YHTEISTYÖSSÄ

”Miten teillä valmistauduttiin vauvan tuloon?” –kysely keräsi paljon vastauksia Vauva.fi:n lukijoilta.

”Miten teillä valmistauduttiin vauvan tuloon?” –kysely keräsi paljon vastauksia Vauva.fi:n lukijoilta.

Vauvan tulo vaatii tarvikkeiden hankkimista, kodin organisoimista ja henkistä valmistautumista. Jokainen perhe valmistelee vauvan saapumista kuitenkin omalla tavallaan.

Huonekalut ja vauvanvaatteet ovat usein ensimmäisiä konkreettisia hankintoja, joilla vauvan tuloon valmistautuminen alkaa. Myöhemmässä raskauden vaiheessa lepo ja oma aika ovat monille tärkeitä tapoja valmistautua synnyttämiseen ja uuden ihmisen kohtaamiseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Alle olemme keränneet katkelmia kyselyn vastauksista. Joukosta löytyy myös monia hyviä vinkkejä ensiodottajille ja kokeneemmillekin vanhemmille.
Kiitokset kaikille vastanneille ja ihania odotushetkiä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla

”Valmistaudumme mieheni kanssa heinäkuussa syntyvän esikoiselle tuloon suurella innolla! Hankintoja on tähän mennessä tehty runsaasti: on turvakaukalo, paljon vaatteita (uusia ja omia ja sisarustemme vanhoja jopa 80-luvulta), pinnasänky, sitteri, leluja ja kaikenlaista pientä kivaa. Juttelemme vauvasta myös päivittäin ja kuuntelemme sydänääniä doppler-laitteella. Vauva on jo siis ennen syntymäänsä tärkeä ja olennainen osa arkeamme.”
-Johanna H.

”Valmistauduimme vauvelin syntymiseen hankkimalla muutamia perusasioita. Ostimme pinnasängyn, muutamia pieniä vaatteita, vaippoja, tuttipulloja ja tutteja, rintapumpun ja melko lailla kaikki muu tarpeellinen tulikin äitiyspakkauksessa. Tärkein valmistautuminen kuitenkin oli lepo ja rentoutuminen. Varsinkin loppuraskaudesta nukkuminen oli ison mahan takia vaikeaa ja yössä saattoi hyvällä tuurilla saada vain pari tuntia unta. Sauna oli pelastus kipuihin! Siellä tuli istuttua monta tuntia joka päivä. Myös lämmitettävä kauratyyny on ehdoton hankinta, jos ei sellaista vielä omista. Raskaana ollessa ei saa pahemmin käyttää särkylääkkeitä, joten kaikki kipua lievittävät tuotteet ovat tervetulleita. Itse en suosittele lukemaan muiden kokemuksia synnytyksestä, sillä niistä ei yleensä ainakaan synnytyspelkoon saa apua. Just go with the flow ja nauti raskaudesta - synnytys menee miten menee, sitä ei kannata sen kummemmin pohtia etukäteen. Hyvin se menee!”
-Saija T.

”Meillä valmistaudutaan tällä hetkellä kesävauvan tuloon. Asuntoa olemme sisustaneet ja järjestelleet niin, että viihdymme täysin kotonamme. Kohta alkaa vauvatarvikkeiden osto. Vauva selviää yllättävän vähällä ja kaiken saa kyllä hoidettua valmiiksi ennen vauvan tuloa. Pesän rakennusvietti on kova raskauden aikana, mutta kannattaa olla maltillinen.”
-Viki P.

“Minulle on kolmas lapsi tulossa. En ole paljon mitään ostanut. Käytän lahjoitusfoorumeja hyväksi sekä ystäviä ja tuttuja. Lisäksi edellisten lasten vaatteet ja tavarat olen säästänyt, jos iltatähti saapuu. Olen pikkuhiljaa raskauden edetessä laittanut vauvan vaatteita kaappiin, hankkinut tarpeellisia tarvikkeita sekä informoinut vanhemmille sisaruksille vauvan tulosta. Nyt loppuraskaudessa otan rauhallisemmin arjen ja nautin lasten seurasta. En rehki liikaa siivousten parissa. Rytmitän päivän niin, että saan itse myös levätä. Menen ajoissa nukkumaan. Elän päivä kerrallaan, en murehdi liikaa tulevaa. Tietenkin tuleva jännittää, mutta puhuminen auttaa minua. Kerron huolistani tai mieltä askarruttavista asioista ystävilleni tai perheelleni. Pyydän apua, jos tunnen etten itse jaksa tai selviä jostakin. Avun pyytäminen ei ole häpeä, päinvastoin se on hyve kuten avun antaminenkin. Kuuntele itseäsi, kerro ja jaa puolisosi tai läheistesi kanssa sekä ennen kaikkea nauti tästä hetkestä. Kyseessä on pieni hetki elämässä, mutta suuri hetki sydämessä.”
-Johanna V.

”Olemme valmistautuneet vauvan tuloon monella tavoin. Hankintoja on tehty pikkuhiljaa jo useamman kuukauden ajan. Nyt kuukausi ennen laskettua aikaa alkaa suurin osa olla kasassa. On kehto, petivaatteet, hoitopöytä, kasavaatteita, vaunut, turvakaukalo, amme, vaippoja ja hoitotarvikkeita. Äidille imetysliivit, liivinsuojia ja imetystyyny. Kirppiksiltä on tarttunut mukaan myös jo joitakin talvivaatteita ensi talvea ajatellen.”
-Jenni S.

”Esikoisemme syntyy kesävauvaksi. Saan olla jo odotusaikana kotona ja rakentaa pesää. Kaupungissamme on useita kirpputoreja, joissa silloin tällöin kipaisen. Muutamia hauskoja ja hyödyllisiä löytöjä olen jo tehnytkin. Lisäksi olemme saaneet vauvan vaatteita ja tavaroita lainaan ystäviltämme. Masuasukin kanssa tutustumme toisiimme päivittäin aamun lötköttelyhetkessä. Makoilen selälläni, pikkuinen välillä potkii ja välillä puskee äidille ja iskälle vastaukseksi. Aivan ihanaa ja ainutlaatuista aikaa, jota varmasti tulemme kaipaamaan. Äitiysjoogassa olen myös käynyt. Lisäksi meillä jutellaan paljon kaikesta. Raskauden tuntemuksista keskustelu konkretisoi miehellekin asiaa, kun hän ei pysty omassa kropassaan kaikkea tuntemaan. On tärkeää ottaa mies odotukseen mukaan, jotta hän voi äidin lailla valmistautua tulevaan. Ja onhan miehellä myös oma valmistautumisrituaalinsa, uuden turvallisemman auton metsästäminen.”
-Mira K.

Tuotepalkintojen voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti. Onnea voittajille!

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 
Sisältö jatkuu mainoksen alla