Hankkeen terveiset / Tuula, Uusi Lastensairaala tukiyhdistys 2017

Viime päivinä on ollut kiire. Hyvä kiire. Tarvitsemme uuden lastensairaalan nyt.

Suomeen rakennetaan uusi lastensairaala. Se valmistuu vuonna 2017, kun Suomi juhlii 100 vuotta itsenäisenä valtiona. Näiden sadan vuoden varrella lasten terveydenhoito on kehittynyt kehitysmaan tasosta maailman huipulle. Nöyrä kiitos kuuluu siitä lukuisille asian puolesta elämänuransa antaneille lääkäreille, tutkijoille ja hoitajille sekä laajoille tukijoukoille.  Tänä päivänä jokainen  lapsi maassamme on oikeutettu parhaaseen mahdolliseen hoivaan, tasa-puolisesti. Se on arvo, jolle löytyy kasvava joukko puolustajia. Se halutaan taata myös kansakuntamme tuleville sukupolville. 

Niinpä olen syvästi iloinen jokaisesta yhteydenotosta ja asian puolestapuhujasta. Jokaista tarvitaan, jotta saamme tarvittavat rakennusrahat kasaan. Jokainen pienikin lahjoitus tuo uuden lastensairaalan lähemmäs maalia. Nyt ei kannata pohtia ja väitellä, nyt pitää toimia. Kun uusi maailman paras lastensairaala lapsille ja heidän auttajilleen on valmis, voimme pohtia ja keskustella, analysoida tehtyä ja oppia siitä yhdessä. Olla tulevaisuudessa viisaampia.

Tänään alkaa Uusi Lastensairaala 2017-blogi. Kirjoittajiksi ovat lupautuneet lukuisat ihanat ihmiset, jotka syystä tai toisesta kokevat uuden lastensairaala joutuisan rakentamisen hyvin tärkeäksi ja haluavat täten antaa oman panoksensa talkoisiin. Mutta, annetaan heidän kertoa itse enemmän tulevina viikkoina.

Toivotan Teille kaikille perheittenne kera ihanaa syysviikkoa!

Tähän loppuun haluan lainata rakastamaani Arvo Ylpön kolmen sanan lausetta: ” Lapsi tuo ilon.”

Siinä se, syy ja ydin.

Kirjoittaja on Tuula Colliander, Uusi Lastensairaala 2017 -hankkeen tukiyhdistyksen jäsen. Tuula vastaa hankkeen varainhankinnasta.