YHTEISTYÖSSÄ

Hygieniasta on tärkeä muistaa pitää huolta erityisesti lämmön lisääntyessä. Kiireessä vesipesu ei kuitenkaan aina ole mahdollista. Alla olemme luetelleet vinkkejä, joiden avulla on helppo pitää huolta ihon puhtaudesta myös kiireessä ja tien päällä.

YHTEISTYÖSSÄ

Hygieniasta on tärkeä muistaa pitää huolta erityisesti lämmön lisääntyessä. Kiireessä vesipesu ei kuitenkaan aina ole mahdollista. Alla olemme luetelleet vinkkejä, joiden avulla on helppo pitää huolta ihon puhtaudesta myös kiireessä ja tien päällä.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sisältö jatkuu mainoksen alla

 Vauvalle ihon puhtaana pito on erityisen tärkeää. Lapsen iho on ohut ja herkkä, minkä vuoksi iho voi ärsyyntyä helposti jos sen pinnalle jää vieraita aineita. Myös vaippaihottuma on yksi esimerkki tästä, sillä vaipan alle jäävä kosteus, virtsan ammoniakki ja uloste usein ärsyttää pientä peppua.

Aina vesipesu ei kuitenkaan ole mahdollista. Silloin esimerkiksi mukaan otettavat puhdistuspyyhkeet voivat olla avuksi. Kosteuspyyhkeistä onkin moneksi, sillä ne voivat pelastaa erilaisista täpäristä tilanteista. Katso alta parhaat vinkit!

Mukana matkalla

Matkalla ei ole aina mahdollisuutta päästä kunnon vessaan tai lastenhoitohuoneeseen vaihtamaan vaippaa. Esimerkiksi junassa tai lentokoneessa kosteuspyyhkeet pelastavat vaipanvaihtotilanteet ja auttavat selviytymään sotkulta. Myös automatkalla kosteuspyyhkeet auttavat siivoamaan pienet puklut.

Matkan päällä helpoista ja nopeista nikseistä on muutenkin hyötyä. Puhdistuspyyhkeillä voikin putsata myös päälle kaatuneet kahvit tai muut pienet tarhat vaatteista. Samoin ne puhdistavat niin isot kuin pienetkin tahmeat sormet välipalan jälkeen.

Keittiössä ja ruokapöydässä

Ruoanlaitossa pieni pikasiivous voi usein olla avuksi. Esimerkiksi kalan käsittelyn yhteydessä kädet saa nopeasti puhtaiksi ja liukkaan tunteen pois iholta puhdistuspyyhkeiden avulla. Näin haju ei tartu esimerkiksi keittiöpyyhkeisiin eikä veitsi lipeä kädestä. Hajustetut kosteuspyyhkeet auttavat samalla pitämään kalalle ominaisen ikävän hajun poissa. Kosteuttavat pyyhkeet taas auttavat pitämään kuivienkin käsien kosteustasapainoa yllä. Liiallinen vesipesu nimittäin helposti kuivattaa käsiä entisestään.

Puhdistuspyyhkeillä pyyhkäiset myös pöytätasoilta roiskeet ja pienet roskat ja murut. Myös pienten ruokailijoiden seurassa kosteuspyyhkeillä saa siivottua paitsi pöydät ja tuolit myös itse ruokailijat. Sormet ja suut puhdistuvat helposti ja nopeasti.

Maalla ja mökillä

Loma-aikaan yhä useammat pakkaavat perheen autoon ja suuntaavat mökille. Moniin mökkimaisemiin ei kuulu vesijohtovesi ja kaivovettäkin on usein tärkeä käyttää säästeliäästi. Tämän vuoksi onkin hyvä olla myös puhdistusvaihtoehto, joka ei vaadi vettä. Puhdistuspyyhkeillä taltuttaa mökillä monet arjen perustilanteet. Niiden avulla on mahdollista pitää huolta esimerkiksi käsihygieniasta, vaikka käsiä ei pääsisikään aina pesemään. Herkälle iholle tarkoitetut kosteuspyyhkeet voivat auttaa esimerkiksi ulkohuussissa. Samoin muut sotkut saa siististi pois iholta tai vaatteista. Lauantai-iltana kunnon sauna puolestaan puhdistaa kehon ja mielen.

Mikäli vedellä läträäminen ei ole vaihtoehto, kosteuspyyhkeistä voi olla mökillä iso apu myös siivouksessa. Pöydänpyyhinnät ja pienet tarhat saa helposti pois ilman vettä tai saippuaa.

Lapsille ja aikuisille  

Myös äiti voi napata kosteuspyyhkeet omaan käyttöönsä. Liinoilla lähtee helposti myös meikki. Vauvoille tarkoitetut kosteuspyyhkeet eivät ärsytä aikuisenkaan ihoa eivätkä kirvele silmiä. Tämän vuoksi liinat sopivat myös silmämeikin poistoon. Kuivaihoisen kannattaa valita ihoa kosteuttava kosteuspyyhe, joka pitää huolta kosteustasapainosta.

Meikinpoistamisen lisäksi aikuiset ja lapset voivat turvautua kosteuspyyhkeisiin kaivatessaan pientä kasvojen tai vartalon virkistystä. Kesäkuumalla lian ja hien saa helposti pyyhittyä pois ja olon virkistettyä silloinkin kun ei ole aikaa suihkuun. Pieni ihon virkistys on usein paikallaan esimerkiksi auto- tai lentokonematkan jälkeen. Usein virkistystä voi kaivata myös auringossa oleilun jälkeen.

Kerro, miten teillä käytetään puhdistuspyyhkeitä!

Jaa parhaat vinkkisi ja voit voittaa Natusan Baby -tuotepalkinnon. Arvomme kaikkien vastaajien kesken kaksi tuotepakettia.

Meillä on niitä joka huoneessa! Eteisessä tai autossa pyyhin pahimmat kurat lapsen sadevaatteista kun tulee ulkoa. Laukussa pidän niitä ja käsidesiä jos ei ole pesumahdollisuutta, pelkkä käsidesi ei poista pöpöjä. Keittiössä pyyhkäisen niillä lapsen naaman ja kädet, rasvaroiskeet, kahvinkeittimen, ja liinoilla irtoaa kummasti lika joka ei tujuilla pesuaineillakaan irtoa. Pölyjen pyyhkimiseen huippu, sekä hanojen, ovenkahvojen päivittäiseen pesuun.

Vauvan pintapuhdistettavia (ja muitaki) leluja saa oivasti puhdistettua puhdistuspyyhkeillä! Joko pyyhkeellä sinällään tai apuna liasta riippuen jotakin laimeaa puhdistusainetta.
Myös vessapaperin korvaajana mukava sekä kodinkoneiden ja eritoten älylaitteiden puhdistukseen mainio. Hiusten pikaiseen kostutukseen kiiretilanteessa sekä ihan kampauksiakin tehdessä! Autoon myös oiva lisä ja muutenkin mihin vain miehen kenkien puhdistuksesta koiran korvien putsaukseen. Tässä muutama vinkki multa :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla