? En luuttua. Satsaan siivoojaan, joka käy meillä joka toinen viikko. Se on paras investointi ever.

Syöt noutoruokaa? Aiemmin noin kerran viikossa Helsingissä asuessamme, nyt Sodankylässä ei oikeastaan lainkaan. Ellei naapurin paistamia savukaloja lasketa.

Valehtelet? En halua valehdella, mutta huomaan että joskus minulla on vaikea sanoa johonkin asioihin ei, ja sitten saatan keksiä valkoisen valheen, etten esimerkiksi voi tulla jonnekin, koska minulla on jo jotain muuta. 

Riitelet suhteessa? Riitelemme kunnolla aika harvoin tällä hetkellä, mutta kinastelemme viikoittain jostain. Se koskee aika lailla koko perhettämme, meillä on kotona selvästi kiistelykulttuuri.

Sheivaat? Kainalot aina suihkussa, jalat sheivaan vain kesällä muutaman kerran viikossa tai jos menen talvella uimahalliin.

Vaihdat hammasharjan? 2-3 kuukauden välein vaihdan sähköhammasharjan harjaspään.

Käyt kirjastossa? Ainakin kerran kuussa, välillä useamminkin. Rakastan kirjoja ja rakastan hengailla lasten kanssa kirjastossa. Käyn myös kirjastossa aina kun mun pitää tulostaa jotain, koska tulostan niin harvoin, ettei olisi mitään järkeä hankkia omaa tulostinta.

Peset peitot ja tyynyt? Kerran vuodessa ja pakkasella tuuletellaan aina lakananvaihdon yhteydessä.

Syöt herkkuja? Joka päivä jotain herkkuja. Vähintään jälkkäriksi muutaman palan tummaa suklaata. Meillä ei ole karkkipäivää, vaan syömme silloin tällöin karkkia, jätskiä tai leivonnaisia.

Soitat anopille? En ikinä, koska meillä ei ole oikeastaan yhteistä kieltä. Anoppini on espanjalainen ja lähetän hänelle kuvia ja viestejä lapsista, mutta soittaminen olisi too much.

Vaihdat rintsikat? Muutaman kerran viikossa ja lisäksi käytän urheilutoppeja, jotka vaihdan aina käytön jälkeen.

Leivot? Nykyään Lapissa joka viikko ainakin kerran. Meillä on ihana leivinuuni, jossa tulee parhaat sämpylät

Siivoat jääkaapin? Hmm... liian harvoin...

Käyt puntarilla? En käy puntarilla koskaan, meillä ei ole puntaria kotona eikä painoni kiinnosta minua muutenkaan lainkaan. Tärkeämpää on se, millainen olo on itsensä kanssa ja se ei oikeastaan liity minulla koskaan ulkonäköön vaan henkiseen hyvinvointiin.

Komennat miestäsi? Liian usein. Varmaankin ainakin kerran päivässä. Olen perinyt äidiltäni komentajaluonteen ja nyt se tuntuu periytyneen myös vanhemmalle tyttärelleni...

Syöt irtokarkkeja? Kerran viikossa ainakin.

Peset pyykkiä? En oikeastaan koskaan, koska meillä mun mies pesee kaikki pyykit.

Perheessä kinataan vaatetuksesta? Lähinnä siitä, ettei kukaan pue ensimmäisellä, toisella eikä vielä kolmannellakaan kerralla, kun pyydetään. Eli kyllä siitä aiheesta syntyy lähes päivittäin kinaa.

Käyt hammaslääkärissä? Parin vuoden välein. Pitäisi tilata hammaslääkäri!

Käyt kaupassa? Meillä lähin kunnon kauppa sijaitsee 40 kilometrin päässä. Käymme kaupassa kerran viikossa isommin, ja sitten muutaman kerran viikossa kylillä käydessä saatetaan täydentää.

Peset ikkunat? Aina keväällä. Rakastan ikkunoiden pesemistä.

Vaihdat sukat? Joka päivä. Nykyään jalassa on aina villasukat.

Olet eri mieltä miehen kanssa? Erikoinen kysymys. Ehkä eniten olemme eri mieltä siitä, minkälainen käsitys on siitä, mitä toinen tekee ja mitä ei liittyen esimerkiksi kotitöihin tai lasten kasvatukseen. 

Ostat uusia vaatteita? Todella harvoin. Ehkä noin kerran vuodessa ostan itselleni vaatteita. Teemme Reiman ja Jack Wolfskinin kanssa yhteistyötä, ne ovat lähes ainoat vaatteet jotka hankimme uusina, kaiken muun ostamme käytettynä tai emme oikeastaan juuri osta mitään.

Tarkistat toimiiko palovaroitin? En tarpeeksi usein kyllä, mutta meillä on onneksi hälytysjärjestelmä, joka ilmoittaa jos palovaroitinten patterit ovat loppumassa lähiaikoina.

Käyt läpi vaatekaapit ja muut kaapit? Yleensä noin kerran vuodessa innostun.

Puhdistat hiukset harjasta? Juuri puhdistin. Noin kerran viikossa.

Jäikö jotain kiinnostavaa kysymättä, lisää kommentteihin!

xoxo

Inari

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Unelmat on tehty toteutettaviksi, mutta kaikista tärkeintä on nauttia matkasta. Tämä blogi kertoo suuren unelman toteutumisen tuomista tunteista. Mitä tapahtuu, kun perheemme jättää kaiken entisen pääkaupungin sykkeessä ja päättää lähteä etsimään uutta elämää Lapin luonnon rauhan keskeltä. Iskeekö yksinäisyys? Kestääkö parisuhde? Miten tehdä unelmista totta, entä löytyykö sisäinen rauha ja läsnäolon voima? 

Äidin puheenvuoron blogi päivittyy noin kerran viikossa  ja sitä kirjoittaa kahden lapsen (s. 2010 ja 2013) äiti, toimittaja-tuottaja Inari Fernández. Blogi on syvempi taso sekä jatkumo samannimiselle YouTube-kanavalle, jossa seurataan Fernandezin perheen elämänmuutosta viikoittain koko perheelle soveltuvassa #vaihtovuosisodankylässä-somerealitysarjassa. 

Tervetuloa mukaan matkallemme!

Blogiarkisto

2019

Instagram